شهر بوشهر به عنوان یکی از شهرهای بندری ایران، واقع در شمال شاخاب پارس (خلیج فارس)، از شرایط اقلیمی به خصوصی برخوردار است. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت تنظیم شرایط محیطی بوشهر در قالب ۵۰ اسلاید میپردازیم.
اقلیم:
اقلیم یک منطقه توسط دگرگونی هوا در زمانهای مختلف و در یک دوره زمانی طولانی به وجود میآید. مسئله اقلیم به دلیل اینکه ارتباط مستقیم با آسایش انسان دارد بسیار پراهمیت است. وقتی از یک اقلیم صحبت میشود منظور شاخصهای مؤثر در آن نظیر؛ دما، بارندگی، باد، رطوبت نسبی و تابش است. یکی از مزیتهای اقلیمشناسی در حیطه معماری و شهرسازی ایجاد آسایش و صرفهجویی در مصرف انرژی است.
موقعیت جغرافیایی بندر بوشهر:
بندر بوشهر در جنوب ایران و منطقه ساحلی خلیجفارس واقع شده است. این شهر از سمت شمال، غرب و جنوب به خلیجفارس و از سمت شرق به خشکی محدود میشود. شهر دارای ارتفاع ۱۸ متری نسبت به دریا است. عواملی نظیر ارتفاع کم نسبت به دریا و قرار گرفتن در عرضهای جغرافیایی پایین و دریافت بادهای گرم و مرطوب از سمت دریا، وضعیت اقلیمی این منطقه را شکل داده است.
اقلیم شهر بوشهر:
طبق تجزیه و تحلیل کوپن، بوشهر در اقلیم A یعنی استوایی و در تقسیمبندی ایران، در اقلیم گرم و مرطوب قرار دارد. در شهر بوشهر جهت وزش باد غالب در تمامی ماههای سال، شمال غرب میباشد به جز ماه بهمن و شهریور. در فصل زمستان بوشهر نیاز به جریان هوا ندارد و توسط تابش آسایش تامیین میشود. در ماه فروردین هوا بهتر است و در محدوده آسایش قرار دارد اما در اردیبهشت ماه در اکثر ساعات شبانه دما از محدوده آسایش خارج میشود اما توسط جریان هوا آسایش افراد تامیین میشود.
در تابستان دما و رطوبت در این شهر بسیار بالاست و خارج از محدوده آسایش قرار دارد به طوری که جریان هوا نیز کمکی به تهویه و خنکسازی نمیکند و نیاز به وسایل سرمایش مکانیکی میباشد. بارش در این اقلیم بسیار ناچیز است به طوری که غالباً در ماههای آبان تا اواخر اسفند طی چند روز به صورت رگبار فرو میریزد و در ماههای بهار و تابستان معمولاً بارندگی اتفاق نمیافتد و یا بسیارکم است.
این شهر تحت تأثیر اقلیم، فرهنگ ، مذهب، سیاست و اقتصاد دارای معماری ارزشمندی است. ساختار و سیمای زیبای این شهر را کوچههای باریک و بلند و پر سایه، بالکنهای پیش آمده، جهتگیری ساختمانها به سمت دریا، بازشوها و شنا شیرهای چوبی به سمت دریا ، سایبانهای کرکرهای تشکیل دادهاند.
معماری بومی بوشهر:
معماری خانهها تحت تأثیر اقلیم به شکل برونگرا در نما اما با درو نگرایی فرهنگی در پلان همراه است. زندگی در خانههای این شهر در سه فضای باز (حیاط و پشتبام)، نیمهباز (ایوان و شناشیر) و بسته (داخل خانه و آّب انبار) جریان دارد. حیاط مرکزی در این اقلیم نقش پررنگی را در ایجاد آسایش حرارتی ایفا میکند. توسط تعبیه بازشوها در جدارههای درونی و بیرونی بنا کوران هوا اتفاق میافتد و از شرجی و گرمای شدید هوا کاسته میشود.
در این اقلیم پشتبام نقش ویژهای دارد و در تابستان برای شبنشینی و خواب مورد استفاده قرار میگیرد. مصالح مورد استفاده در این اقلیم غالباً سنگهای محلی (تسک)، چوب، گچ، حصیر، شیشه و خاک است. و سیستم سازهای ساختمانها به صورت تیر و ستون است. اصلیترین هدف شکلگیری خانههای بوشهر در جهت پاسخگویی به شرایط اقلیمی، هدایت حداکثر جریان هوا به داخل بنا و ایجاد کوران و جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب و همچنین رطوبت بوده است.
پاورپوینت عناوین اصلی و سرفصلهای تنظیم شرایط محیطی شهر بوشهر:
- موقعیت جغرافیایی شهر بوشهر
- بررسی اقلیمی منطقه از لحاظ دما، تابش خورشید، باد،نزولات جوی و رطوبت
- بررسی دمای شهرستان بوشهر
- بررسی میزان رطوبت هوا در شهرستان بوشهر
- بررسی جهت بادها
- جهت حرکت باد در شب و روز
- نمودارها
- بررسی نزولات جوی در شهرستان بوشهر
- بررسی احساس غالب اقلیمی با توجه به عوامل ذکر شده در شهرستان بوشهر
- تجزیه و تحلیل شرایط اقلیمی
- بررسی بناهای سنتی شهرستان بوشهر
- شناشیر یا تراس
- حیاط
- پنجرهها
- پشت بام
- ایوان
- سایه بان و شبکههای چوبی
- استفاده از شیشههای رنگی
- اجرای نمونه موردی در شهرستان
- سایت مورد نظر
- ایدهها
- طراحی
- مشخصات
- پلانها
- مقاطع
- دتیلها
- منابع
پاورپوینت تنظیم شرایط محیطی شهر بوشهر برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۵۰ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت تنظیم شرایط محیطی شهر بوشهر یکی از بهترین نمونههایی جهت مطالعه و بررسی تنظیم شرایط محیطی بوشهر را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان یک پروژه دانشجویی فوقالعاده یا بخشی از رساله کارشناسی معماری و رساله کارشناسی ارشد معماری نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید