مکتب معماری شیکاگو در گفتمان رایج آن، به مبانی نظری مدون و شیوهای دلالت دارد که در طول دهه ۱۸۸۰ و ۱۸۹۰ میلادی جهت ساخت آسمانخراشهای نوین شهر شیکاگو به کار گرفته شد. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت مکتب شیکاگو در قالب ۱۴۰ اسلاید میپردازیم.
مکتب شیکاگو اول:
در حالی که اصطلاح مکتب شیکاگو به طور گستردهای برای توصیف ساختمانهای ساخته شده در طول دهههای ۱۸۸۰ و ۱۸۹۰ میلادی مورد استفاده قرار میگیرد، این اصطلاح توسط اندیشمندان، به ویژه در واکنش به کتاب نوشته شده در سال ۱۹۵۲ میلادی توسط کارل کاندیت یعنی کتاب مکتب معماری شیکاگو، مورد بحث قرار گرفته است. مورخینی نظیر هال آلن بروکس، وینستون ویمسن و دانیل بلستون بدین امر اشاره کردهاند که این عبارت ترکیبی از اصول اخلاقی و مفهومی را در بر میگیرد که در حقیقت ساختمانهای شیکاگو را از لحاظ طیف متنوعی از سبکها و تکنیکهایشان به تصویر میکشند. نشریات معاصر از عبارت “سبک تجاری” برای توصیف ساختمانهای نوآورانه بلند فعلی استفاده میکنند و از به کارگیری اصطلاح مکتب پرهیز مینمایند.
برخی از ویژگیهای برجسته مکتب شیکاگو عبارتند از استفاده از ساختمانهایی با فریم فولادی با روکشهای سنگکاری شده (معمولا سفال قرمز) که امکان ساخت پنجرههای بزرگ شیشهای و محدود کردن میزان تزئینات بیرونی را امکان پذیر میسازد. گاهی اوقات عناصر معماری نئوکلاسیک در میان آسمانخراشهای مکتب شیکاگو به چشم میخورد. آسمانخراشهای مکتب شیکاگو شامل سه بخش از ستونهای کلاسیک هستند. پایینترین طبقهها به عنوان پایه عمل میکنند، طبقات میانی، معمولا با جزئیات کوچک تزئینی، به عنوان محور ستون عمل مینمایند و طبقه دوم که اغلب با قرنیزهایی پوشانیده شدهاند و دارای تزئینات بیشتری هستند، نمایانگر سرستونها و مرکزیت سازه میباشند.
پنجره شیکاگو:
“پنجره شیکاگو” زاده مکتب شیکاگو است. این پنجره یک پنجره سهبخشی میباشد که شامل یک پانل مرکزی ثابت بزرگ است که توسط دو پنجره کوچکتر دو قاب کشویی از دو طرف احاطه میشود. ترتیب پنجره ها در نما، یک الگوی مشبک را ایجاد میکند و بعضی از پنجرهها نیز از نمای سازه بیرون زده و پنجرههای پیش آمدهای را به وجود میآورند . پنجره شیکاگو دارای کاربردهایی نظیر تسهیل ورود نور و تهویه طبیعی هواست؛ در این نوع پنجرهها، پنجره مرکزی معمولا ثابت است، در حالی که دو قاب اطراف آن قابل باز و بسته شدن هستند. این پنجرهها که اغلب در جوانب سازه گسترش یافته و به نام پنجره های بالاخانه شناخته میشوند، بر خیابان اشراف دارند.
معماران مکتب شیکاگو:
از جمله مطرحترین معماران مکتب شیکاگو میتوان از افرادی همچون هنری هاسبون ریچاردسون، دانکر آدلر، دانیل برنهام، ویلیام هالبیرد، ویلیام لیبرن جنی، مارتین روچ، جان روت، سولون. اس. بیمان و لوئی سالیوان نام برد. البته معماران دیگری همچون فرانک لوید رایت نیز تحت لوای دفتر معماری بزرگانی همچون آدلر و سولیوان مشغول به کار بودند و در این دسته جای میگیرند؛ یعنی همان افرادی که بعدها سبک پرایری را بنیان نهادند. ساختمان بیمه شیکاگو (Home Insurance) که برخی از آن با عنوان نخستین آسمانخراش جهان نیز یاد میکنند در سال ۱۸۸۵ میلادی ساخته شد و تنها ۴۵ سال بعد در سال ۱۹۳۱ میلادی تخریب شد.
مطالب پیشنهادی:
مکتب شیکاگو دوم:
مکتب شیکاگو دوم در دهه ۱۹۴۰ میلادی با فعالیتهای لودویگ میس وندروهه و تلاشهایش در زمینه آموزش در موسسه فناوری ایلینوی در شیکاگو متولد شد. نخستین و مهمترین تجلی این مکتب عبارت بود از آپارتمان Lake Shore Drive در سال ۱۹۵۱ میلادی و دستاوردهای تکنولوژیک آن. این مکتب با ایدههای مهندس ساختمان، فضلالرحمانخان، در دهه ۱۹۶۰ میلادی بهبود پیدا کرد. او سیستم ساختمانی جدید قاببندی لولهای را در طراحی و ساخت آسمانخراشها معرفی نمود.
مهندس فضلالرحمانخان، مهندس بنگلادشی، ساختار قاب لولهای را به عنوان ساختاری سهبعدی و فضایی که از ۳-۴ فریم و قاب محکمی که در مجاورت هم قرار گرفتهاند یا به لبههای هم متصل شدهاند، اختراع نمود؛ زیرا یک سازه دارای فریم لوله مانند به وسیله پشتیبانی از طریق پایه قادر است در برابر نیروهای جانبی مقاومت بیشتری از خود نشان دهد. ستونهای بیرونی به هم چسبیده نیز در این نوع ساختار از لوله تشکیل شدهاند. لذا بارهای افقی نظیر بادها، توسط ساختار به راحتی دفع میشوند و بدین ترتیب حدود نیمی از سطوح بیرونی برای پنجرهها در دسترس باقی خواهد ماند. این ساختار قاب لولهای اجازه میدهند که ستونهای داخلی کمتری ساخته شوند و بنابراین میتوان از میزان بیشتری از فضای طبقه استفاده نمود. در مواردی که به دربهای بزرگتری از قبیل دربهای گاراژ نیاز است، قاب لوله باید قطع شود و از تیرآهنهای رابط برای حفظ یکپارچگی ساختار استفاده شود.
اولین ساختمانی که با استفاده از ساختار قاببندی لولهای ساخته شد ساختمان DeWitt-Chestnut بود که توسط فضلالرحمانخان طراحی و در سال ۱۹۶۳ میلادی در شیکاگو اماده بهرهبرداری گردید. این ساختمان مبنایی را برای استفاده از ساختار قاب لولهای در بسیاری دیگر از آسمان خراشها از جمله برج John Hancock Center and Willis به وجود آورد و بعدها از آن در ساخت مرکز تجارت جهانی، برج های پتروناس، ساختمان جین مائو و بسیاری دیگر از آسمانخراشهای فوق العاده دهه ۱۹۶۰ میلادی بهره گرفته شد.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت مکتب شیکاگو:
- معماری مکتب شیکاگو
- تکوین آسمان خراشها
- اهمیت مکتب شیکاگو
- آغاز معماری شیکاگویی
- شیکاگو در اوایل قرن بیستم
- روشهای طراحی معماران شیکاگو
- اصول مکتب شیکاگو
- مفاهیم اصلی مکتب
- آغاز توجه به اشکال خالص درمکتب
- پیشگامان مکتب
- جیمز بوگاروس
- ویلیام له بارون جنی
- هنری هابسون ریچاردسون (Hobson Richardson)
- دنیل هارسن برنم وجان ولبورن روت
- لویی سالیوان
- ساختمان دفاتر کار، نقطه آغاز مکتب معماری شیکاگو
- نمونههایی از مکتب شیکاگو
- ساختمان بیمه شیکاگو
- فروشگاه مارشال فیلد
- ساختمان لایتر (Leiter-1879)
- شرکت بیمه منازل (Home insurance-1884)
- ساختمان منهتن (Manhattan-1891)
- ساختمان فر (fair-1891)
- ساختمان مارشال فیلد (Marshal fild-1885-1887)
- ساختمان منادناک ( Monadnock-1891)
- هتل گریت نورترن ( Great Northern Hotel-1891)
- کاپیتول یا معبد آجری (۱۸۹۲)
- بلندترین بنای شیکاگوی قدیم
- ساختمان ریلاینس (Reliance-1894)
- ساختمان تاکما (Tacoma-1893)
- ساختمان مارکت (Marquette-1894)
- ساختمان آدوتریوم (Auditorium-1887)
- فروشگاه ”کارسون-پیری-اسکات“ (۱۸۹۹-۱۹۰۶)
پاورپوینت مکتب شیکاگو برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۱۴۰ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت مکتب شیکاگو یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه مکتب شیکاگو و نمونههای ساخته شده آن را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان یک پروژه دانشجویی فوقالعاده نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
منبع: https://en.wikipedia.org/wiki/Chicago_school_(architecture)
دیدگاهتان را بنویسید