روستای کندوان تبریز در زمره روستاهایی قرار دارد که به سبب معماری خاص و چشمنواز خود از شهرتی همهگیر و جهانی برخوردار است. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت تحلیل روستای کندوان تبریز در قالب ۹۰ اسلاید میپردازیم.
مقدمه:
روستای کندوان، روستایی است در دل صخرههای آذربایجان شرقی و در شهر اسکو که به واسطه خانههای سنگی و کندو مانند خود شهرت دارد. روستای کندان به سبب محصور بودن توسط صخرههای عظیمی که خود روستا نیز بخشی لاینفک از آن به شمار میرود، روستای صخرهای نیز خوانده میشود. بنا بر اسناد تاریخ برجای مانده و آثار سفرنامهنویسان، قدمت روستای کندوان به حدود قرن هفتم هجری باز میگردد. لکن نکتهای که روستای کندوان را از سایر نمونههای مشابه جدا میکند، سکونت همیشگی عدهای در این روستا از بدو شکلگیری آن تا به امروز است. به طوری که این روستا به امروزه هیچگاه خالی از سکنه و متروکه نبوده است.
معماری روستای کندوان:
روستای کندوان از معماری منحصر به فردی بهره میبرد که آن را از سایر نمونههای مشابه مجزا میکند. تمامی خانههای این روستا در دل سنگ حفر شدهاند که این امر آن را در کنار شهرهای باستانی باشکوهی همچون کاپادوکیه ترکیه قرار میدهد. سنگ یگانه متریالی به شمار میرود که در ساخت خانههای روستای کندوان به کار گرفته شده است. همچنین تلاش معماران این خانههای سنگی جهت تغییر شکل حداقلی صخرهها به هنگام حفاری کاملا به چشم میخورد. این امر سبب پیدایش خانههای صخرهای کله قندی مخروطی شکل شده است.
گدازههای آتشفشانی خارج شده از دل آتشفشانها در گذر اعصار مختلف در این منطقه به شکل صخرههایی درآمدهاند که کران نام دارند و از خانههای ساخته شده در دل آنها نیز با همین نام یاد میشود. این خانهها که عموما چند طبقه هستند معمولا به عنوان منزلگاه یک خانواده مورد استفاده قرار میگیرند و گاهی نیز چند خانواده در آنها سکونت مییابند. خانههای ساخته شده در کندوان غالبا دارای انبار، آغل احشام و کارگاههایی هستند که مردم ساکن این منطقه در آنها به کسب درآمد و امرار معاش می پردازند. انبارها نیز معمولا برای نگهداری از محصولات در فصل سرما مورد استفاده قرار میگیرند.
مطالب پیشنهادی:
در این روستا علاوه بر منازل مسکونی، مسجد، حمام عمومی و مدرسهای نیز ساخته شده است که همانند خانههای روستا، در درون صخرهها حفاری شدهاند. خانههای چند طبقه این روستا معمولا به واسطه پلههایی به هم وصل میشوند که در قسمت خارجی سازه قرار دارند. نکته جالب در رابطه با معماری روستای کندوان، استفاده صد درصدی از رایجترین متریال موجود در آن به بهترین نحو ممکن است که از هوش و ذکاوت سرشار معماران بانی آن حکایت دارد.
در خانههایی که دارای انبار و آغل یا اصطبل باشند، غالبا طبقه همکف به اصطبل و آغل و طبقه آخر به انبار اختصاص مییابد. نکته جالب توجه دیگری که در ساخت خانههای روستای کندوان به چشم میخورد، جانمایی آشپزخانههای آن در بیرون از سازه اصلی است که از ورود دود و بوی غذا به داخل خانه جلوگیری میکند. یکی از بزرگترین معایب خانههای روستای کندوان، نورگیر طبقات پایینی آن است. لذا معمولا طبقات بالایی به سبب نورگیری بهتر برای زندگی مورد استفاده قرار میگیرند. مهمترین مزیت خانههای روستای کندوان مربوط به تبادل گرمایی است؛ از آنجایی که تمامی خانههای به وسیله لایههای ضخیمی از صخرههای آتشفشانی پوشیده شدهاند، تبادلات گرمایی به سختی صورت میگیرد. همین امر موجب شده است که هوای خانههای روستای کندوان در تابستان خنکتر و در زمستان گرمتر از هوای فضای بیرون خانه باشد.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت تحلیل روستای کندوان:
- تاریخچه
- مختصات
- موقعیت جغرافیایی کندوان
- اقلیم کندوان
- ملاحظات اقلیمی
- نکاتی برای مقابله با سرما درطراحی ساختمان
- هویـت روستـا
- شغل روستائیـان
- دو نمونه مهم در معماری صخرهای ازنظر شکل و طبیعت
- معماری بومی کندوان
- فلسفه سکونت در کندوان
- تیپ معماری خانهها در کندوان
- مرگ تدریجی کرانها در کندوان
- گونه شناسی گردشگری در روستای کندوان
- ژئوتوریسم: (گردشگری زمین شناسی)
- اکوتوریسم: (طبیعت گردی)
- نحوه پیدایش مخروطهای ایگنمبریتی روستای کندوان
- معماری ناهمگون
- مردم طایفههای کندوان
- نگاهی بر معماری صخرهای در سایر نقاط
- مقایسه «کندوان» با روستای «گورمه» ترکیه
- هتل بینالمللی صخرهای لاله کندوان
پاورپوینت تحلیل روستای کندوان تبریز برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۹۰ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت تحلیل روستای کندوان تبریز یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه روستای کندان را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان یک پروژه دانشجویی فوقالعاده نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید