معماری بیونیک که از آن با عنوان زیستفنی نیز یاد میشود، یکی دیگر از سبکهای معماری است که در سالهای اخیر بیشتر مورد توجه قرار دارد. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت معماری بیونیک در قالب ۲۵۰ اسلاید میپردازیم.
مقدمه:
بیونیک از دو واژه بیولوژی و فناوری اقتباس شده است و هدف از نامگذاری سبکی از معماری به این اصطلاح، ایجاد سبکی بود که در آن از طبیعت و ساختارهای زیستی و سیستمهای زنده جهت ساخت ساختمانهای عظیم الهام گرفته شود. بنابراین از آنجا که سر منشا این معماری دارای خاستگاه طبیعی بوده و از دل طبیعت بر آمده است، به آن معماری طبیعت گرا و یا معماری طبیعت الگو نیز اطلاق میشود. در این نوع معماری، خطوط و منحنیهای طبیعی از اهمیت به خصوصی برخوردارند و در همه چیز ابتدا الگوهای طبیعی مد نظر قرار میگیرند. سر منشا پیدایش این سبک معماری را میتوان به پایان جنگ جهانی دوم نسبت داد؛ یعنی زمانی که ارتباط با طبیعت و الهام گرفتن از آن در تمام رشتهها مورد توجه قرار گرفت.
سبک معماری بیونیک:
در معماری بیونیک یا طبیعت گرا سعی میشود از هر آنچه در طبیعت وجود دارد از گل و برگهای گیاهان گرفته تا حیوانات و حتی تک سلولیها برای ساخت سازههایی منحصر به فرد استفاده شود. این امر سبب پیدایش سازههایی منحصر به فرد با نمایی جذاب شده که ممکن است از نحوه حرکت یک موجود زنده و یا فرم اندام آن الهام گرفته شده باشند.انسانها از همان ابتدای هستی دارای ارتباطی ناگسستنی با محیط طبیعی اطراف خود بوده اند و لذا زندگی کردن در محیطی که از طبیعت الهام گرفته شده باشد میتواند به آنها احساس آرامشی بی نظیر را هدیه کند. همین امر و متبلور شدن چنین احساسی باعث شده که انسانها مدام در حال کند و کاو ریشههای زیستی خود در طبیعت و برقراری ارتباط با آن باشند تا بتوانند ساختمانهایی را بسازند که گویا از دل طبیعت رشد کرده و سر به فلک کشیده اند.
مطالب پیشنهادی:
امروزه برای معماران چندان فرقی نمیکند که فرم طبیعی الهام بخششان چه چیزی باشد. بنابراین گهگاه سازههایی مشاهده میشوند که از فرم لانه زنبورها، حرکت دلفینها، بالهای سنجاقکها، تارهای عنکبوتها، لانه مورچهها و موریانهها و حتی غارهای حیوانات وحشی الهام گرفته شدهاند. غالبا مهندسین معماری بیونیک در چند مورد از طبیعت الهام میگیرند که عبارتند از نمای سازه، نحوه تزئین و دکوراسیون آن و نحوه استفاده از انرژی در درون سازه. لذا سازههای بیونیک را بر این اساس میتوان به سه دسته سازههایی با فرم اشکال موجود در طبیعت، سازههایی که شامل سیستمهایی نظیر سیستمهای زنده هستند و سازههایی که دارای ویژگی های سیستم های زنده هستند، تقسیمبندی نمود.
از پیشگامان عرصه علم بیونیک میتوان به فرانک لوید رایت و لوکوربوزیه اشاره نمود که همواره سعی نمودند در ساخت ساختمانها و خانههای خود از طبیعت الهام بگیرند و سازههای خود را به نحوی بنا نهند که ریتم طبیعی محیط اطرافشان را بر هم نزند و با محیط اطراف خود تلفیق شوند. این معماران صاحب سبک، به سرعت دریافته بودند که زیستگاه اصلی انسانها طبیعت است و فقط چنین خانههایی میتوانند انسانها را به آرامش برسانند. آثار سانتیاگو کالاتراوا را نیز میتوان در این دسته قرار داد؛ چراکه او نیز همواره بر این تلاش بود تا از طبیعت در سازههای خود استفاده نماید و محیط و طبیعت اطراف را به درون خانه بیاورد.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت معماری بیونیک:
- مقدمه
- بیونیک چیست
- سیر تحول
- منشا بیونیک
- بیونیک و معماری
- علت الهام گیری از طبیعت
- بررسی علم بیونیک
- بیونیک و سیبرنتیک
- چالش بیونیک
- طبیعت و بیونیک
- معماری بیونیک
- شهر بیونیک
- معماران بیونیک
- معماری کالاتراوا
- نمونههای معماری بیونیک
- برج بیونیک در شانگهای چین
- برج سنجاقک نیویورک
- ساختمان بورس تهران
- ایستگاه قطار شهر لیون فرانسه
- فروشگاه سلفریج
- فرودگاه جان اف کندی
- کتابخانه اسکندریه
- ساختمان هتل دبلیو بارسلونا
- برج رقصنده
- ساختمان نمایشگاه جهانی اکسپیو شانگهای چین
- شهر شناور
- برج العرب
- مکعب آبی پکن
- استادیوم المپیک مونیخ
- برج کاکتوس قطر
- آسمان خراش تایوان
- تراسهای برج فیلیپین
- پل هزاره لندن
- شهرک علم و فناوری
- موزه هنر میلواکی
- ساختمان آنتی اسموک
- برج فراز پل رابلینگ
- نتیجه گیری
- منابع
پاورپوینت معماری بیونیک برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۲۵۰ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت معماری بیونیک یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه معماری بیونیک و انواع نمونه موردی معماری بیونیک را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان یک پروژه دانشجویی فوقالعاده نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید