موجشکنها سازههایی ساحلی هستند که به منظور کاهش شدت برخورد امواج به ساحل و محافظت از بندرگاهها ساخته میشوند. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت موجشکن در قالب ۷۳ اسلاید میپردازیم.
موج شکن:
موجشکنها سازههایی هستند که جهت مدیریت مناطق ساحلی در نزدیکی سواحل و یا برای محافظت از لنگرگاهها در برابر حرکات و امواج آب ساخته میشوند. موجشکنها شدت برخورد امواج با ساحل را کاهش میدهند و از این طریق باعث کاهش فرسایش ساحلی شده و علاوه بر این محیط امنی را فراهم می آورند. موج شکنها ممکن است به عنوان سازههای کوچکی تعریف شوند که برای محافظت از سواحل دارای شیب ملایم ساخته میشوند و در قسمتهای ساحلی با ارتفاع صد تا سیصد فوت قرار میگیرند.
یک لنگرگاه فقط زمانی ایمن است که کشتیهای لنگر انداخته در آن توسط برخی موانع بزرگ زیر آبی در برابر نیروی عظیم باد و امواج قدرتمند ساحلی محافظت شوند. بندرگاههای طبیعی از موانعی مانند چالهها یا صخرهها تشکیل شدهاند. لکن بندرهای مصنوعی با کمک موجشکنها ساخته میشوند. بندرگاههای سیال، مانند بندرگاه های دی-دی مالبری (D-Day Mulberry)، دارای حالتی شناور بوده و به عنوان موج شکن عمل مینمایند. برخی از بندرهای طبیعی، مانند آنهایی که در بندر انزلی (موجشکن انزلی)، ساند پلیماوث (Sound Plymouth)، بندر پورتلند (Portland Harbor)، و شربورگ (Cherbourg)، قابل مشاهده هستند، هم توسط موج شکنهای سنگی تقویت شدهاند.
مطالب پیشنهادی:
ساخت موج شکن:
موج شکنها را میتوان با اتصال انتهای آنها به ساحل ساخت. در غیر این صورت ساخت آنها را در فاصله ۱۰۰ ، ۳۰۰ تا ۶۰۰ متری از بندرگاه صورت میگیرد. دو نوع موجشکن ساحلی وجود دارد که عبارتند از نوع تک و چندگانه. همانطور که از نام این موجشکنها پیداست، موجشکن تک به معنای موجشکنی است که از یک مانع تقسیم نشده تشکیل شده باشد و موج شکن چندگانه (در تعداد ۲ تا۲۰) در فواصل مشخصی (۵۰-۳۰۰ متر) قرار گرفتهاند. طول فاصله عمدتا تحت تاثیر طول موجهایی که به ساحل برخورد میکنند، قرار دارد.
موج شکنها ممکن است به صورت ثابت یا شناور و غیر قابل نفوذ یا نفوذ پذیر باشند تا بتوانند بسته به محدوده جزر و مدی و عمق آب از ورود رسوبات به منطقه ساحلی جلوگیری نمایند. آنها معمولا شامل قطعات بزرگ بتنی با وزن تقریبی ۱۶ تن هستند و یا از قلوه سنگها ساخته میشوند. طراحی آنها تحت تاثیر زاویه موج و سایر پارامترهای محیطی قرار دارد. با توجه به نیازهای ساحلی، ساخت این گونه موانع میتواند به صورت موازی یا عمود بر ساحل انجام شود.
تشکیلات ساحلی با توجه به فاصله موجشکنها از ساحل، جهت موج و زاویه ساخت موجشکن نصب و راه اندازی میشوند (نسبت به ساحل). از بین این سه ویژگی، زاویهای که موج شکن بر طبق آن ساخته شده، در شکلگیری و ساخت سازههای ساحلی نقش مهمتری را ایفا مینماید. زاویهای که موجشکن بر طبق آن ساخته شده، مسیر امواج را تعیین میکند و به نوبه خود مسیری را که رسوبات به تدریج در آنجا انباشته میشوند، مشخص مینماید.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت موجشکن:
- موج شکنها
- انواع موجشکنها
- مکانیزم موج شکنهای دور از ساحل
- موج شکنهای نزدیک ساحل
- موج شکن توده سنگی
- موج شکن قائم
- موج شکنهای مرکب
- موج شکنهای مرکب
- موج شکنهای شناور
- مزایای قابل توجه موج شکنهای شناور
- انواع موج شکنهای شناور
- انواع موج شکن شناورمت
- انتخاب انواع سازهای
- مکانیزم ساخت و اجرای موج شکنها
- ساخت و ساز
- بهره برداری
- جانمایی و پلان موج شکنها
- مطالعات ژئوتکنیک در ساختگاه موج شکن
- ارزیابی اثرات زیست محیطی احداث موج شکن
- تخریب موج شکنها
- مصالح ساخت موج شکنها
- فلسفه طراحی
- پارامترهای سازهای
- پارامترهای سازهای مربوط به سنگ
- پارامترهای سازهای مربوط به مقطع عرضی سازه
- در طراحی مقطع عرضی موج شکن توده سنگی باید نکات زیر را رعایت کرد
- طراحی ارمور
- فرمول hadsen برای طراحی ارمور سنگی
- فرمولvander meer برای طراحی ارمور بتنی
- فلسفه طراحی آرمور تاج و وجه پشت
- فلسفه طراحی هسته و زیر لایهها
- فلسفه طراحی سازهی تاج
- فلسفه طراحی پنجه
- منابع
پاورپوینت موجشکن برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۷۳ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت موجشکن یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه نحوه طراحی و ساخت انواع موجشکن را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان یک پروژه دانشجویی کمنظیر نیز کاربرد داشته باشد.
منبع: https://en.wikipedia.org/wiki/Breakwater_(structure)
دیدگاهتان را بنویسید