معماری چینی به عنوان یکی از مهمترین سبکهای دوران باستان، به سبب شاخصههای متفاوت خود که به دنیای مدرن نیز راه یافته است، در جهان شناخته میشود. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت معماری چینی در قالب ۱۲۰ اسلاید میپردازیم.
معماری ابتدایی:
در نتیجه جنگ و تهاجمات فراوان، هم اکنون، تنها چند عدد از ساختمانهای پیش از سلسله مینگ، از معماری چینی باقی مانده است. ساخت و ساز فاقد زیربنای مناسب، که عمدتا با استفاده از صفحات چوب و کاغذ برنج انجام شده بود، از مهمترین عوامل تخریب ساختمانهای باقیمانده بود. با این حال، شواهدی از پیشرفتهای معماری ابتدایی چین در کشتی های برنزی، طرحهای آرامگاههای آن دوران، حکاکی و کاشیکاریهای سلسله هان باقی مانده است.یکی از سازههای مهم ابتدایی که تا کنون پابرجا باقی مانده، دیوار بزرگ چین است که ساخت آن به قبل از میلاد مسیح باز میگردد.
پس از سال ۱۹۴۹، تاریخچه معماری چینی به علت افزایش فعالیتهای باستان شناسی، تا حدودی روشنتر گردید. اکتشافات صورت گرفته در سال ۱۹۵۲، در جایی نزدیک به شیان، باعث کشف روستای کاملا دست نخورده نوسنگی در نزدیکی بانپو شد. دو نوع از منازل مسکونی با دیوارههای گلی در اشکال گرد و مستطیلی در این روستا، کشف شدند. در تحقیقات بعدی، مشخص شد که ساختمانها معمولا به سمت جنوب ساخته شدهاند، به احتمال زیاد این ساختمانها به منظور حفاظت در برابر بادهای شمال، به این گونه ساخته میشدند.
عناصر ساختاری:
در اوایل دوران نوسنگی، یکی از اصول اساسی معماری چینی فعلی پدیدار گردید. در این سازهها، ستونهایی که در فواصل معینی، بجای دیوارها قرار گرفته بودند، حمایت کافی را از سقف سازه فراهم میاوردند و دیوارها صرفا به عنوان یک عایق محصور کننده به کار گرفته میشدند. اگر چه سقفهای چینی رایج، احتمالا در دوره شانگ (۱۵۲۳-۱۰۲۷ پیش از میلاد) یا دوره چو (۱۰۲۷ تا ۲۵۶ پیش از میلاد) به وجود آمدند، ویژگیهای آنها تا زمان سلسله هان ناشناخته باقی مانده است. اما پس از سلسله هان بود که سقفهای چینی کنونی به عنوان یکی از مشخصههای معماری این کشور ظهور یافتند. این سقفهای چینی، دارای ظاهری زیبا و آویخته هستند که، گاهی اوقات در چند طبقه ساخته میشوند و دارای پیش آمدگیهایی با قوس رو به بالا میباشند. سقف چینی بر روی یک سری پایه چهار قسمتی قرار دارد که به نوبه خود توسط خوشههای دیگر پایههای قرار گرفته بر روی ستونها پشتیبانی میشود. چندی نگذشت که امکان دکوربندیهای رنگارنگ به وسیله حکاکی و نقاشی پایهها و یا استفاده از کاشیهای رنگارنگ به وجود امد.
مطالب پیشنهادی:
طرح عمومی چینی:
در طول دوران حکومت سلسله هان بر چین، طرح خاصی رواج پیدا کرد که در طول قرنها نسبتا ثابت باقی ماند و در کاخها و معابد چین و ژاپن به کار گرفته شد. در طرح چینی، ساختمان اصلی که با دیوار بیرونی احاطه شده بود، به دور یک محور مرکزی قرار میگرفت و به وسیله یک دروازه ورودی به آن نزدیک میشد. در قسمت پشتی ساختمان، توالی سالنهای عمومی و در نهایت بخش خصوصی خانه قرار داشت. هر واحد مسکونی در اطراف یک حیات مرکزی که از وجود یک باغ بینظیر بهره میبرد ساخته شده بود.چندی نگذشت که یک باغ مسکونی خصوصی، به سبک باغ وحشها و پارکهای امپراطوری، به ویژگیهای متمایز این مجموعه محصور، اضافه شد و به یکی از ویژگیهای هنری آن بدل گردید.
بتکده (پاگودا):
در قرن اول میلادی، آمدن بودیسم به چین، تاثیر چندانی بر سبک معماری این کشور نگذاشت. اگر چه فعالیتهای ساختمانی قابل توجهی در این دوره انجام شد، معابد همچنان به سبک سنن بومی ساخته میشدند. تنها نوع مشخص ساختمانهای بودایی، پاگوداها بودند که از گنبدهای هندی الهام گرفته شده بودند. در این رابطه، چندین پاگودا یافت شده است که تاریخ ساخت آنها به قرن ششم بازمیگردد. در دوره تانگ ، پاگوداها معمولا ساده و سازههای مربعی بودند که بعدها شکل و دکوراسیون بیشتری به خود گرفتند.
در قرن یازدهم نوع خاصی از بتکده در منطقه لیائو ساخته شد. این گونه بتکدهها در سه طبقه مختلف، یعنی یک طبقه پایه، یک بدنه و یک تاج ساخته میشدند که توسط یک منار مخروطی به پایان میرسید. طرح آن نیز اغلب به شکل هشت ضلعی ساخته میشد که احتمالا از معماری بودایی الهام گرفته شده بود که در آن، کهکشانها به جای ۴ ضلع در ۸ ضلع سازماندهی میشد. یکی از بهترین سازههای لیائو، بتکده سفید در چنگدو است.
توسعه معماری در سلسله تانگ و پس از آن:
پس از سلسله تانگ و سون، معماری چینی ویژگیهای اصلی خود را حفظ کرد، گرچه در گذشته طرحهای آن غنیتر و دارای پیچیدگیهای بیشتری بود. با اینکه تنها سازههای چوبی از آن دوران باقی مانده است، نقاشیهای موجود در کتیبهها، به ویژه آنهایی که در مدرسه هنرمندان لی در دوره تانگ طراحی شده است، عمق هنر معماری این دوران و طرح کلی این سازهها را به وضوح نمایان میسازد.
بناهای تاریخی موجود در ژاپن که عمیقا تحت تاثیر معماری چین قرار گرفتند نیز پیشرفت تکنیکهای معماری چینی را منعکس میسازند. صومعه قرن هفتم هوریو جی و صومعه قرن هشتم تشوداجی، نمونههایی از این دست هستند. در دوره مینگ، مجموعهای از حیاطها، پارکها و باغها به این فضای پر پیچ و خم اضافه شدند. تعداد اندکی از این کاخهای امپراطوری در نانجینگ، پایتخت سلسله مینگ تا سال ۱۴۲۱ میلادی باقی مانده بود.
شهر ممنوعه:
پس از سال ۱۴۲۱، پکن به پایتخت چین مبدل شد و گروهی از ساختمانهای امپراطوری، که به عنوان شهر ممنوعه شناخته میشدند، به موفقیت چشمگیری دست یافتند. در این ساختمانها، در اطراف حیاط اصلی و بسیاری از حیاطهای کوچکتر، سالنهای پر زرق و برق و با شکوه، گالریها، تراسها و دروازهها ساخته شده بودند. سنگ مرمر سفید، روکشهای دیواری، سفالهای لعابدار، سقف کاشی های شیشهای و رنگی و کنده کاریهای چوبی منقش با رنگ، لاک و طلاکاری شده، نیز آثاری غنی و منحصربفرد را خلق نموده بودند. قابل توجهترین ساختمان، در میان این ساختمانها گروهی از سازهها هستند که معبد بهشت را در بر گرفتهاند و شامل سالن نماز خوانان سالیانه که در اواخر قرن نوزدهم ساخته شد و ساختار دایرهای موجود در یک پلت فرم سه گانه که توسط یک سقف در سه طبقه با کاشیهای لعابی آبی احاطه شده، میباشد.
سبکهای مدرن:
چینیها از اواخر قرن نوزدهم میلادی، سبکهای معماری اروپا را با معماری خود تلفیق نمودند. هنگامی که برای اولین بار، چین تحت سیطره کمونیسم قرار گرفت، معماری مدرن شوروی با طرحهای آنها تلفیق گردید. این روند تکاملی، عمیقا در ساختمانهای عمومی چین از جمله تالار بزرگ عمومی حس میشود. هم اکنون در ساختمانهای چینی، تنها در جزئیات اطراف پنجرهها و دربها میتوان ویژگیهای سنتی معماری این کشور را مشاهده نمود.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت تحلیل معماری چینی:
- تاریخ چین
- چین از نظر جغرافیایی
- فلسفه دین وهنر در چین
- وضعیت عمومی معماری چین
- معماری و شهر سازی چین
- ساختمانها قصر ها و کاخها
- خانههای چینی
- معابد چین
- معماری باغسازی
- دیوار چین
- سبکهای معماری چینی
- سلسلههای چین
- معماری معاصر چین
پاورپوینت معماری چینی برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۱۲۰ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت معماری چینی، یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه یکی از مهمترین سبکهای دوران باستان را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان یک پروژه دانشجویی فوقالعاده نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید