“ایرو سارینن” به عنوان یکی از برجستهترین معماران معاصر، تاثیر عمیقی بر حوزه معماری گذاشت. این معمار سرشناس فنلاندی تبار، طی دوران کاری خود، آثار بسیاری را خلق کرد که هر یک از شهرتی جهانی برخوردارند. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه بیوگرافی و تحلیل آثار ایرو سارینن در قالب ۶۲ اسلاید پاورپوینت میپردازیم.
زندگینامه ایرو سارینن:
ایرو سارنین در سال ۱۹۱۰ میلادی، در شهر هلسینکی فنلاند و در خانوادهای هنرمند چشم به جهان گشود. مادرش مجسمه ساز و پدرش معمار بود و همین امر سبب آشنایی زود هنگام ایرو سارینن با معماری و اصول آن شد. خانواده سارینن، در سال ۱۹۲۳ میلادی، شهر زادگاه خود را به مقصد ایالات متحده ترک کردند و در آن کشور ساکن شدند. پدر سارینن پس از مهاجرت، به فعالیت در میشیگان پرداخت و توانست ظرف مدت کوتاهی، به یکی از افراد سرشناس شهر بدل گردد.
تحصیلات:
الیل سارینن، پدر ایرو سارنین، علاوه بر خلاقیت و مهارتی که در حوزه معماری از خود نشان میداد، مدرس و استاد خوبی نیز بود که همین امر سبب ریاست وی بر ریاست آکادمی هنر میشیگان و تدریس در همان دانشگاه شد. بدین ترتیب بود که ایرو از همان عنفوان کودکی توانست تحت تعالیم پدر خود، دانش خوبی در رابطه با معماری به دست آورد. لکن ایرو سارینن نخست در سال ۱۹۲۹ میلادی، شروع به تحصیل در رشته مجسمهسازی کرد و تا چند سال بعد نیز علاقهای به معماری از خود نشان نداد. ولی وی پس از فارغالتحصیلی در دانشگاه، به درخواست پدرش، شروع به فغالیت در حوزه معماری کرد.
معماری ایرو سارینن:
سبک معماری ایرو سارینن از سبک معماری مدرن تبعیت میکرد و میل به مدرنسازی، در جای جای آن به چشم میخورد که میتوان آن را متاثر از اندیشههای پدرش دانست. آنها توانستند با کمک یکدیگر به طراحی آثار شاخصی نظیر گالری هنز اسمیتسونین بپردازند و شهرت خود را بهبود ببخشند. همین همکاری با الیل سارینن نیز سبب ایجاد تحولاتی بنیادین در دیدگاه و عملکرد وی شد و او را در مسیری قرار داد که شهرت او به عنوان یکی از بهترین معماران قرن معاصر را تضمین میکرد. هرچند که این بین نباید از خلاقیت و قوه تخیلی غافل شد که ایرو سارینن را به طراحی هر چیزی اعم از مبلمان تا مجسمه و ساختمان سوق داد.
آثار معماری:
فعالیت مستقل سارینن بعد از فوت پدرش در سال ۱۹۵۰ میلادی و با شرکت در فراخوان یک نمایشگاه طراحی مبلمان خانگی در نیویورک آغاز شد. طرحهای ارائه شده توسط سارینن در این رویداد نظر داوران را به خود جلب کرد که سبب شد بعد از اعلام وی به عنوان برنده نهایی، به اجرای طرحهای وی روی بیاورند. همین امر چنان موفقیتی برای سارینن به همراه آورد که میتوان آن را نقطه پرش وی به حساب آورد. با این حال طراحیهای ایرو سارینن پس از شروع فعالیت مستقلش در همین خلاصه نمیشود و آثار شاخص دیگری نیز از این معمار به یادگار ماندهاند که موارد زیر، تنها بخش کوچکی از آن به شمار میروند.
کلیسای نورث کریستین | ایندیانا (North Christian Church | Indiana):
عملیات ساخت کلیسای بسیار زیبای نورث کریستین، در سال ۱۹۵۵ میلادی و در شهر کلمبوس ایندیانا آغاز شد و در نهایت ۹ سال بعد پایان یافت. این کلیسا که ارتفاع بلندترین نقطه آن به ۵۹ متر میرسد، من جمله معدود مواردی است که علیرغم ذات کلاسیک مطلق خود، ساختاری مدرن دارد. ساختاری که اساس و پایه آن را ۶ ستونی تشکیل میدهند که در نهایت به یک دیگر میپیوندند. این طرح بدیع سوای ارزش معماری، معنویتی دو چندان به این فضا میبخشد که بیانگر تبحر این معمار است.
ترمینال فرودگاه TWA | نیویورک (TWA Flight Center | New York):
ترمینال اصلی فرودگاه TWA نیویورک، در سال ۱۹۶۲ میلادی و در قالب دو پوسته عظیم بتنی به دست ایرو سارینن طراحی شده است. ایده اصلی وی در طراحی این پروژه فرودگاه را عقابی در حال نشستن بوده است که ایده فوقالعادهای برای پروژه فرودگاه به نظر میرسد. لکن این ترمینال به سبب گنجایش کم خود برای مدتی تعطیل شد و تنها پس از بازسازی و توسعه در سالها بعد مجددا مورد استفاده قرار گرفت.
فرودگاه بینالمللی دالاس | واشینگتن (Washington Dulles International Airpor):
این فردوگاه بین المللی که در ۲۶ کیلومتری شهر واشنگتن دی سی، پایتخت ایالات متحده امریکا، ساخته شده است، به طور سالانه چیزی حدود ۲۱ میلیون مسافر را جابجا میکند که سبب میشود که یکی از شلوغترین فرودگاههای دنیا به شمار رود. این فرودگاه که در سال ۱۹۶۲ میلادی به دست رئیس جمهور وقت ایالات متحده، جان اف کندی، افتتاح شد، هم اکنون دارای ۱۰ شرکت هواپیمایی امریکایی و بیش از ۲۰ شرکت هواپیمایی اروپایی است.
رینک یخ هاکی دیوید اس | کنتیکت (David S. Ingalls Rink | Connecticut):
این سالن ورزشی با مساحتی ۱۸۰۰ متری و ابعادی معادل ۶۰ در ۳۰ متر، به دستور دانشگاه ییل ساخته شده است و ورزشگاه خانه تیم هاکی و اسکیت روی یخ این دانشگاه به شمار میرود. در طراحی این ورزشگاه که گنجایش ۳۵۰۰ نفر را دارد از نهنگ گوژپشت الهام گرفته شده است و به همین دلیل هم بیشتر با نام ورزشگاه نهنگ شناخته میشود. نهنگی که انحنای پشت آن از سقف آغاز میشود و با شیبی ملایم به سمت ورودی ادامه پیدا میکند.
عناوین اصلی و سرفصلها:
- زندگینامه
- خانواده
- معماری ایرون سارینن
- آثار معماری
- کلیسای نورث کریستین | ایندیانا
- ترمینال هوایی TWA نیویورک
- فرودگاه بینالمللی دالس واشینگتن
- ساختمان CBS
- کلیسای MIT
- منزل هارتمن نویز | کالج واسر
- نیایشگاه MIT
- ساختمان پایانهٔ شمارهٔ پنج فرودگاه بینالمللی جان اف کندی نیویورک
- آزمایشگاه بل لبز | نیوجرسی
- تالار کرزگی
- دروازه شهر میسوری
- رینک یخ هاکی دیوید اس دانشگاه ییل
- تمامی آثار ایرو سارینن
- سایر فعالیتهای ایرو سارنین
- مهمترین سبکها
بیوگرافی و تحلیل آثار معماری ایرو سارینن، برای نخستین بار و به طور اختصاصی توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۶۲ اسلاید پاورپوینت تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود فوری این پاورپوینت، یکی از بهترین منابع برای مطالعه و تحقیق بر روی این معمار و نیز آثار وی را در دست خواهید داشت.
سلام .الان من خریدمش . حالا کجا میره؟؟ از کجا بیارمش ؟ 🙂
سلام. وقت بخیر. در صفحه سبد خرید از شما اطلاعتتون درخواست شده و شما ادرسی رو به عنوان ادرس ایمیلتون وارد کردین. فایل خریداری شده به همون آدرس ایمیل میشه