موسیقی و معماری به عنوان دو رشته مختلف هنری علیرغم تفاوتهای ظاهری، همانند سایر رشتههای هنری، ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند و بر هم اثر میگذارند. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت موسیقی در معماری در قالب ۱۲۳ اسلاید میپردازیم.
موسیقی در معماری:
موسیقی و معماری نیز همانند سایر هنرهای هفتگانه اشتراکات بسیاری دارند که من جمله اهم آنها میتوان از ریتم، بافت، هماهنگی، نسبت و پویایی نام برد. ریتم و معماری از بسیاری جهات شباهت دارند. ریتم به همراه الگو چیزهای بسیاری برای گفتن دارد. الگوها را میتوان هم در موسیقی و در میان ضرب و تکرار آن یافت و هم در اشکال و یا عناصر ساختاری معماری کشف نمود. بافت یا تکسچر نیز یکی از مفاهیم کلیدی معماری و موسیقی است. بافت در موسیقی به لایهبندی اصوات و ریتمهای مختلف ارتباط دارد. متریالهای مختلف موجود در عرصه معماری نیز میتوانند بافت را به نمایش بگذارند. ترکیبی از متریالهای مختلف میتواند طیف وسیعی از بافتهای مختلف و ارتباط بین آنها را نشان دهد.
مطالب پیشنهادی:
معماری و موسیقی شباهتهای بسیاری دارند و از اصولی مشابه پیروی میکنند. هماهنگی میتواند از طریق تعادل در یک اثر موسیقیایی تجلی یابد و یا از طریق تعادل یک جز با کل مجموعه به نمایش گذاشته شود. معماری نیز میتواند هارمونی را از طریق استفاده از متریال یا طرحهای مختلف در ایجاد فضاهای به هم پیوسته و تبدیل آنها به فضایی یکپارچه نمایان سازد. نسبت نیز در بسیاری از موارد به هماهنگی مربوط است. نسبت مناسب در موسیقی در فواصل و نتها میتواند به ایجاد هارمونی در کل کار منجر شود. همبستگی مواد در معماری نیز باعث ایجاد تعادل میشود و تعادل درست هارمونی بینظیری را در محیط معماری خلق خواهد کرد.
معماری و موسیقی دینامیکهای مشابهی دارند. دینامیک با کیفیت مرتبط است. موسیقی و معماری به کیفیت و استانداردهای خاصی نیاز دارند تا آثار ارزشمند و معناداری را خلق نمایند. موسیقی و معماری از بسیاری جهات دیگر نیز به هم شباهت دارند. ریتم، بافت، هماهنگی، نسبت و دینامیک هر کدام به نحوی چه از طریق ساختار و چه از طریق لحن اجزای تشکیلدهنده انواع رشتههای هنری هستند؛ در هر صورت، کیفیت کلی موسیقی و معماری به الهام گرفتن از هر دو رشته کمک میکند و هر چه تاثیر موسیقی و معماری از طریق بیان احساسات و معانی کلی آثار بیشتر باشد، کیفیت کلی آثار نیز بیشتر است.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت موسیقی در معماری:
- مقدمه
تاریخ موسیقی:
- تاریخ موسیقی ایران
- تقسیمات موسیقی یایی ایران
- دستگاه در موسیقی ایرانی
- اسامی دستگـاهها و آوازهـا در موسیقی سنـتی ایران
- اختلاف دستگاه و آواز
- قسمتهای هر دستگاه
- درآمد
- فرود یا فروز در مقابل اوج یا فراز
- ردیف
- گوشه
- دستگاه شور
- دستگاه چهارگاه
- دستگاه راست پنجگاه
- دستگاه سه گاه
- دستگاه نوا
- دستگاه همایون
- دستگاه ماهور
رابطه معماری و موسیقی:
- سخنی با مخاطب
- معماری و موسیقی
- وسعت و بزرگی
- میدان نقشجهان اصفهان
- سلسله مراتب
- پلان مسجد امام
- میدان نقش جهان اصفهان
- ریتم
- فضای زیر گنبد شیخ لطف ا…
- عالی قاپو
- اوج و فرود
- ریز
- تریوله
- تاق نماهای نقش جهان اصفهان
- خط اتحاد و اتصال
- سر در مسجد امام اصفهان
- فضای داخلی اتاق موسیقی عالی قاپو
- نمونهای از گچ بریهای اتاق موسیقی عالی قاپو
- آفرینش مفهوم در معماری
- پیوندها و جداییهای دو جهان معماری و موسیقی
- مطالعه تطبیقی پیوند مفهومی میان فضای موسیقی و معماری در دوران پیش از مدرن و پس از آن در جهان غرب
- برخورد شکلی با بررسی لایه های بیرونی
- برخورد شکلی با بررسی لایههای درونی
- تعریف فضای معماری
- سیر تحول مفهموم “فضای معماری” از پیش از مدرن تا پس از مدرن
- ویژگی فضای معماری در دوره ی باروک
- ویژگی فضای معماری در دوران روکوکو : فضای معماری
- ویژگی فضای معماری در دوران رمانتیک : برای هنرمندان
- ویژگی فضای معماری در دوران مدرن
- ویژگی فضای معماری در دوران پست مدرن
پاورپوینت موسیقی در معماری برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۱۲۳ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت موسیقی در معماری یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه تاثیر موسیقی در معماری را در دست خواهید داشت که به فهم رابطه میان موسیقی و معماری نیز کمک شایانی میکند.
منبع: https://blogs.lt.vt.edu/danabrink/2014/05/10/the-relationship-between-music-and-architecture
دیدگاهتان را بنویسید