تاج محل که به دستور شاه جهان برای همسر ایرانی وی ساخته شده است، یکی از باشکوهترین آثار معماری تاریخ بشریت به شمار میرود و از این حیث حائز اهمیت است. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت تحلیل تاج محل هند در قالب ۱۰۰ اسلاید به همراه پلان اتوکدی میپردازیم.
موقعیت بنا:
هندوستان به عنوان کشوری زیبا و سرشار از جاذبههای گردشگری در قاره آسیا واقع شده است. این کشور چند نژادی، تاریخ و فرهنگ بسیار غنی و چندین هزارساله دارد. این کشور پرجمعیت، دارای ۳۵ شهر میباشد که در آنها یادگارهای بسیار باشکوهی از هنر و معماری بهجای مانده است. منجمله اهم آنها، شهر آگرا میباشد که بنای باشکوه تاج محل به عنوان یکی از عجایب هفتگانه را در خود جای داده است.
تاریخچه بنا:
بنای تاجمحل ملقب به بنای عشق زمینی، توسط پنجمین سلطان گورکانی، شاه جهان برای همسر ایرانی تبارش ممتاز محل در سال ۱۶۳۲ میلادی در جنوب شهرآگرا هند ساخته شد و پس از ۲۱ سال ساخت بنا به اتمام رسید. بنای تاجمحل تلفیقی از معماری ایرانی و هندی است به طوری که آوازه فرهنگ و معماری ایرانی را به جهانیان عرضه نموده است. طبق شواهد موجود، معمارانی چون احمد لاهوری، عیسی خان و امانت خان شیرازی در ساخت این بنای عظیم شرکت داشتهاند. این بنا در سال ۱۹۸۳ میلادی جزو آثار فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
مطالب پیشنهادی:
پروژه معماری مسجد (فایل اتوکدی، رندر، پوستر، رساله، اتودهای اولیه، طرح ماکت وپاورپوینت دفاعیه)
اسکرین شات پلان تاج محل:
معماری تاج محل:
پس از عبور از باغی وسیع که نمادی از بهشت و جاودانگی است، با آرامگاه زیبا و بینظیر تاجمحل که نماد جهان ابدی است و بر روی صفه ای عظیم و مرمرین به ابعاد ۱۰۰ *۱۰۰ متر احداث گردیده است مواجه میشویم. این باغ عظیم در جوار رودخانه یمونا جمنا، با وسعتی نزدیک به ۴۰۵ هکتار، بنای باشکوه مرمرین را با ارتفاع ۵۸ متر و عرض ۵۶ متر در خود جای داده است.
بنای آرامگاه از سنگ مرمر مکرانا یکپارچه سفید ساخته شده است که در طول روز به رنگهای مختلف قابل مشاهده است. بر فراز بنای آرامگاه، یک گنبد پیازی شکل به ارتفاع ۳۵ متر است و توسط چهار گنبد کوچکتر در اطراف گنبد اصلی احاطه شده است به طوری که توسط طرح نیلوفری که در انتهایشان قرار دارد خودنمایی میکند. در چهار طرف صفه چهار مناره با ارتفاع ۴۲ متر ایجاد شده است که مزین به گلدستههایی بر فراز خود هستند. آنچه بنای آرامگاه را فاخر و قابلتوجه نموده است، رعایت اصل سلسله مراتب، توازن و تناسبات هندسی، تقارن و تمرکز بر مرکزیت است به طوری که مقبره درست در زیر گنبد ساخته شده است.
پلان بنای تاجمحل به صورت هشت ضلعی ساخته شده است. در قسمت مرکز بنا یک هشت ضلعی منتظم وجود دارد که سنگقبر خاتم کاری شده شاه جهان و ممتاز محل در آن قرار دارد و اطراف مزار توسط دیوار مرمرین و مشبک به همراه دو ورودی در قرینه هم احاطه شده است. در چهار طرف هشت ضلعی مرکزی، چهار هشت ضلعی دیگر ساخته شدهاند که به صورت دو طبقه و دارای فضای غلامگردش میباشند. دورتادور بنا را در قمست خارجی، ایوانهایی با قوسهای تیزه دار احاطه کردهاند که مزین به آیات قرآنی خوشنویسی شده هستند.
تزئینات بهکار رفته در بنای آرامگاهی تاجمحل تماماً از مصالح مرغوب و ممتاز بوده است به طوری که از سنگهای قیمتی و جواهرات تزئینی بسیار با شکوهی نظیر یشم سبز، فیروزههای تبتی و یاقوت کبود در آن استفاده شده است. بنا دارای حجاری وکنده کاریهای بینظیر به همراه موزاییک کاری در اشکال هندسی مختلف در فضای داخلی است. علاوه بر موارد ذکر شده، طبق کتیبه موجود، سقفها و دیوارها داخلی، مزین به آیات قرانی خوشنویسی شده توسط امانت خان شیرازی هستند.
در ضلع غربی بنای تاجمحل، مسجد سه گنبدی قرمز رنگی ساخته شده که محل تجمع مسلمانان هند بوده است و همچنین در ضلع شرقی بنا نیز یک مهمانسرا وجود داشته است. محوطه آرامگاه تاجمحل، الگو گرفته از طرح چهارباغ ایرانی است. به طوری که دارای حوضی عظیم و مستطیل شکل در وسط و چهارباغهایی که توسط مسیرهایی باریک به باغچههای کوچکتر تقسیم شدهاند است و در انتهای باغ، عمارت آرامگاه به زیبایی جلوه گری میکند. باغ که نمادی از بهشت تلقی میشود توسط انواع گلها و درختان تزئین شده است. معماری جذاب و حیرتآور بنای تاجمحل که نمادی از عشق، شکوه و جاودانگی است به عنوان برترین معماری مغولی شناخته میشود. این بنای خارقالعاده همه ساله گردشگران بسیاری را برای تماشای این شگفتی به سمت هندوستان دعوت مینماید.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت تحلیل تاج محل هند:
- معرفی تاج محل
- تاریخچه باغ
- اهداف طراحی مجموعه
- کارکردی
- کالبدی
- فرهنگی
- معرفی پلان
- سایت پلان
- پلان طبقه هکف
- پلان پشت بام
- نحوه ارتباط بنا با شبکه شهر
- هندسهی خلق فضا و انتظام
- فضاهای توزیع کننده
- سلسله مراتب فضایی
- عناصر تشکیل دهنده باغ تاج محل
- باغ مرکزی
- صفه و مزار
- اصول طراحی باغ
- سلسله مراتب
- اصل تقارن
- اصل مرکزیت
- اصل تکرار و موزون
- چگونگی کاربرد عددهای نمادین
- برخی از طرحهای مهم چهارتایی
- طرح چهار ایوانی برونگرا
- طرح چهار باغ
- طرح چهارسو
- طرح چهار منار
- طرح چهار برج
- طرح چهار دروازه
- طرح هشت بهشت
- سایر کاربردهای متنوع و فراوان عدد چهار در طراحی
- کاربرد اعداد ۲ ،۳ ،۵ و ۷ در طراحی تاج محل
- کاربرد عدد پنج
- کاربرد عدد هفت
- کتیبهها و تزئینات تاج محل
- پرچین کاری
- طرحهای گیاهی
- نقوش ساده و هندسی
- کتیبهها
- کندهکاری بر سنگ
- مشبک سنگ
- سنگ تراشی
- نقاشی
- گنبد
پاورپوینت تحلیل تاج محل هند برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۱۰۰ اسلاید به همراه پلان اتوکدی تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت تحلیل تاج محل هند یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه تاج محل هند را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان یک پروژه دانشجویی فوقالعاده نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید