پنجره، حفرهای در دل دیوار یک سازه است که برای ورود نور و هوا به داخل تعبیه میشود و امروزه، اغلب به عنوان بخشی از دکوراسیون معماری نیز کاربرد دارد. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت پنجره و انواع آن در قالب ۹۰اسلاید میپردازیم.
پنجره:
از زمانهای قدیم، حفرههایی در دیوار با موادی مانند سنگ، چوب، یا آهن ساخته میشد و با شیشه یا مواد نیمه شفاف مانند میکا یا کاغذ در شرق دور پر میگردید. پنجرههای مدرن تقریبا همیشه با شیشه پر میشوند، هرچند در تعداد کمی از آنها نیز از پلاستیک شفاف استفاده میشود. پنجرهای که در یک چارچوب کشویی عمودی قرار داشته باشد، پنجره قابدار نامیده میشود. با این حال خود همین پنجره قابدار دارای انواع مختلفی است؛ به طوری که تنها نیمی از پنجرههایی با یک قاب کشویی متحرک است. اما پنجرههایی با دو قاب کشویی در دو طرف، حرکت میکند. پنجره لولادار نیز به آن دسته از پنجرههای اطلاق میشود که بازشو آنها به سمت یک لولا است.
تاریخچه پنجره:
پنجره، یک اختراع بسیار قدیمی است که احتمالا همزمان با ساخت خانههای مستحکم و محصور شده، به وجود آمد. وجود پنجرهها در نقاشیهای دیواری اولیه مصر و آشور، به وضوح نمایان است. نمونههای مصری، پنجرههایی را بر روی دیوارهای خانه نشان میدهد که روی آنها، با بوریا پوشانیده شده است. پنجرههای آشوری، عرض بیشتر و طول کمتری داشتند و توسط ستونهای کوچکی، تقسیم بندی شده بودند. بر طبق شواهدی از شهر پمپی، برای اولین بار، در زمان امپراطوری روم باستان بود که پنجره لعابی اولیه، پدیدار گردید و قطعات شیشهای در یک قاب برنزی جای گرفتند. علاوه بر این، پنجرههای بزرگ به کار رفته در حمامهای رم، به نحوی محصور شده بودند که از خروج گرما جلوگیری میکردند.
پیشتر تصور میشود که این حفرههای بزرگ، در ابتدا با فریمهایی برنزی پر میشدند که کل آن را به قسمتهای کوچکتری تقسیم میکرد و هر کدام از آن قسمتها نیز با شیشه پر میشدند. با این حال، پنجره های لعابی روم باستان بسیار استثنایی بودند و اغلب از سنگ مرمر، میکا، و پوست، برای پر کردن آنها استفاده میشد. به تدریج، در کلیساهای مسیحی و بیزانس، پنجرههای لعابی بیشتر مورد استفاده گرفتند. شواهدی وجود دارد که پنجره هاگیا سوفیا در قسطنطنیه (۵۳۲) دارای قاب مرمرینی با شیشههای براق پر بود.
پنجره در معماری اسلامی:
معماران مساجد اسلامی، از روش بیزانسی به کارگیری قطعات کوچک شیشهای در قالبهای سنگی، به منظور جایگزینی سیمان با سنگ مرمر، استفاده نمودند و به الگوها و طرحهای بینظیری دست یافتند. معماران مسلمان مصر و سوریه نیز از این نوع پنجرهها در فضای خانه خود بهره جستند اما معمولا پنجرههای ساخته شده توسط آنها، شفاف نبود. این پنجرهها بیشتر، دارای یک قاب هلالی شکل چوبی بودند که با قطعههای شیشه مشبک پر میشدند.
پنجره در معماری اروپایی:
این روش شیشهکاری در اروپای غربی و شمالی سده ۱۲ و ۱۳ میلادی به پیشرفت قابل توجهی رسید. در این دوران بود که شیشهگران اروپایی، به جای سنگ مرمر یا سیمان، از نوارهایی سربی، به نام بتونه سربی، برای جدا کردن بخشهای مختلف شیشهای رنگی استفاده نمودند؛ چرا که سرب انعطافپذیر است و میتواند به هر الگویی شکل داده شود. چنین پنجرههایی، در دیوارهای کاخهای گوتیک مشهود هستند. در این زمان، پنجرههای کلیساها نیز با پیروی از این سبک کمی بزرگتر شدند. پنجره ی قوسدار دوره بیزانسی، بر روند ساخت پنجرههای چهارگوش و قطعهبندی شده غلبه نمود و به فرم اصلی پنجرهها در ساختمانهای مهم معماری قرون وسطی اروپایی و کشورهای اسلامی تبدیل شد. اما پنجرههای منازل مسکونی، اغلب مستطیل شکل بودند و با کرکره، توری یا پرده پوشیده میشدند.
در اواخر قرون وسطی در اروپا، ارزان بودن شیشه و عمومیت پنجرههای قابدار لعابی، باعث افزایش تعداد آنها در ساختمانهای مسکونی شد. از آنجا که پنجرههای قابدار کوچک بودند، نیاز به ورود هوا و نور توسط استفاده از جرزها و تیرکهای افقی برای تقسیمبندی پنجرههای بزرگ استفاده میشد. در قرن ۱۵ میلادی، پنجرههای کرکرهای با پنجرههای قابدار لعابی لولایی یا پنجرههای لولایی جایگزین شدند که منجر به عمومیت یافتن پنجرههای مستطیلی به دلیل سهولت استفاده از آنها شد. در طول رنسانس در ایتالیا و فرانسه، اندازه پنجرهها با مقیاسهای کلاسیک مطابقت یافتند و توسط یک جرز یا یک تیرک افقی، به بخشهایی تقسیم شدند که فرم یک صلیب را میگرفت. آنها اغلب با یک پرده و یا توری تزئین میشدند. ستوننماها و ستونها نیز اغلب در طرفین آنها اضافه میشد.
در طول دوره باروک، این پنجرههای تزئینی، به طرز شگفتانگیزی با کنسولها، ماسکها و شخصیتهای انسانی، مزین گردیدند. در سالهای بعد از رنسانس، فرانسویها، نوع خاصی از پنجرههای لولادار بزرگ را تولید نمودند که در تمام قاره اروپا پذیرفته شد و به عنوان پنجره فرانسوی مشهور گردید. در این نوع پنجره ی لولادار، محفظه پنجره، طویل و باریک بود و تا طبقه پایین ادامه داشت و در دو لنگه ی لولادار چوبی بزرگ، شیشه بندی میشد. هر کدام از این لنگهها به نحوی طراحی شده بودند که به داخل باز میشدند. قابهای آهنین یا سنگی نیز در نمای خارجی این نوع پنجرهها برای ایمنی بیشتر ساخته شده بود.
پنجره در دنیای مدرن:
در قرن هفدهم میلادی، نوعی پنجره قابدار عمودی کشویی و پنجرهی دو قاب کشویی در انگلستان ساخته شد که در قرن ۱۸ و ۱۹ میلادی، به پنجرههایی استاندارد و محبوب در ایالات متحده امریکا بدل شدند. در معماری مدرن، تأثیر صنعت در بسیاری از فرایندهای ساختمانی معاصر، منجر به استفاده از قابهای فلزی برای پنجرهها در بیشتر ساختمانهای مسکونی شده است و این امر سبب گشته تا بتوان از مناطق شیشهای بیشتری استفاده نمود. پنجرهها اغلب، دیوار به دیوار و یا کف تا سقف هستند، و هنگامی که ساختمانها دارای سیستم تهویه مطبوع باشند، فاقد لنگههای بازشو خواهند بود.
پنجرههای فروشگاهها و یا دیگر بخشهای مشابه دارای شیشهای بزرگ، در حقیقت، هم دیوار و هم پنجره هستند و برای مقاومت در برابر فشار باد، باید از ضخامت قابل تنظیم خاصی بر مبنای هر فوت مربع منطقه برخوردار باشند. آسمان خراشها به طور کامل با نمایی شیشهای پوشیده شدهاند و در نگاه اول به نظر میرسد پنجرههای آنها، به سادگی “دیوارهای پردهای” یا پنجره های غیر قابل بازشویی میباشند، اما الزامات صرفه جویی در انرژی مصرف شده، سبب طراحی بخشهای بازشو در این دیوارهای شیشهای، میشود. پنجرههای مدرن، اغلب از دو یا سه لایه شیشه ساخته شده و توسط فضایی پر از هوای متراکم، از یکدیگر تفکیک گردیدهاند که باعث عایق شدن سازه میشود.این گونه پنجرهها، پنجره دوجداره و سه جداره نامیده میشوند.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت پنجره و انواع آن:
- تاریخچه پنجره
- پنجرههای آهنی
- معایب و مزایای پنجرههای آهنی
- سازگاری پنجرهی آهنی با اقلیمهای مختلف
- پنجرههای چوبی
- ویژگیهای پنجرههای چوبی
- معایب پنجره پوبی
- قیمت پنجرههای چوبی
- اقلیمهای مناسب برای پنجرههای چوبی
- پنجرههای آلومینیومی
- معایب پنجرههای آلومینیومی
- مزایا پنجرههای آلومینیومی
- اقلیمها
- پنجرههای UPVC
- ویژگیهای پنجرهای UPVC
- اقلیمها
- انواع بازشوها
- پنجره ثابت
- پنجره آکاردئونی
- پنجره دو لنگه بازشو
- پنجره کشویی
- پنجره محوری
- مقایسه انواع پنجره
پاورپوینت پنجره و انواع آن برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۹۰ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت پنجره و انواع آن یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه پنجره و انواع آن در طول تاریخ پیدایشش را در دست خواهید داشت که در عین حال میتواند به عنوان یک پروژه دانشجویی کمنظیر نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
منبع: https://www.britannica.com/technology/window
دیدگاهتان را بنویسید