ارائه مطالعات تطبیقی مدرسه خارجی و ایرانی به عنوان یکی از انواع روشهای تحلیل نمونه موردی مدرسه خارجی و ایرانی، از اهمیت بسیاری برخوردار است. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت مطالعات تطبیقی مدرسه خارجی و ایرانی در قالب ۷۵ اسلاید میپردازیم.
مدرسه باوهاوس آلمان (Staatliches Bauhaus | Germany):
مدرسه ایالتی باوهاوس که بیشتر با نام مدرسه باوهاوس آلمان شناخته میشود، یک مدرسه هنر مشهور واقع در شهر وایمار است که کار خود را در سال ۱۹۰۶ میلادی با ریاست وان دو ولد و تحت عنوان آکادمی هنر و صنایع دستی آغاز کرد. آکادمی هنر و صنایع دستی، علیرغم شهرت وان دو ولد به عنوان یک معمار، در سالهای نخست، تنها به عنوان یک مدرسه هنرهای زیبا و صنایع دستی به فعالیت میپرداخت. این مدرسه تا سالها فاقد دپارتمان معماری بود و سالها بعد نیز تنها در کنار سایر رشتههای هنری به آن پرداخته میشد.
وان دو ولد پس از ۱۳ سال ریاست بر آکادمی هنر و صنایع دستی، در حالی از سمت خود استعفا کرد که آکادمی هنر و صنایع دستی، به یکی از مدارس هنری مطرح آلمان بدل گشته بود. به دنبال استعفای وان دو ولد در سال ۱۹۱۹ میلادی، معمار صاحب نام آلمانی، والتر گروپیوس، ریاست آکادمی هنر و صنایع دستی را عهده دارد شد و در یکی از نخستین تصمیمات خود، نام آن را به مدرسه باوهاوس آلمان تغییر داد. مدرسه باوهاوس به محض کسب مسند ریاست آن توسط والتر گروپیوس، کار خود را با تمرکز بر معماری دنبال کرد و توانست ظرف مدت کوتاهی خود را به عنوان یکی از شاخصترین مدارس معماری جهان مطرح کند.
نظریات انقلابی والتر گروپیوس و تصمیمات بعدی وی در رابطه با شیوه کاری مدرسه باوهاوس، انتقال اجباری این مدرسه به شهر دسوا را به دنبال داشت و پس از آن بود که افراد مختلفی ریاست مدرسه باوهاوس را عهده دار شدند. تا ینکه سر انجام این مدرسه معماری در سال ۱۹۳۳ میلادی به دنبال فشار نازیها به طور کل تعطیل شد. لکن پس از پایان جنگ جهانی دوم، مدرسه باوهاوس آلمان یکبار دیگر گشایش یافت و همچنان به عنوان یکی از شاخصترین مدارس معماری جهان شناخته میشود. شهرت و دایره نفود مدرسه باوهاوس آلمان در طول سالهای طولانی فعالیت خود سبب شکلگیری مکتبی شد که امروزه از آن تحت عنوان مکتب باوهاوس یاد میشود.
پردیس مرکزی دانشگاه ایالتی کنتیکت غربی (Western Connecticut State University | USA):
پردیس مرکزی وسیع دانشگاه ایالتی کنتیکت غربی، فاقد فاصله کانونی مناسبی است و تنها به لطف وجود یک ناحیه چند طبقه و ایجاد فاصله در میان بخشهای آکادمیک، ورزشی و مسکونی، برجستهتر شده است. ساختمان اتحادیه دانشجویی جدید این دانشگاه نیز به عنوان یک دروازه به مرکز محوطه دانشگاه ایالتی کنتیکت غربی و همچنین یک نقطه اتصال عمودی مسدود شده در سطوح مختلف این پردیس عمل میکند.
در قلب پردیس مرکزی دانشگاه ایالتی کنتیکت غربی، یک بخش مرکزی به همراه راهپله بزرگی ساخته شده است که دسترسی مراجعین به تمامی طبقات آن را تسهیل میکند. با این حال طراحی این ساختمان بها هدف سرویسدهی به دانشجویان سبب شده است که امکان ارائه انواع خدمات دانشجویی را داشته باشد. علاوه بر این، پردیس مرکزی دانشگاه ایالتی کنتیکت غربی، شامل کافه تریایی با خدمات کامل، سالنی چندمنظوره با ظرفیت ۶۵۰ صندلی، یک سالن غذاخوری، بار، اتاق بازی، باشگاه تناسب اندام، دفاتر سازمان دانشجویی و اساتید، طبقه اختصاصی اتاقهای جلسه و نیز و یک آمفیتئاتر بزرگ در فضای باز است..
مدرسه هنرهای تجسمی کرج:
مدرسه هنرهای تجسمی کرج، به عنوان یکی از برجستهترین مدارس هنر ایران، از اهمیت بسیاری برخوردار است. این مدرسه که روند طراحی و ساخت آن از سال ۱۳۶۹ خورشیدی آغار شده بود، در سال ۱۳۷۵ خورشیدی گشایش یافت. طراحی مدرسه هنرهای تجسمی کرج را دو تن از معماران برجسته ایرانی، علی اکبر صارمی و جواد بنکدار، برعهده داشتهاند و شکرت گوهر ساخت به عنوان پیمانکار اصلی، ساخت آن را به پایان برده است.
طرح هنرستان هنرهای تجسمی کرج، تحت تاثیر مفاهیم معماری ایرانی قرار دارد و وجود فضایی نظیر حیاط مرکزی و نیز هندسه خاص فضاهای بسته پیرامون آن، گواهی بر این مدعاست. با این حال تمامی فضاهای هنرستان هنرهای تجسمی کرج، علیرغم ارتباط تنگاتنگ خود در شکل دادن به مجموعه فعلی، به صورت مستقل و جدا از هم طراحی شدهاند و به فراخور کاربری خود، نقش خاصی را برعهده دارند.
عناوین اصلی و سرفصل های پاورپوینت مطالعات تطبیقی مدرسه ایرانی و خارجی:
- مقدمه
- توضیحات پیرامون فضای آموزشی
- انتخاب جهت قرارگیری ساختمان
- کاربریهای سازگار و ناسازگار با فضای آموزشی
- تاثیر تهویه در طراحی فضای آموزشی
- تغییرات مهم و قابل توجه در برنامهریزی فضاهای آموزشی
- تحلیل نمونه مدرسه خارجی
- مدرسه باوهاوس آلمان (Staatliches Bauhaus | Germany)
- پردیس مرکزی دانشگاه ایالتی کنتیکت غربی | ایالات متحده امریکا (Western Connecticut State University | USA)
- بررسی چند نمونه فضای آموزشی ایرانی
- تاریخ مدرسهسازی در ایران
- ویژگیهای فضای معماری مدارس
- مراحل تکوین مدارس از دیدگاه معماری
- فضای مدارس قدیمی
- تحلیل نمونه موردی مدرسه ایرانی
- مدرسه هنرهای تجسمی کرج
- دبیرستان نمونه دولتی فاتح
پاورپوینت مطلعات تطبیقی مدرسه ایرانی و خارجی برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۷۵ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود فوری پاورپوینت مطالعات تطبیقی مدرسه ایرانی و خارجی پیشرو، یکی از بهترین انواع مطالعات تطبیقی مدرسه خارجی و ایرانی را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان یک پروژه دانشجویی فوقالعاده نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید