اقلیم سرد و کوهستانی که در کوهستانهای دامنه غربی رشته کوههای مرکزی ایران حاکم است، معماری سازگار با شرایط خاص خود را میطلبد. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت معماری اقلیم سرد کوهستانی در قالب ۱۰۰ اسلاید میپردازیم.
اقلیم سرد کوهستانی:
در گذشته معمولا معماری تابع شرایط آب و هوایی بود و معمولا مسائل طبیعی نظیر مصالح ساختمانی موجود در یک منطقه و آب و هوای آن منطقه بر نوع معماری و سبک ساخت و ساز تاثیر فراوانی میگذاشت. مناطق کوهستانی معمولا مناطقی سرد با اختلاف دمای زیاد در طول شب و روز هستند که از سطح دریا ارتفاع زیادی دارند.شرایط مختلفی نظیر سرمای شدید، ارتفاع زیاد و نبود مصالح ساختمانی لازم اغلب سبب میشد که این گونه بخشها در گذشته به فضاهایی تبدیل شوند که اسکان در آنها دشوار باشد و لذا ساخت و ساز در این نواحی معماری خاص خود را میطلبید. معمولا در شباهنگام، هوای سرد سنگینتر در این بخشها پایینتر آمده و لذا بخشهای کوهستانی دارای شبهای بسیار سردی هستند. در دامنه کوهها و در قسمت دره نیز خطر به راه افتادن سیل همواره مردم را تهدید میکند لذا همانطور که گفته شد معماری اقلیم سرد کوهستانی باید چنین شرایطی را مد نظر قرار دهد
معماری اقلیم سرد کوهستانی:
همانطور که گفته شد هر اقلیمی، معماری خاص خود را میطلبد و معماری اقلیم سرد و کوهستانی نیز از این قاعده مستثنی نیست. شرایط آب و هوایی سرد اقلیم کوهستانی سبب شده که معماری خاصی برای اینگونه اقلیمها مد نظر قرار گیرد. در واقع در شرایط اقلیم سرد کوهستانی، بهتر است خانهها و اماکن ساخته شده کوچکتر و کاملا پوشیده و درونگرا باشند. علاوه بر کوچک بودن فضای اتاقها، بهتر است سقف نیز کوتاه باشد و از درب و پنجرههای کوچکی در ساختمانهای اینگونه مناطق استفاده شود. تمام این کارها به این دلیل است که گرما از محوطه ساختمان بیرون نرود. علاوه بر این ساخت دیوارهای قطور و پنجرههای دو لایه نیز در معماری اقلیم سرد کوهستانی توصیه میشود. علاوه بر این، در این مناطق سعی میشود که ساختمانها بیشتر در نزدیکی و یا حتی چسبیده به هم ساخته شوند تا هدر رفت گرما به حداقل برسد.
مطالب پیشنهادی:
پاورپوینت معماری اقلیم گرم و خشک
پاورپوینت معماری اقلیم گرم و مرطوب
پاورپوینت معماری اقلیم معتدل و مرطوب
فرم و شکل بنا در معماری اقلیم کوهستانی برای مقابله با شدت سرما از اهمیت زیادی برخوردار است. غالبا خانههای ساخته شده در اینگونه مناطق در گذشته دارای یک حیاط مرکزی و بخشهای دورتادور آن بودند و بیشتر خانهها ایوان داشتند. علاوه بر این نحوه قرارگیری بنا، پشت به باد یا رو به باد بودن آن و داشتن بامهایی مسطح نیز در اقلیم سرد از اهمیت زیادی برخوردار است. مهمترین مصالح به کار گرفته شده در معماری اقلیم سرد کوهستانی سنگ، کاهگل، چوب، خشت و آجر است لکن مهمترین متریال را میتوان سنگ دانست که برای بدنه و اسکلت بنا از آن استفاده میشود.
یکی از تاکتیکهای پیاده شده در معماری اقلیم سرد کوهستانی استفاده از اثر گلخانه ای است. در این روش، در قسمت آفتابگیر خانه پنجرهها و بازشوهای بزرگی میسازند تا نور خورشید به درون راه یابد و در در و دیوار خانه نفوذ کند و باعث گرم شدن فضای داخل خانه شود. این روش علاوه بر گرم کردن خانه باعث میشود که محیط داخلی جلوهای پر نور به خود بگیرد. علاوه بر این استفاده از مصالحی با رنگ تیره و یا استفاده از رنگ آمیزی تیره برای قسمت خارجی بنا در معماری اقلیم کوهستانی به جذب نور و حرارت بیشتر و گرمتر شدن بنا کمک میکند.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت معماری اقلیم سرد کوهستانی:
- اقلیم سرد و کوهستانی
- کلیات آب و هوایی اقلیم سرد و کوهستانی
- شرایط اقلیمی
- طراحی اقلیمی
- خصوصیات کلی فرم بنا
- ساخت شهر با بافت فشرده
- محل استقرار بنا
- ایجاد سقف دو پوش
- نحوه چیدمان اتاق ها در حیاط مرکزی
- پلانهای متراکم و فشرده
- کالبد شهری و روستایی
- نوع مصالح
- ویژگیهای معماری بومی اقلیم سرد و کوهستانی
- تحلیل بنا
- معابر و گذر ها در اقلیم سرد
- پوشش سطح بنا
- رنگ مناسب
- مدل زیست اقلیمی اولگی
- مدل ماهانی
- مدل اوانز
پاورپوینت معماری اقلیم سرد و کوهستانی برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۱۰۰اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت معماری اقلیم سرد کوهستانی یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه معماری اقلیم کوهستانی را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان بخشی از مطالعات یک رساله کارشناسی معماری یا رساله کارشناسی ارشد معماری نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید