اقلیم گرم و خشک که بر فلات مرکزی ایران حاکم است همانند سایر شرایط اقلیمی معماری سازگار با شرایط خاص خود را طلب میکند. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت معماری اقلیم گرم و خشک در قالب ۲۰۰ اسلاید میپردازیم.
اقلیم گرم و خشک:
اقلیم گرم و خشک، به شرایط آب و هوایی خاصی اطلاق میشود که در آن شدت تابش آفتاب و گرما بیش از حد، میزان تبخیر آب بیشتر از بارش باران و ذخیره آبهای زیرزمینی غالبا کم است و آفتاب و خشکی بیش از حد هوا بر زندگی ساکنین سایه میافکند. پوشش گیاهی اندک، بارندگی کم و تبخیر بالا را میتوان عمده ویژگیهای این شرایط اقلیمی دانست. اقلیم گرم و خشک نیز درست همانند سایر اقلیمها معماری خاص خود را میطلبد؛ چرا که این شرایط آب و هوایی و زیستی قطعا نیاز به معماری خاصی دارد که میزان سوزانندگی آفتاب و گرمای هوا را کاهش دهد و فضایی راحت را جهت رفاه حال ساکنین فراهم آورد.
معماری اقلیم گرم و خشک:
در معماری اقلیم گرم و خشک چند نکته از اهمیت بسزایی برخوردار میباشد که باید به آنها توجه اکیدی معطوف گردد. اول اینکه معماری و نحوه ساخت بنا باید به گونهای باشد که میزان گرما و تاثیر آفتاب را به حداقل برساند. دوم فضای داخلی ساختمان باید به گونهای طراحی و ساخته شود که میزان ورود نور مستقیم خورشید به حداقل برسد. این امر مستلزم مهندسی درست در هنگام تعبیه پنجرههای ساختمان است تا از ورود نور مستقیم و شدید به درون سازه جلوگیری شود. سومین نکته در معماری اقلیم گرم و خشک لزوم استفاده از جریان هوا برای ایجاد خنکا و تهویه در محیط داخلی است. غالبا پلان ساختمانهای مناطق گرم و خشک به صورت متمرکز و فشرده ساخته میشود تا حداقل تبادل حرارتی با هوای بیرون برقرار باشد و گرمای کمتری به درون ساختمان راه یابد. علاوه بر این ساخت ایوانهای طولانی سایهباندار میتواند به ایجاد فضایی آرامش بخش که باد به راحتی در آن جریان مییابد کمک کند.
مطالب پیشنهادی:
پاورپوینت معماری اقلیم معتدل و مرطوب
وجود حوض، فواره و استخر به همراه تراس نیز غالبا در معماری اقلیم گرم و خشک برای کاهش میزان گرمای هوا رایج است. معمولا سعی میشود در طرح خانههای اقلیم گرم و خشک تعداد پنجرهها به حداقل تعداد ممکن برسد چرا که پنجرههای بزرگ میتوانند گرما و آفتاب را به درون راه دهند و باعث گرمتر شدن محیط داخل سازه شوند. علاوه بر این، گرد و غبار که در اقلیم گرم و خشک کم هم نیست به راحتی میتواند از منافذ درب و پنجرهها وارد شود. در گذشته معمولا خانههای اقلیم گرم و خشک دارای حیاطی مرکزی با حوضچه یا فوارهای در وسط آن بودند که کار تصفیه هوا را بر عهده داشت و معمولا بازشوها و پنجرهها به سوی این حیاط باز میشدند. لذا گرد و غبار کمتری به فضای درون خانه راه مییافت.
معمولا آجر عمده متریالی است که در معماری اقلیم گرم و خشک مورد استفاده قرار میگیرد. چرا که این متریال گرمای اندکی را از خود عبور میدهد و لذا به دلیل مقاومت و استحکام بالای آن در ساختمانهای مناطق گرم و خشک به وفور قابل مشاهده است. خشت و گل نیز در اسکلت ساختمانهای این اقلیم به کار برده میشوند. یکی از نکات کلیدی در رابطه با نمای خارجی ساختمانها و خانههای مناطق گرم و خشک رنگ آمیزی آنها به رنگهای روشن و یا استفاده از مصالحی به رنگ روشن در این نواحی است چرا که رنگهای روشن نور آفتاب را منعکس کرده و مقدار کمتری از نور جذب سازه میشود.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت معماری اقلیم گرم و خشک:
- اقلیم گرم و خشک
- شناخت عوامل اقلیمی
- آب و هوای گرم و خشک
- پراکندگی بیابانها
- خصوصیات مناطق خشک
- ساختمان در اقلیم گرم و خشک
- هنر معماری در کویر
- فشردگی و تراکم در طراحی پلان ساختمانهای نواحی گرم و خشک
- ایوان و حیاط در ساختمانهای مناطق گرم و خشک
- درب و پنجرهها در طراحی معماری داخلی مناطق گرم و خشک
- مصالح با ظرفیت حرارتی بالا در معماری داخلی مناطق گرم و خشک
- وجود پاسیو و حوضخانه در فضای داخلی ساختمان های اقلیم گرم و خشک
- اقلیم گرم و خشک در استان یزد
- حدود تقسیمات چهار گانه اقلیمی ایران
- مشخصات اقلیمی یزد
- ویزگیهای معماری منطقه گرم و خشک
- جهت ساختمان نسبت به اقلیم گرم و خشک
- تاثیر آفتاب بر بام
- تاثیر باد بر ساختمان
- تعیین مناسب ترین فرم ساختمان
- تاثیر رنگ ساختمان
- بافت شهری در منطقه گرم و خشک
- معماری پایدار
- اصول معماری پایدار
- دیوار ترومپ
- راهکارهای طراحی پایدار
- نمونه پلان
- روش کار استاد علی مریم کاشانی
- گچ بریهای داخل بنا
- کاشیکاریها
- خانه بروجردیها
پاورپوینت معماری اقلیم گرم و خشک برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۲۰۰اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت معماری اقلیم گرم و خشک یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه اقلیم گرم و خشک را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان بخشی از رساله کارشناسی معماری یا رساله کارشناسی ارشد معماری نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید