اقلیم معتدل و مرطوب که بر کرانههای جنوبی دریای خزر حاکم است معماری ویژه و متناسب با شرایط خاص خود را طلب میکند. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت معماری اقلیم معتدل و مرطوب در قالب ۱۳۰ اسلاید میپردازیم.
اقلیم معتدل و مرطوب:
در بین رشته کوههای البرز و دریای خزر، مناطقی محصور شده اند که دارای آب و هوایی مرطوب و در عین حال معتدل میباشند. رطوبت زیاد این نواحی، یکی از مهمترین ویژگیهای این خطه از خاک ایران است و لذا این نواحی که در واقع در قسمت جنوبی دریای خزر واقع شده اند از بارش باران فراوان و اختلاف دمای بسیار اندک در بین شب و روز بهره میبرند. از مهمترین شهرهای واقع در چنین اقلیمی میتوان به رشت، انزلی، رودسر، لاهیجان، لنگرود و لوشان اشاره نمود. این نواحی به سبب رطوبت بالا و بارش فراوان به معماری نیاز دارند که بتواند پاسخگوی چنین شرایطی باشد و از مردم در برابر باد و باران و رطوبت محافظت نماید لذا اقلیم معتدل و مرطوب نیز همانند سایر اقلیمها، سبک معماری خاص خود را میطلبد.
معماری اقلیم معتدل و مرطوب:
با توجه به رطوبت بالای مناطق اقلیم معتدل و مرطوب، معمولا خانهها بر روی ستونها و یا سکوهایی متخلخل ساخته میشوند تا از رسیدن رطوبت خاک به کف ساختمان جلوگیری به عمل آید. در خانههای اقلیم معتدل و مرطوب، معمولا خانهها دارای پنجرههایی بزرگ هستند تا بتوانند حداکثر نور را به درون خانه راه دهند و باعث تهویه هوا شوند. در گذشته قاب این پنجرهها از چوب ساخته میشد. لکن امروزه بیشتر این پنجرهها دو جداره بوده و دارای قابهای آلومینیومی و فلزی هستند.
مطالب پیشنهادی:
یکی از مهمترین ویژگیهای معماری اقلیم معتدل و مرطوب، سایهبان است که پنجرهها و دیوارهای بیرونی را در برابر بارانهای شدید این نواحی و ورود آب باران و نم و رطوبت به درون سازه محافظت میکند. سقفها معمولا به صورت شیبدار ساخته میشوند تا آب باران و یا برف به راحتی از روی آنها به زمین ریخته شوند. علاوه بر این این سقفها در هر طرف کمی از ساختمان جلوتر آمده اند و خود به صورت یک سایبان از ساختمان در برابر باران و رطوبت محافظت میکنند. خانههای اقلیم معتدل و مرطوب، اغلب دارای ایوانهایی هستند که در زیر سقف محافظت میشوند و به صورت بسته و یا نیمه باز طراحی میگردند. این ایوانها برای انجام کارهای بسیاری نظیر خشک کردن لباسها که در چنین شرایط آب و هوایی کاری بس دشوار است و یا حتی زندگی روزمره نظیر صرف صبحانه و ناهار مورد استفاده قرار میگیرند.
در معماری اقلیم معتدل و مرطوب خانهها دارای حیاطی هستند که به سبب نورگیر بودن ضلع جنوبی، بیشتر در قسمت جنوبی ساختمان ساخته میشوند. معمولا در این سازهها سعی میشود که پنجرهها و نورگیرها نیز در همین سمت ساخته شوند. در معماری اقلیم معتدل و مرطوب، برای ساخت فضاهای سر باز سعی میشود از زمینهایی استفاده شود که نورگیرتر باشند. علاوه بر این، برای به حداقل رساندن تاثیر باران و رطوبت، ساخت ساختمانهای به هم پیوسته و یک شکل نیز بی تاثیر نیست. همچنین به منظور ممانعت از ورود نم و رطوبت در معماری اقلیم معتدل و مرطوب، معمولا از عایقهای مختلف بر روی دیوارهایی که در سمتی با بیشترین میزان رطوبت قرار دارند، استفاده میشود. جهت و موقعیت ساخت ساختمان نیز در اقلیم مرطوب و معتدل از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ چرا که برخی فضاها و برخی جهات دارای رطوبت کمتری نسبت به سایر موقعیتها هستند.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت معماری اقلیم معتدل و مرطوب:
- مقدمه
- اقلیم شناسی
- اقلیم شناسی معماری
- طراحی اقلیمی
- روشهای دستیابی به اهداف عمده طراحی اقلیمی
- عناصر اقلیمی تاثیر گذار در معماری
- تابش خورشید
- درجه حرارت
- تقسیمات اقلیمی در ایران
- تقسیمات اقلیمی و تیپولوژی معماری
- ویژگیهای معماری بومی مناطق معتدل و مرطوب
- خصوصیات کلی فرم بنا
- طرح و شکل
- جهتگیری ساختمانها
- کرسی چین
- داکت
- علت وجود ایوان
- طنابهای گیاهی
- اندود
- انطباق معماری جدید با معماری بومی
- طبقهبندی ابنیه سنتی و روشهای ساخت
- نام بنا بر حسب مصالح دیوار
- داروچین
- نفار
- لته سر
- سفالی خانه
- سیکما خانه
- عوامل تاثیر گذار بر فرم بنا در اقلیم معتدل و مرطوب
- ایجاد فاصله میان کف ساختمان و سطح زمین
- نحوه زیرسازی خانههای سنتی
- کرسی چینی چوبی
- دیوار زگمهای
- مصالح
- انواع پوشش نهایی سقف
- محاسبات عمق ایوان مناسب (محاسبه موردی شهر آمل)
- منابع
پاورپوینت معماری اقلیم معتدل و مرطوب برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۱۳۰ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت معماری اقلیم معتدل و مرطوب یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه معماری خانههای اقلیم معتدل اقلیم معتدل و مرطوب را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان بخشی از رساله کارشناسی معماری یا رساله کارشناسی ارشد معماری نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید