اقلیم گرم و مرطوب که بر محدوده تالاب انزلی و سواحل جنوبی کشور حاکم است، همانند سایر شرایط اقلیمی، معماری خاص خود را طلب میکند. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت معماری اقلیم گرم و مرطوب در قالب ۱۰۰ اسلاید میپردازیم.
اقلیم گرم و مرطوب:
اقلیم گرم و مرطوب به شرایط آب و هوایی با بارش اندک و لکن رطوبت بالا، زمستانهایی معتدل و تابستانهایی فوق العاده گرم و رطوبت فوق العاده بالا اطلاق میشود. در این اقلیم، آبهای زیرزمینی بسیار اندک و شور هستند و پوشش گیاهی کمی وجود دارد. همچون سایر شرایط آب و هوایی، اقلیم گرم و مرطوب نیز معماری خاص خود را میطلبد تا اثرات زیست محیطی شرایط آب و هوایی بر ساکنین این مناطق کاسته شود. علاوه بر این راه افتادن سیل و تبخیر بیش از حد را میتوان مهمترین ویژگیهای این اقلیم دانست.
معماری اقلیم گرم و مرطوب:
همچون اقلیم گرم و خشک، در اقلیم گرم و مرطوب نیز گرمای هوا فوق العاده شدید است. لذا در معماری اقلیم گرم و مرطوب شرایط باید به گونهای لحاظ شود تا اثر این گرما در محیط داخلی به حداقل برسد. استفاده از جریان هوا و جلوگیری از ورود نور مستقیم خورشید به درون سازه نیز از دیگر ویژگیهایی هستند که باید در معماری اقلیم گرم و مرطوب رعایت شوند. همانند اقلیم گرم و خشک، بهتر است از پنجرههای بزرگ در ساختمانهای این مناطق استفاده نشود؛ چراکه راه را برای ورود نور شدید آفتاب و گرد و غبار به درون سازه باز میکنند. استفاده از سایهبانهایی در جلوی سازه نیز راهی برای کاهش دمای سازه و جلوگیری از ورود نور مستقیم خورشید به درون آن است. بنابراین بهتر است که پلان این ساختمانها به گونه ای باشد که کل سازه در زیر سایبانی بزرگ قرار گیرد تا از ورود نور آفتاب و گرم شدن ساختمان جلوگیری شود.
مطالب پیشنهادی:
پاورپوینت معماری اقلیم معتدل و مرطوب
ساخت سازه در جهت باد و استفاده از جریان هوا یکی دیگر از روشهای موثر جهت کاهش دمای سازه در معماری اقلیم گرم و مرطوب است. علاوه بر این، در ساختمانهای جدید ساخته شده در نواحی گرم و مرطوب غالبا از شیشههای دو جداره برای پنجرهها استفاده میشود تا از ورود گرد و غبار به درون سازه جلوگیری شود و علاوه بر این تبادل گرمایی به حداقل برسد. همچنین معمولا در اقلیم گرم و مرطوب از ایوانهایی وسیع، رنگهایی روشن در نمای خارجی، متریالهایی مقاوم در برابر نفوذ گرما، بامهایی گنبدی شکل یا مسطح استفاده میشود و غالبا سعی میگردد که اتاقها به صورت مرتفعتر ساخته شوند.
چوب، کاه گل، آجر و نی مهمترین متریالهایی هستند که در معماری اقلیم گرم و مرطوب به کار گرفته میشوند. ارتفاع زیاد اتاقها باعث میشود که گرما که سبکتر است به سمت بالا رفته و هوای خنک که سنگینتر است پایین بیاید و همین امر سبب میشود هوای اتاقها نسبت به سایر نقاط خانه خنکتر باشد. همچنین ساخت حیاط مرکزی نیز در معماری اقلیم گرم و مرطوب رایج است. کاربری این حیاط بیشتر برای به جریان انداختن هوای خنک و تصفیه شده میباشد. یکی از ویژگیهای خانههای اقلیم گرم و مرطوب عدم وجود هیچگونه زیرزمینی در این مناطق است که البته در گذشته به صورت سردآب وجود داشته است. همچنین برخی خانههای این حوزه دارای بادگیر میباشند.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت معماری اقلیم گرم و مرطوب:
- اقلیم گرم و مرطوب
- کلیات شرایط اقلیمی
- نکته
- طراحی معماری در اقلیم گرم و مرطوب
- جهت قرارگیری ساختمانها
- قرارگیری ساختمان روی شیب
- بهار خواب
- خصوصیات آب و هوایی این کرانه
- میزان تبخیر آب در منطقه بسیار زیاد
- تابش تقریباً عمودی آفتاب در فصول بهار و تابستان
- بافت اقلیم گرم و مرطوب
- خصوصیات کلی فرم بنا در این مناطق
- شناشیل
- تابش آفتاب و تاثیر آن بر بامها و دیوارها
- تابش آفتاب و تاثیر آن بر پنجرهها
- زمستان نشین و تابستان نشین در این اقلیم
- خصوصیات کلی فرم بنا در این اقلیم
- ایوانها وسیع و مرتفع
- حداکثر استفاده از سایه و کوران هوا
- عدم وجود زیرزمین در مناطق نزدیک به ساحل
- ساختمانها به صورت حیاط مرکزی و نیمهدرونگرا
- ارتفاع اتاقها زیاد و پنجرهها بلند و کشیده
- بافت شهری و روستایی در اقلیم گرم و مرطوب
- مصالح در اقلیم گرم و مرطوب
پاورپوینت اقلیم گرم و مرطوب برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۱۰۰ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت معماری اقلیم گرم و مرطوب یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه معماری خانههای اقلیم گرم و مرطوب را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان بخشی از مطالعات رساله کارشناسی معماری یا رساله کارشناسی ارشد معماری نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
سلام و درود
در زمینه اقلیم شرجی اطلاعات کامل میخاستم برای اراعه در مدرسه
ممنونم
درود بر شما. وقت بخیر. معادل شرجی همون گرم و مرطوبه که میتونید از همین پاورپوینت استفاده کنید. البته صرفا در رابطه با معماری!