سازههای چادری یا سازههای غشایی، به عنوان زیرمجموعهای از سازههای فضایی، به سبب مزایای بسیار خود، به شکل روزافزونی در ساخت بناهایی با کاربریهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت سازههای چادری در قالب ۲۷۰ اسلاید به همراه دیتیل اتوکدی میپردازیم.
مقدمه:
سازههای چادری یا پارچهای، سازههایی الهام گرفته شده از فرهنگ و نحوه زندگی روزگاران دور و به خصوص ایلها و عشایر و بادیه نشینان هستند که کاملا از سایر سازههای موجود و یا سنتی، چه به لحاظ متریالهای به کار گرفته شده و چه از لحاظ نمای سازه متفاوت میباشند. این سازهها که هم به صورت ثابت و هم بازشونده و بسته شونده یافت میشوند، میتوانند نسبت به سایرسازهها کاربردهای متنوعتری داشته باشند. بنابراین به تدریج جایگزین سازههای سنتی شده و جای خود را در معماری باز خواهند کرد.
سازههای چادری:
سازههای چادری که به سازههای غشایی نیز شهرت دارند، سبک جدیدی از معماری و طراحی فضایی را به وجود آوردهاند که در عین جذابیت میتواند فوقالعاده کاربردی باشد. این سازهها که معمولا از انعطافپذیری بالایی برخورداند، با دارا بودن قابلیت باز و بسته شدن، میتوانند به عنوان سقف مناطق گسترده و یا سقف پارکینگ، آلاچیق، رستورانهای فضای باز، فضاهای ساحلی و بسیاری از جاهای دیگر به کار گرفته شوند تا بدین ترتیب در مواقع مورد نیاز نظیر بارندگی و یا آفتاب شدید باز شده و در غیر این صورت بسته باشند.
عمده متریال به کار گرفته شده در سازههای چادری، نوع خاصی پارچه است و همین امر سبب میشود که این نوع سازهها نسبت به سایر موارد مشابه هزینه کمتری را در بر داشته باشد. معمولا در ساخت سازههای غشایی از پارچههای پی وی سی با روکش پلی استر و یا الیاف در هم بافته شده HDPE به عنوان بخش پارچهای استفاده میشود؛ چرا که این الیاف فوقالعاده مقاوم بوده و در برابر باران و آفتاب مقاومت زیادی را از خود نشان میدهند.
مطلب پیشنهادی:
سازههای چادری را میتوان به سه نوع کششی، زین اسبی و مخروطی تقسیمبندی کرد که هر کدام کاربریهای خاص خود را دارند. سازههای مخروطی بیشتر برای ساخت آلاچیقهایی مخروطی شکل در مناطقی با بارندگی زیاد مورد استفاده قرار میگیرند؛ چرا که از هر جهت ورود آب به فضای زیر آلاچیق را محدود میسازند. سازههای چادری زین اسبی بیشتر برای ایجاد سطحی سایه دار مانند سایهبانها و یا پارکینگهای بزرگ مورد استفاده قرار میگیرند. سازههای کششی نیز میتوانند جهت پوشش فضاهای فوقالعاده گسترده مانند استادیومها به کار گرفته شوند.
علاوه بر مزایای ذاتی سازههای چادری، کاهش مصرف انرژی را میتوان یکی دیگر از مهمترین دستاوردهای آن بر شمرد؛ چراکه باز بودن این نوع سازهها تهویه طبیعی هوا را ممکن میسازد و در عین حال به دلیل جنس پارچهای و نازک این نوع سازهها، همواره نوری ملایم از آنها عبور میکند که میزان استفاده از وسایل روشنایی مصنوعی را به حداقل میرساند. من جمله دیگر مزایای مهم سازههای چادری میتوان از مقاومت آنها در برابر زلزله و آتشسوزی نیز نام برد؛ چراکه این نوع سازهها از طرفی به دلیل وزن اندک خود، مقاومت بالایی در برابر شدیدترین زمینلرزهها از خود نشان میدهند و از طرفی به دلیل جنس نسوز پارچهها، عملا غیرقابل اشتعال هستند.
اسکرین شات دیتیل اتوکدی سازه چادری:
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت سازههای چادری:
- تعریف چادر
- تاریخچه سازههای چادری
- ویژگیهای سازههای چادری
- ویژگی محصولات
- سازههای کششی
- مثالهایی برای رفتار کششی
- انواع سازههای چادری
- معماری پارچهای
- سقفهای متحرک
- چگونگی نورپردازی
- آنالیز و بررسی جزئیات سازه
- انواع اتصالات، کابلها و پارچهها
- بررسی انواع کاربردهای غشاها
- بررسی نمونه موردی سازههای چادری ایرانی
- پروژههای کار شده در ایران
- پروژههای در جریان در ایران
- بررسی نمونه موردی سازههای چادری خارجی
- سازه هوا فشرده
- نمونهها
- منابع
پاورپوینت سازههای چادری برای نخستین بار و به طور اخصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۲۷۰ اسلاید به همراه دیتیل اتوکدی تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت سازههای چادری به همراه دیتیل اتوکدی یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه مزایا و معایب سازههای چادری را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان یک پروژه دانشجویی کمنظیر نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید