سازههای پیش تنیده از بدو پیدایش خود به عنوان انقلابی در صنعت ساختمان مطرح بودند و توانستند توجهات بسیاری را به سوی خود جلب نمایند. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت تحلیل سازههای پیش تنیده در قالب ۱۰۰ اسلاید میپردازیم.
سازه پیش تنیده چیست؟
استفاده از سازه پیش تنیده اجازه میدهد تا بخشهای نازکتر بتن، با وسعت بیشتر ، به منظور مقاومت در برابر بارهای جانبی، در بین دیوارهای پشتیبان مستحکمتر، محافظت شده و علاوه بر این، استفاده از این سازه، سبب تولید فونداسیونهای محکمتری میشود که در برابر اثرات جمع شدگی و یا تورم خاک مقاوم خواهند بود. بتن، دارای مقاومتی است که مهندسان به آن “مقاومت فشرده سازی” می گویند، بدین معنی که باید وزن خود را در یک ساختار تحمل نماید. به محض این که شما بارهای زنده خود، مانند پارک وسیله نقلیه در یک پارکینگ ماشین و یا بر روی یک پل را بدان تحمیل نمودید، بتن خمیده شده یا نشست میکند که منجر به ترک خوردن آن میشود، بنابراین ساختار تضعیف خواهد شد.
بتن فاقد استحکام کششی است؛ لذا به تنهایی، همیشه انعطاف پذیری مورد نیاز را ارائه نمیکند. به همین دلیل است که اغلب، تقویت کنندههای فولادینی نظیر میلگرد در بتن به منظور محدود کردن عرض ترکها جاسازی میشوند. با این حال، میلگرد فقط باعث ایجاد تقویت منفعل میشود؛ یعنی آن هیچ بار یا نیرویی را تا زمانی که بتن ترک نخورد، تحمل نمیکند. در اینجاست که سازه پیش تنیده وارد عمل میشود. سیستمهای پیش تنیده دارای تقویت فعال هستند. وظیفه سازه پیش تنیده، این است که ساختار بتن را در مناطقی که در آنها، بار باعث ایجاد تنش کششی میشود، تحت فشرده سازی قرار دهد. سازه پیش تنیده، تنشی فشاری را بر روی متریال اعمال میکند که سبب میشود تنش کششی که بتن ممکن است تحت بارگذاری تحمل کند، خنثی شود.
سیستم پیش تنیده با استفاده از تاندونهای پیش تنیده یعنی یک مجموعه کامل از رشته های فولادی ضد زنگ بسیار مقاوم، پوششهای غلاف مانند و مجاری محافظ به علاوه پوششهای ضد خوردگی و یا دوغاب ارائه میشود که اطراف رشتهها و میلههای فولادی را فراگرفته و به لنگرگاههایی در هر دو انتها نیاز دارد. یک رشته فولادی معمولی که به عنوان رشته سازه پیش تنیده استفاده میشود باید دارای قطر ۱۵.۷ میلی متر و استحکام کششی ای حدود چهار برابر بیشتر از یک میلگرد معمولی باشد. پوششهای مجاری که فولاد پیش تنیده را در خود جای دادهاند سبب میشوند که آن در صورت لزوم پس از اینکه نیروی کششی به بتن اعمال شد قابلیت جنبشی لازم را داشته باشد. فولاد به دلیل تحت فشار قرار گرفتن، بسط یافته و با استفاده از یک جزء مهار به زمینه قفل میشود، بنابراین نیرو در رشته برای افزایش طول عمر سازه حفظ میگردد.
تاریخچه سازه پیش تنیده:
در پایان قرن نوزدهم، تقریبا به محض رواج استفاده از بتن مسلح، این ماده توسط مهندسین معمار به رسمیت شناخته شد و آنها دریافتند که اگر میلههایی را در محل تنش جایگذاری کنند، عملکرد بتن بهبود مییابد و بتن در حالت فشرده شدن، مقاومت بیشتری خواهد داشت . با این حال، مدت زمان زیادی طول کشید تا استفاده از سازه پیش تنیده در ساخت ساختمانها گسترش یافت. تاریخچه طولانی مدت توسعه نوآوری BBR در سال ۱۹۴۸ میلادی آغاز شد، درست زمانی که BBRV ” توانست، اختراع سازه پیش تنیده را به نام خود ثبت کند. درنتیجه، BBR طیف گستردهای از سیستمهای پیش تنیده و پس تنیده، زمین مهارها و مهار کابل نگهدارنده را ارائه داد و توانست تحولی عظیم را در برنامههای مهندسین سازه به وجود آورد. امروزه نیز BBR Network در بیش از ۵۰ کشور در سراسر جهان فعالیت میکند.
مطالب پیشنهادی:
مزایای سازه:
شاید یکی از جذاب ترین نمونههای انعطاف پذیری در طراحی با استفاده از سازه پیش تنیده برای پل ها نشان داده شود، چرا که در پلها، استفاده از این سیستم سبب میشود تا الزامات هندسی مورد نیاز مانند منحنیهای پیچیده، درجات ارتفاع متغیر و تغییرات درجه بندی قابل توجه، به آسانی در نظر گرفته شوند. در استادیوم، سیستم پیش تنیده باعث ایجاد یک گستره شفاف و روشن و به کارگیری یک رویکرد معماری بسیار خلاقانه میشود. در حالی که برای ساختمانهای تجاری، فضا و نور میتواند با ساخت فضاهای بزرگ فاقد ستون به حداکثر برسد.
به دلیل کاهش مقدار بتن و فولاد لازم برای ساخت و ساز ، برنامه ساخت و ساز سریعتر پیش رفته و هزینههای ساخت و ساز و مواد نیز کاهش خواهد یافت اما علاوه بر اینها، سیستم پیش تنیده میتواند به طور قابل توجهی باعث کاهش مقدار کارهای پایه مورد نیاز شود. علاوه بر این، اسلبهای نازک PT و مقاومت اولیه در برابر تنش، باعث افزایش سرعت روند ساخت طبقات میشود، به طوری که سازه سریع تر ساخته شود.در بلند مدت، سازههای پیش تنیده، هزینههای تعمیر و نگهداری پایینتری خواهند داشت. علاوه بر این، در مخازن و سیلوها، سازه پیش تنیده میتواند عملا بتن بدون ترکی را فراهم آورد.
استفاده از سازه پیش تنیده باعث ترویج یک رویکرد سازگار با محیط زیست میشود؛ چرا که. در وهله اول، سازههای پیش تنیده از متریالهای ساختمانی کمتری نظیر فولاد تقویت شده و بتن استفاده میکنند و در نتیجه کربن کمتری را از نظر ساخت و حمل و نقل تولید مینمایند. فرآیند ساخت و ساز واقعی با این سیستم نیز میتواند سازگار با محیط زیست باشد. برای مثال، هنگام ساخت پلهای بسیار طولانی PT، استفاده از پشتیبانی موقت نیازی نیست، بنابراین تاثیر بر محیط زیست به حداقل میرسد.
انواع سازه پیش تنیده:
تاندونهای پیش تنیده دارای انواع مختلفی هستند و طیف گستردهای از برنامه های کاربردی را پوشش میدهند
- تاندونهای ناپیوسته داخلی: در این سیستم، فولاد پیش تنیده در واقع جز در لنگرگاه، به هیچ وجه، به بتنی که از آن محافظت میکند، متصل نیست. این تاندونها در اسلبها و اسلبهای کف زمین، نه تنها برای ساختمانها و پارکینگها، بلکه در پروژههای زیربنایی نیز استفاده میشوند.
- تاندونهای بیرونی خارجی: این تاندونها بر روی سطح بیرونی سازههای بتنی نصب میشوند. این نوع از تاندونهای پیش تنیده، امکان تعمیر و نگهداری و جابجایی سریعتر را فراهم میآورند، بنابراین برای استفاده در پل و تعمیر مجدد آن مناسبتر هستند.
- زمین مهارها: این تاندونهای پیش تنیده برای ایجاد ثبات در دو طرف حفاری و دیوارهای تونل مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین از این تاندونها برای افزایش مقاومت برجها یا تقویت لرزه ای استفاده میشوند. محصولات PT با علامت CE، به طور مداوم تحت نظارت هستند تا اطمینان حاصل شود که آنها به تمام الزامات گواهینامه فنی اروپا پایبند میباشند.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت تحلیل سازههای پیش تنیده:
- مفهوم پیش تنیدگی
- تاریخچه ی پیش تنیدگی
- معرفی سیستم پیش تنیدگی
- مقایسه ی بتن پیش تنیده بابتن مسلح(آرمه)
- روش های پیش تنیدگی
- کاربردهای پیش تنیدگی
- عمل تصحیح درمحاسبات
- طراحی سازه
- مزایای استفاده ازسیستم پیش تنیدگی
- مزایای معماری
- مزایای سازه ای
- مزایای اقتصادی
- روش های پیش تنیدگی
- انواع روشهای پس کشیدگی
- مقایسه سیستمهای چسبیده و نچسبیده
- مراحل اجرای دالهای پس کشیده باروش نچسبیده
- عوامل رشدسریع سیستم پس کشیدگی
- مراحل اجرای دالهای پس کشیده باروش چسبیده
- مزایای پیش تنیدگی
- کاربردها
- مشخصات فنی سقف های پیش تنیدگی
- اعضای ضروری در پیش تنیدگی
- مقالات خارجی
- گالری تصاویر
پاورپوینت تحلیل سازههای پیش تنیده برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۱۰۰ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت تحلیل سازههای پیش تنیده، یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه و بررسی انواع سازههای پیش تنیده را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان یک پروژه دانشجویی فوقالعاده نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید