معماری معاصر غرب به عنوان مجموعهای از سبکهایی که طی سده اخیر در غرب پدید آمدند، توانست معماری جهان را دستخوش تغییرات بسیاری کند. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت معماری معاصر غرب در قالب ۱۵۳ اسلاید میپردازیم.
معماری معاصر غرب:
معماری معاصر واژهای است که به معماری یک سده اخیر اطلاق میشود. در این معماری، هیچ سبک منفردی غالب نیست و معماران معاصر از سبکهای مختلفی جهت خلق آثار خود بهره میگیرند؛ از معماری پست مدرن و هایتک گرفته تا سبکهایی بسیار مفهومی و پیکرتراشیهایی در مقیاس عظیم. با این حال تمامی این سبکها اشتراکات بسیاری در استفاده از تکنولوژیها و متریالهای مدرنی نظیر قاببندی لولهای دارند که امکان طراحی و ساخت ساختمانهایی بلندتر، سبکتر و مستحکمتر نسبت به ساختمانهای سدههای پیشین را میدهد. در این میان، ظهور کامپیوترها و نرمافزارهای مدلسازی سهبعدی طی دو دهه اخیر، امکان مدلسازی و طراحی سهبعدی ساختمانها را فراهم آورده است که موجب افزایش دقت و سرعت میشود.
ساختمانهای ساخته شده در دوره معاصر، به گونهای طراحی شدهاند که ویژگیهای قابلتوجه و شگفتآوری دارند. برخی از سازههای خاص بتنی در داخل قطعههای شیشه و آلومینیومی پیچیده شدهاند و علاوه بر ایجاد یک نماد غیرمتقارن، سازهای لنگردار را تشکیل میدهند که بر روی فولاد آویزان است. آسمانخراشها نیز دارای نمایی شبهکریستالی هستند. این نماها به گونهای طراحی شدهاند که در زمانهای مختلف روز، دارای رنگهای متفاوتی میباشند.
در حالی که آثار معماری به روز سدههای پیشین، به صورت عمده در ایالات متحده آمریکا و اروپا، یافت میشد، معماری معاصر جهانی است و ساختمانهای جدید و مهمی در چین، روسیه، آمریکای لاتین و به صورت خاص در کشورهای حاشیه خلیج فارس ساخته شدهاند. به عنوان مثال برج خلیفه دبی سالیان متمادی است که همچنان عنوان مرتفعترین ساختمان جهان را یدک میکشد و این بین نیز برج شانگهای مقام دوم را از آن خود کرده است.
مطالب پیشنهادی:
معماران معاصر غرب:
بیشتر نمادهای معماری معاصر، کار یک گروه کوچک از معمارانی است که در مقیاس بینالمللی کار میکنند. بسیاری از این ساختمانها نیز به وسیله معمارانی طراحی شدهاند که در اواخر سده پیشین به شهرت دست یافتهاند. معمارانی نظیر ماریو بوتا (Mario Botta)، فرانک گهری (Frank Gehry)، ژان نوئل (Jean Nouvel)، نورمن فاستر (Norman Foster)، فرانک لوید رایت (Frank Lloyd Wright)، لوکوربوزیه (Le Corbusier)، یو مینگ پی (Ieoh Ming Pei) و رنزو پیانو (Renzo Piano) من جمله اشخاصی هستند که به سبب آثار متعددی که طی سده بیستم میلادی خلق کردهاند، شناخته میشوند.
اغلب معماران مطرح فعلی، نسلی هستند که در دوران پس از جنگ جهانی دوم پرورش یافتهاند و من جمله آنها میتوان به زاها حدید (Zaha Hadid)، سانتیاگو کالاتراوا (Santiago Calatrava)، دنیل لیبسکیند (Daniel Libeskind)، ژاک هرزوگ (Jacques Herzog)، پیر دمویرن (Pierre de Meuron) و رم کولهاس (Rem Koolhaas) اشاره کرد. سایر پروژههای برجسته بینالمللی نیز حاصل همکاری گروهی از معمارها همچون SANAA یا آژانسهایی بینالمللی نظیر اسکیدمور (Skidmore)، اوینگز و مریل (Owings & Merrill) بوده است. در این شرکتها، کار توسط مجموعهای از مهندسین انجام میشود که گاهی تعدادشان به ۳۰ نفر نیز میرسد! در برخی از پروژهها تعداد مهندسین، طراحها و کارگران از این تعداد بسیار بیشتر است. به طوری که گنسلر (Gensler) دارای ۵۰۰۰ کارمند در ۱۶ کشور دنیاست.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت معماری معاصر غرب:
معماری پست مدرن:
- تعریف پست مدرن از دیدگاههای مختلف
- معماری پست مدرن
- معماری معاصر
- آثار معماری پست مدرن
- شرکت تلفن و تلگراف آمریکا (AT&T)
- شرکت صفحات شیشه ای (PPG)
- میدان ایتالیا
- محلۀ آنتیگون
- ساختمان تیم دیزنی
- موزۀ آبگینه (طراحی داخلی)
- پنج معمار
- خانۀ هنسل من
- مرکز گتی
- ساختمان آتنیوم (مرکز جهانگردی)
- خانۀ داگلاس
پروژه معماری معاصر(Daniel Libeskind):
- مختصری از زندگی و حرفه ی لیبسکیند
- جوایز
- مهمترین کارهای دانیل لیبسکیند
- اصول و مبانی فکری دانیل لیبسکیند
- آغاز تغییرات فکری ( معمار- هنرمند )
- موزه یهود
- اصول طراحی موزه ی یهود برلین
- ساختمان بخش الحاقی یهودی به موزه برلین
- تبار شناسی فرزندان نا خلف معماری مدرن
- نظریه آشوب
- هندسه فراکتال
- خود متشابهی
- نظریه پیچیدگی
- چارلز جکنز
- تئوریBIG BANG
- هایزنبرگ
- دگردیسی
- پرش کیهانی
- اصول هشت گانه ی معماری پیدایش کیهانی
- معماری و استعاره
- دانیل لیبسکیند
- بررسی آثار دانیل لیبسکیند
جنبش فوتوریسم(آینده گرایی):
- تعریف
- بیانگذار جنبش
- اصول نظری
- معماران معروف جنبش فوتوریسم
های-تک و اکو-تک:
- معماریهای-تک
- اصول معماریهای تک
- بناهای شاخص
- معماری اکو تک
- اصول معماری اکوتک
- بناهای شاخص
پاورپوینت معماری معاصر غرب برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۱۵۳ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت معماری معاصر غرب یکی از بهترین مراجعی جهت مطالعه معماری معاصر غرب و معماران معاصر را در دست خواهید داشت که میتواند در نقش یک پروژه دانشجویی نیز ظاهر شود.
منبع: https://en.wikipedia.org/wiki/Contemporary_architecture
دیدگاهتان را بنویسید