معماری صخرهای که از طریق حفاری سنگهای سنگ به منظور ایجاد سازهها و ساختمانهای مورد نیاز انسان صورت میگرفته است، تاریخچهای طولانی دارد. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت معماری صخرهای در قالب ۴۰ اسلاید میپردازیم.
معماری صخرهای:
معماری صخرهای عبارت است از ایجاد سازهها، ساختمانها و مجسمهها از طریق حفاری سنگهای سختی که به صورت طبیعی تشکیل شدهاند. معماری صخرهای ابتدائا توسط انسانهای اولیه مورد استفاده قرار گرفته است. در هند و چین، عبارت غار اغلب برای بیان این شکل از معماری دستساز انسانی، مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال غار که به شکل طبیعی نیز وجود دارد، حتی اگر به طور کامل نیز دچار تغییراتی شده باشد، شامل معماری صخرهای نمیشود. به عنوان معماری برش صخره محسوب نمی شود.
نمونههای معماری صخرهای:
علیرغم آنکه معماری صخره تفاوتهای فاحشی با معماری سازههای سنتی دارد، بسیاری از سازههای صخرهای به منظور شبیهسازی نما یا داخل فرمهای معماری سنتی ساخته شدهاند. این کار با شروع حفاری از بالا و پیشروی به سمت عمق زمین صورت میگیرد؛ چراکه این روش از پایین افتادن سنگ بر روی کارگران در حین کار جلوگیری میکند. ساخت معابد (مانند معابد هند)، مقبرهها (مقبرهی پترا در اردن) و خانه غارها (مانند خانه غارهای کندوان ایران) سه کاربرد متداول معماری صخرهای در جهان است.
برخی از انواع معماری صخرهای که اغلب به منظور ایجاد مقبره استفاده شدهاست، شامل حفاری در زیر یک سنگ سطحی است؛ چراکه حفاری در یک سوی صخره یا یک سراشیبی، موجب ایجاد نمایی پر ابهت میشود؛ یعنی دقیقا مشابه همان چیزی که در مقبرههای لیکیا و پترا مشاهده شاهدش هستیم. پر زحمتترین و پرابهتترین معماری صخرهای، در سازههای یکپارچه خود نگهدارندهای مشاهده میشود که در الورای هند و لالیبلای اتیوپی، قرار دارند. این موارد، شامل مشهورترین و مهمترین نمونههای معماری صخرهای هستند.
مطالب پیشنهادی:
معماری مونولیتیک:
معماری صخرهای، نیروی کار زیاد میطلبید و با ابزارها و روشهایی قدیمی انجام میشد. در حالیکه امروزه این امر با استفاده از دستگاههای مدرن و در مدت زمان کوتاهتری صورت میگیرد. از اینرو معماری صخرهای مدرن به عنوان زیرمجموعه سنگتراشی در نظر گرفته میشود. یکی دیگر از عبارتهایی که با معماری صخرهای ارتباط دارد، معماری مونولیتیک است. این نوع معماری برای تولید سازههای خود نگهدارنده تولیدی از قطعات یکپارچه از سنگ، استفاده میشود. به بیانی دیگر، معماری مونولیتیک، همان معماری صخرهای است، با این تفاوت که میتوان به جای سنگ از متریالهای دیگر نظیر بتن نیز در آن استفاده کرد.
مجسمه گماتشوارا (باهوبالی) بزرگترین مجسمه مونولیتیکی دنیا محسوب می شود که در شراوانابلاگولای ایالت کارناتاکای هند قرار دارد. این مجمسه غول پیکر که ساخت آن به ۹۸۳ سال بعد از میلاد مسیح باز میگردد و از یک بلوک گرانیتی یک پارچه ساخته و پرداخته شده است. در بسیاری از بخشهای جهان، حجاریهای نقش برجستهای در دیوار غارها و سایر بخشها یافت میشود.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت معماری صخرهای:
- تعریف معماری صخرهای
- فلسفه معماری صخرهای
انواع معماری صخرهای:
- نوع اول
- نوع دوم
- معماری صخرهای در جهان
- تقسیم بندی معماری صخرهای
روستاها:
- روستای کندوان
- کندوان در یک نگاه
- کاپادوکیا
- روستای میمند
غارها:
- چهل خانه
- تودیو
- غار کوگان
- غار کلماکر
- تاق بستان
- غارهای خربس
- کولغان
- چاههاى طلا (تلآو)
معرفی سه پناهگاه سنگی دره خرگوشناو الشتر لرستان:
- پناهگاه سنگی شماره ۱
- پناهگاه سنگی شماره ۲
- پناهگاه سنگی شماره ۳
قلعهها:
- هوده ر قالاسی
- زینجیر قالا
- قارنی یاریق
- اَستودان
- کلات مند
- معرفی گور دخمههای مادی
- قدمگاه، گور نیایشگاه صخرهای از دوره هخامنشی
- نیایشگاهها و معابد
- مساجد
- نقش برجستههای طاق بستان
- غار کرفتو
- اسکارابری
- معماری سنگ و صخره
پاورپوینت معماری صخرهای برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۴۰ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت معماری صخرهای یکی از کاملترین منابعی جهت مطالعه معماری صخرهای و انواع آن را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان یک پروژه معماری فوقالعاده نیز کاربرد داشته باشد.
منبع: https://en.wikipedia.org/wiki/Rock-cut_architecture
دیدگاهتان را بنویسید