مرکز سینمایی بوسان علاوه بر میزبانی یکی از بزرگترین فستیوالهای فیلم بینالمللی، دارای معماری بینظیری نیز هست که آن را از سایر نمونهها مشابه متمایز میکند. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت تحلیل مرکز سینمایی بوسان در قالب ۲۸ اسلاید میپردازیم.
مقدمه:
دولت کره در سال ۲۰۰۵ میلادی تصمیم گرفت تا با هدف “جای دادن” شهر بوسان در نقشه جهانی، رقابتی بینالمللی بر سر طراحی فستیوال فیلم بینالمللی بوسان (BIFF) به راه انداخت. این برنامه بلند پروازانه، دو هدف را دنبال میکرد که اجرایی شدن هر یک از آنها به نوبه خود از اهمیت بسیاری برخوردار بود؛ چراکه طراحی سازهای که در عین بدل شدن به نمادی از شهر بوسان، به جمع فستیوالهای فیلم بینالمللی نیز راه یابد، میتوانست درآمد هنگفتی را برای ساکنین این شهر و دولت به ارمغان بیاورد. بنابرین به دنبال پذیرفته شدن طرح شرکت اتریشی کوپ هیمیلبو، به ریاست دی پریکس، کار طراحی و ساخت مرکز سینمایی بوسان کره جنوبی در سال ۲۰۰۸ میلادی آغاز شد. عملیات ساخت این این مرکز سینمایی مشهور، سه سال بعد، در تاریخ ۲۹ سپیتامبر سال ۲۰۱۱ میلادیً، به پایان رسید و توانست شانزدهمین دوره برگزاری فستیوال فیلم بینالمللی بوسان را نیز میزبانی کند.
کانسپت مرکز سینمایی بوسان کره جنوبی:
بوسان دومین شهر بزرگ جهان با جمعیتی بالغ بر حدود ۳.۷ میلیون نفر است و مرکز سینمایی بوسان در محله یو دانگ آن قرار دارد. کار ساخت مرکز سینمایی بوسان با هدف ساخت سازهای آغاز گردید که در عین بدل شدن به نمادی از معماری سمبلیک بوسان، تونایی کسب شهرتی همتراز موزه گوگنهایم بیلبائو را نیز داشته باشد. کوپ هیمیلبو از طرح پر ریسکی برای مرکز سینمایی بوسان استفاده نمود که نه تنها توانست توجه همه منتقدان را از لحاظ عنصر زیبایی شناختی جلب نماید، بلکه در کتاب رکوردهای گینس نیز به ثبت رسید؛ چراکه این سازه توانسته است تا به امروز عنوان بزرگترین طاق بالکنی جهان را برای خود حفظ کند.
هدف اصلی از چنین طراحی تعریف مجدد رابطه سنتی بین فضاهای عمومی، خصوصی، فرهنگی و تکنولوژیکی در عین تلفیق آنها در یک حالت هماهنگ و هارمونیک به عنوان بخشی از یک پروژه کامل نه به عنوان عناصر جداگانه است. بازدیدکنندگان میتوانند بدون ترک کامل فضای بستهای که در آن حضور دارند، وارد محوطه باز بعدی شوند. این در حالی است که در برخی موارد، فضای بعدی نیز همان فعالیت بخش قبلی را توسعه میدهد. همانند موزههای معمولی، در اتاق بالای مرکز سینمایی شهر بوسان، نمایشها با شهر ادغام شده اند که نشان دهنده ایده از بین بردن مرزهای بین فضاهای عمومی و خصوصی، بین زمان شروع نمایش و زمان پایان آن است. قسمت پایین طاقنما که به عنوان یک ابر غلتان طراحی شده، میدان عمومی بزرگی را پوشش می دهد و خطوط خشک و مستقیم شهری را در هم شکسته و ساختمان را به بومی تبدیل میکند که پروژهها بر روی آن ترسیم میشوند. لذا ظاهر آن به دلیل ماهیت متغیر هنر، هرگز دوبار به یک شکل در نخواهد آمد.
فضاهای مرکز سینمایی بوسان:
مجتمع مرکز سینمایی بوسان متشکل از ۱۰ آپارتمانی است که ۹ دستگاه از آنها در بالای سطح زمین و یکی در طبقه زیرزمین قرار دارد. این مجموعه ۵۵۰۰۰ متر مربعی، مجموعهای از ساختمانهایی با عملکردهای مختلف را در خود جای داده است. ساختمان اصلی این سازه Cinema Mountain یا همان کوه سینما نام دارد و یک مرکز تفریحی چند منظوره، سه تئاتر چندگانه و BIFF Hill یا همان تپه فستیوال فیلم بینالمللی را به همراه دفتر اجرایی BIFF و مخروط دوتایی در خود جای داده است. در طبقه اول مجتمع مرکز سینمایی بوسان یک کافه قرار دارد و در طبقات بالاتر، یک رستوران، بار و سالن مشرف به رودخانه به چشم میخورد. در طول فستیوال فیلم، این فضا به عنوان ورودی VIP به کار گرفته میشود و میتواند به عنوان محیطی برای برگزاری رویدادهای مربوط با آن نیز استفاده شود.
کوه سینما یک ساختمان چند منظوره است که تئاتری با فضای کافی برای ۱۰۰۰ نفر و همچنین سه سینما را در بر میگیرد این بین، دو سینما دارای صندلی کافی برای ۲۰۰ نفر هستند. این در حالی است که سومین سینما میتواند تا ۴۰۰ نفر را در خود جای دهد. بلیطهای تئاتر و سینماها به صورت جداگانه فروخته میشوند. BIFF Hill (Loma del BIFF) با توجه به نیازهای کاربردی این فستیوال ساخته شد. این بخش که از یک مرکز گردهمایی، یک مرکز هنرهای تجسمی و ادارات برگزارکنندگان همایشها تشکیل شده است، پلتفرمی را ایجاد مینماید که می تواند در عین هماهنگ شدن و سازگاری با کاربردهای مختلف، تقاضای مخاطبین را برای راهاندازی سینمایی در فضای باز براورده سازد.
یک مخروط دوتایی نیز که تنها ستون طراحی شده برای پشتیبانی از سقف بزرگ میدان است، در مرکز مطبوعات BIFF قرار دارد. پروژههای فضای آزاد بر روی نمای شرقی کوه سینما برگزار میشوند و اما فضای مقابل آن، جایگاه سرپوشیدهای با ظرفیت ۴۰۰۰ نفر، است که Valley Urban (دره شهری) نامیده میشود. لذا همه چیز برای برگزاری رویدادها فراهم شده است و انتظار میرود که حتی از پشت صحنه تئاتر واقع در آنجا نیز به نحو احسن استفاده شود.
تحلیل سازهای مرکز سینمایی بوسان:
ترکیبی از بتن و فولاد به عنوان مصالح اصلی در ساخت مرکز سینمایی بوسان استفاده شدهاند. استفاده از بلوکهای سفت و سخت منجر به ایجاد فضاهای داخلی شده که از تلفیق بتن تقویت شده با صفحات فلزی متناوب و یک نمای کاملا شیشهای شکل گرفتهاند. سقفهای پیش آمده بزرگ، سازههای عظیمی هستند که از فولاد بدون پوشش موجود در بتن ساخته شدهاند، چرا که اینگونه طراحی سبب افزایش وزن سازه میشود و لذا که هیچ تنش کششی در هیچ کدام از بخشها اعمال نمیشود. برای پوشش ناحیهای به مساحت ۶۶۳ متر مربع (بزرگترین طاق بالکن جهان)، از تیرهای فولادینی استفاده شده است که تیرپایههای متصل به یکدیگر و ستونهایی را شکل میدهند که به طور مداوم از سازه پشتیبانی مینماید.
مصالح اصلی مرکز سینمایی بوسان:
مصالح اصلی مورد استفاده در ساخت مرکز سینمایی بوسان، بتن مسلح، قطعات فولادی، صفحات شیشهای و روکش سنگی برای پوشش قسمتهای بیرونی هستند. عرشه بالکندار به نوبه خود با اتصالات ال ای دی هنرمندانه خود اجازه میدهد که ساختمان به یک منظره بصری حیرت انگیز و چشم نواز تبدیل شود و زیبایی شکوه مرکز سینمایی بوسان را به عنوان میزبان یکی از بزرگترین فستیوالهای فیلم دنیا به حد اعلا برساند.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت تحلیل مرکز سینمایی بوسان کره جنوبی:
پاورپوینت تحلیل مرکز سینمایی بوسان کره جنوبی، برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۲۸ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود فوری پاورپوینت تحلیل این مرکز سینمایی مشهور، یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه معماری مرکز سینمایی بوسان را در دست خواهید داشت که میتوان به عنوان یک پروژه دانشجویی فوقالعاده نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید