برج دروبانتی بخارست یکی از ارزشمندترین آثار زاها حدید است که در صورت اجرایی شدن میتوانست لقب بلندترین سازه کشور رومانی را یدک بکشد. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت تحلیل برج دروبانتی بخارست اثر زاها حدید در قالب ۲۰ اسلاید میپردازیم.
معرفی برج دروبانتی بخارست:
برج دروبانتی، پروژه جدید گروه معماری زاها حدید است که تا حد زیادی، از سبک رایج کارهای این معمار و آنچه که ما، در طرحهای وی بهدان عادت کردهایم فاصله گرفته است. این ساختمان شکیل با ارتفاع ۲۰۰ متری، مجموعه فضاهایی بیش از ۱۰۰۰۰۰ متر مربع را با کاربردهای مختلف و متنوع، در خود جای داده است. برج دروبانتی، برای پیوستن به گلچین معماریهای تاریخی کمونیستی مدرن بخارست انتخاب شد و بنا بود که به هنگام افتتاح در در سال ۲۰۱۳ میلادی، به بلندترین برج این شهر بدل گردد؛ چرا که چیزی در حدود ۸۰ متر از ساختمانهای فعلی موجود در محدوده خود بلندتر طراحی شده بود. خلوص اشکال منحنیواری که دامنه این برج را پوشش میدهند، با ساختار شکل الماس مانند آن، چشمانداز برجسته بینظیری را برای بخارست به ارمغان آورده است.
مطالب پیشنهادی:
پاورپوینت تحلیل مرکز فرهنگی حیدر علی اف زاها حدید به همراه پلان
کانسپت:
طراحی مفهومی به کار گرفته شده در این برج تندیس مانند که بنا بود در قلب بخارست، پایتخت رومانی و در غرب رمان پلازا و در حدود ۶ کیلومتری فرودگاه بینالمللی این شهر، در تقاطع خیابان کالائی دروبانتی و سنت میهای امنسکی ساخته شود، ترکیبی از معماری و مهندسی است که این سازه را همانند الماس برش خوردهای به تصویر میکشد.. طراح برج دروبانتی، برای ساخت یک مکان نمادین در بخارست، ویژگیهای یک آسمان خراش، یک ساختار هوشمند و یک سازه منحصر به فرد را با هم تلفیق نموده است.
فضاها:
در میان انبوهی از فضاهای چند هزار متری برج دروبانتی، یک هتل پنج ستاره با وسعت ۳۴۰۰۰ متر مربع به همراه چندین رستوران و مرکز کنفرانس، یک آپارتمان لوکس ۳۵۰۰۰ متر مربعی و یک کازینو و در فضای منتهی به خیابان، مغازههایی با مجموع مساحت ۴۶۰۰ متر مربع به چشم میخورند. در طبقه زیرین این برج نیز، پارکینگها طراحی شدهاند. ارتفاع برج دروبانتی، معادل ۲۰۰ متر است و این سازه از ۵۵ طبقه تشکیل شده است. پیچ و خمهای شبکه ساختاری نمای ساختمان، تغییر برنامههای مختلف به کار گرفته شده در ساخت برج را از طریق توزیع طرحها در مرکز و رو به سمت بالا و پایین نشان میدهد.
طبقه همکف:
طبقه همکف برج دروبانتی به سه حیاط تقسیم میشود که یکی برای هتل، یکی برای آپارتمانها و دیگری مختص فروشگاهها میباشد. ورودی اصلی برج که پلتفرم آن پس از عبور از میدان پیازا قابل مشاهده است، در خیابان سنت میهای امنسکی قرار دارد. این برج به واسطه فضای شهری ایجاد شده در قسمت پایه آن و به عنوان یک “فرش بتنی مواج که مملو از مکانهای تفریحی، حوضچههای آب، فضاهای باغی و تراس میباشد”، با فضای عمومی شهر تلفیق شده است. این فرش، خود یک منطقه شهری بتنی است که سه خیابان اطراف برج را به هم متصل میسازد، در حالی که به عنوان محل ملاقاتی برای ساکنین پایتخت رومانی به خدمت گرفته میشود.
سازه و متریال:
برج دروبانتی، بر اساس برنامه ساخت و ساز و قوانین لازم الاجرای موجود برای ساخت چنین برجهایی در یک منطقه زلزلهخیز طراحی شده است و از اینرو دارای ظرفیت پشتیبانی و مقاومت کافی میباشد. شکل اریب مانند آن هم که از وسط به سمت بالا و پایین مورب گردیده است، از این امر حکایت دارد. ایجاد ساختار اصلی در قسمت خارجی سازه، نه تنها ثبات ساختاری را به حداکثر میرساند، بلکه سبب شده که فضای داخلی بدون نیاز به هیچگونه ستونی ساخته شوند.
بخش های فولادی پر شده با بتن، راهی برای ایجاد موجهای مارپیچی هستند که از بستر بنا آغاز شدهاند و تا بالای برج ادامه دارند. چنین شکل مواج متمایزی، به ایجاد هویتی منحصر به فردی برای برج دروبانتی میانجامد و به گونهای آن را تکمیل مینماید. بتن پر شده، ساختار فولادی با مقاومت اضافی را تشکیل میدهد که از پروفایل برج در برابر سوانحی نظیر آتشسوزی، محافظت میکند. در سطح تکنیکی و بازآفرینی، ایجاد گرههای فشرده و توپر ساختاری، با الزامات ساخت برجی در این ارتفاع مطابقت دارد. در طبقات بالاتر، ترکیب ساختاری اولیه برای به حداکثر رساندن دید و روشنایی آپارتمان لوکس واقع در قسمت بالایی برج دروبانتی، تا حد زیادی کاهش یافته و تنها به برآورده نمودن الزامات حیاتی بسنده شده است.
علاوه بر این، ساختار فولادی ثانویه برج دروبانتی از فریمهای اصلی پشتیبانی میکند که سبب میشود، این برج ۲۰۰ متری مبتنی بر مقیاس انسانی، از طریق شبکه منحصربفرد خود نمایان شده و ارتفاع تقریبی طبقات را منعکس سازد. پوسته نمای خارجی، از فلز بیضی شکلی تشکیل شده است که شبکه آن، فضای الماس شکل موربی برج را تشکیل میدهد. علاوه بر این، نمای خارجی برج دروبانتی را میتوان به عنوان سازه پشتیبانی متشکل از پنلها و سازههای سایه افکن در نظر گرفت.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت تحلیل برج دروبانتی اثر زاها حدید:
- معرفی برج دروبانتی بخارست
- معمار برج دروبانتی بخارست
- کانسپت
- فضاها
- طبقه همکف
- سازه و متریال
- منابع
پاورپوینت تحلیل برج دروبانتی بخارست اثر زاها حدید، برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۲۰ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود فوری پاورپوینت تحلیل برج دروبانتی، یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه یکی از ارزشمندترین آثار زاها حدید را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان یک پروژه دانشجویی فوقالعاده نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
منبع: https://en.wikiarquitectura.com/building/dorobanti-tower
دیدگاهتان را بنویسید