باد و نقش باد در معماری یکی از مهمترین مقولاتی است که از دیرباز مورد توجه بوده است و در سالهای اخیر نیز مقالات متعددی پیرامون آن نوشته شده است. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت تاثیر باد در معماری در قالب ۵۸ اسلاید میپردازیم.
تعریف باد:
تغییر فشار اتمسفر سبب به وجود آمدن باد میشود. در واقع باد براثر حرکت هوا از یک منطقه پرفشار به منطقه کم فشار از طریق گرم شدن غیریکنواخت زمین بر اثر تابش خورشید ایجاد میشود. این پدیده از پرکاربردترین انرژیها برای انسان محسوب میشود بهطوری که امروزه این نیرو جهت تولید برق و همچنین سرمایش و تهویه مورد استفاده قرار میگیرد.
معماری و باد:
از روزگاران بسیار دور، معماران ایرانی باد مطلوب را وارد مجموعههای خویش میساختند، تا لطیفترین و غیر محسوسترین عنصر اساطیری را به شکل پویای آن در کالبد بنا جاسازی کنند. باد، عنصر ساکن اساطیری را در فضا به گردش میاندازد تا آن را برای کالبد نشینان قابل حس گرداند، درایت معماران ایرانی در آشکار سازی عنصر ساکن هوا در بنا از روزگاران باستان قابلتوجه است. این در حالی است که در دیگر آثار هنری، ظهور اسطوره باد کمتر از سایر عناصر مقدس است. وضعیت اقلیمی ایرانشهر، اسطوره باد را به صورتی کاربردی در ابنیهی ایرانیان بروز میدهد، آن هم برخلاف آب وآتش که در پیش از اسلام حضوری تجریدی دارند. ایرانیان باستان برای ستایش الههی بادها بنایی بر پا نمیدارند و فقط آن را که نمادی از حیات است در بنا و در مجاورت سایر ارکان ماده به جریان میاندازند.
مطالب پیشنهادی:
نقش باد در معماری ایرانی:
نیرو و انرژی تولید شده از باد، بسیاری از معماران و طراحان را به سمت استفاده بهینه از این انرژی تجدید پذیر و پرقدرت تشویق مینماید. استفاده از انرژی باد برای اولین بار، با ساخت آسیابهای بادی صورت گرفته است که به ایرانیان نسبت داده شده است. در معماری ایرانی استفاده بهینه از اسطوره باد بسیار مورد توجه بوده است و به روشهای مختلفی همچون ایجاد بادگیرها، بادخانها و بادخورها مورد استفاده قرار میگرفته است.
بادگیر که نقش عمدهای در تهویه و خنکی بناهای مختلف معماری بومی ایران داشته است، به صورت برجهایی بر بام بناها ساخته میشد و عملکردش به این ترتیب بوده است که باد مطلوب را گرفته و به داخل فضا هدایت میکرد و به عنوان یک سیستم سرمایشی در کاهش دمای هوا در اقلیم های گرم و خشک یاگرم و مرطوب نقش موثری داشته است. بادگیرها به عنوان عنصری هماهنگ با محیط و سمبل تمدن ایرانی به دو شکل در خنک سازی هوا نقش موثری داشتند، بعضی از آنها فقط از طریق جابجایی هوا موجب خنکی و تهویه فضای داخل میشدند و برخی دیگر علاوه بر جابجایی هوا، از طریق تبخیر نیز این عمل را انجام میدادند.
بادخان نیز جریان دودکش مانندی است که توسط بازشوهای سقفی، به روش مکش هوا را به جریان در میآورد. بادخورها نیز در ترکیب با بادخان ها مورد استفاده قرار میگرفتند به این صورت که نسیم مطلوب از طریق بادخورها وارد فضا شده و هوای نامطلوب و دمدار از بادخان خارج میشده است. ایرانیان از باد به عنوان الگویی پایدار و منبعی برای تأمین هوای تازه و آسایش فضای داخلی به بهترین نحو استفاده میکردند. امروزه نیز به دلیل افزایش قیمت انرژیهای فسیلی و آسیبهای زیست محیطی استفاده از این انرژی پاک مورد توجه بسیاری از طراحان ساختمان های اقلیمی و معماری همساز با اقلیم قرارگرفته است.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت تاثیر باد در معماری:
- معماری و باد
- اهمیت باد در ساخت و ساز
- انرژی بادی
- مقدمه
- عوامل اقلیمی
- تعریف باد
- انواع باد
- عوامل تاثیرگذار باد در شکلگیری ساختمان
- موارد باد در ساختمان
- بادگیر
- تهویه
- انواع بادخوان
- بادخورها
- نمونه ساختمانهای بادخوان و باد خوردار
- برج اومنو
- تئاتر بدالس
- موقعیت پنجره در مقابل باد
- استفاده از انرژی بادی
- توربینها
- اولین ساختمان مجهز به توربین بادی
- زیباترین توربینهای بادی جهان
- برج شانگهای
- برج انرژی
- برج خانه آفتاب دبی
- برج رودخانه پرل در چین
- برج منچستر – انگلیس
- معماری بادگونه
- موزه باد
- نتیجهگیری
- منابع
پاورپوینت نقش باد در معماری برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۵۸ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت باد در معماری، یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه نقش باد در معماری ملل مختلف از دیرباز تا به امروز را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان یک پروژه دانشجویی فوقالعاده و یا بخشی از یک رساله معماری نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید