پاورپوینت آرامش در معماری

پاورپوینت آرامش در معماری

معماری به عنوان یک هنر، دربرگیرنده عناصر گوناگونی است که همسو با ماهیت هنری آن هستند. آرامش در معماری یکی از مباحثی به شمار می‌رود که از دیرباز مورد توجه معماران بوده است. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت آرامش در معماری در قالب ۵۰ اسلاید می‌پردازیم.

آرامش:

آرامش در معماری

آرامش در لغت به معنای آرمیدگی، وقار، سنگینی، فراغت، صلح و آشتی، آسایش و به معنی حالتی نفسانی همراه با آسودگی و ثبات است و در برابر اضطراب و دلهره قرار می‌گیرد. آرامش در انس و پیوند انسان با چیزی یا جایی معنا می‌یابد و به معنای هر آن چیزی است که انسان و در حقیقت نفس او به آن تعلق دارد و آرامش می‌یابد. انسان در محیط به دنبال ارضای نیازهای خویش است و با برطرف نمودن این نیازها آرامش او محیا می‌گردد.

حس آرامش در معماری:

حس آرامش در معماری

معماری آرامش، معماری برای کالبد روح انسان است و تأثیرگذاری بر نیازهای حسی و روانی را مهم‌تر از نیازهای صرفاً فیزیکی می‌داند. معماری به‌عنوان یکی از کامل‌ترین هنرها، با ایجاد کردن و خلق فضا بر روح وزندگی انسان تأثیر می‌گذارد؛ بنابراین محیط فیزیکی که انسان در آن زندگی می‌کند و بیشتر اوقات خود را در آن سپری می‌کند می‌تواند موجب آرامش و کاهش فشارهای روحی روانی و یا برعکس موجب تشدید فشارها و ناآرامی‌ها گردد.

حس آرامش در بطن معماری

چرچیل بیانیه روانشناسانه خود را در رابطه با محیط چنین مطرح کرده است که؛ انسان محیط را می‌سازد و محیط انسان را. طبق نظریات روانشناسان محیط، عوامل بسیاری وجود دارد که سبب ایجاد حس آرامش در محیط‌های معماری می‌شود. عواملی که به آنها پرداخت شده است عبارت است از؛ حضور طبیعت، دمای محیط، رنگ، نور، رعایت حریم و خلوت، سکوت، فضای امن، دل‌بستگی و حس تعلق به مکان، حواس انسان، بافت مصالح و غیره است که در ایجاد حس آرامش در محیط مؤثرند.

مطالب پیشنهادی:

پاورپوینت آب در معماری

پاورپوینت هندسه در معماری

پاورپوینت رایگان نمادپردازی در معماری

پاورپوینت گنبد در معماری اروپایی

پاورپوینت تکنولوژی معماری

آرامش در معماری خانه‌های سنتی ایرانی:

آرامش در معماری خانه‌های سنتی ایرانی

انسان در طول تاریخ همواره به دنبال کسب آرامش و دوری گزینی از عوامل مخل آسایش بوده است؛ و معماری یکی از راه‌های رسیدن به آرامش برای بشر بوده است. انسان از طریق ساختن سرپناه علاوه بر رفع نیاز فیزیکی، به دنبال برآورده ساختن نیازهای روحی و روانی بوده است. خانه‌های سنتی ایران آرامش را به طرق مختلف به افراد خانه منتقل می‌نموده است. جاودانگی آرامش در این بناها به گونه‌ای است که امروزه نیز با قرار گرفتن در آن‌ها حسی سرشار از آرامش، سکوت و تعلق در انسان ایجاد می‌شود. عناصر مشترکی سبب ایجاد آرامش در خانه‌های سنتی ایرانی بوده است. یکی از این عناصر وجود اصل سلسله‌مراتب در بدو ورود به بنا از طریق هشتی بوده است که موجب ایجاد امنیت به‌عنوان یکی از فاکتورهای آرامش در معماری است. احساس امنیت در فضای زندگی جهت افزایش کیفیت فضا با عواملی چون خلوت، حریم خصوصی، فضای شخصی، خوانایی و شفافیت در ارتباط است و موجب معنا بخشی به محیط و امنیت روانی می‌گردد.

پاورپوینت آرامش در معماری خانه‌های سنتی ایرانی

عامل بعدی در ایجاد آرامش در معماری، تقسیم فضا به دو بخش اندرونی و بیرونی بوده است که ریشه در فرهنگ و مذهب ایرانیان و رعایت حریم و حرمت بوده است. تقسیم فضا به بخش اندرونی و بیرونی موجب افزایش توانایی در کنترل محیط از لحاظ دیداری، شنیداری و بویایی و در واقع حفظ خلوت است. خلوت یعنی توانایی برقرار کردن و نظارت بر مرز بین خود و دیگران و برقراری ارتباط و تعاملات کنترل شده. تامیین خلوت مطلوب و کنترل شده در فضای معماری سبب ایجاد حس آرامش و امنیت می‌گردد.

آرامش در مساجد ایرانی

نور در معماری خانه‌های سنتی نیز از لحاظ ایجاد آرامش جایگاه ویژه‌ای داشته است. چگونگی حضور نور در فضا نقش مؤثری ازنظر روانی درکنش و واکنش ما نسبت به محیط دارد. نور می‌تواند بر روحیات افراد تأثیر بگذارد و به آنها جهت ببخشد. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که نورخورشید با احساسات افراد ارتباط مستقیم دارد و سبب کاهش افسردگی می‌گردد. در معماری خانه‌های سنتی به شکل متنوعی از نور استفاده شده است. به طوری که بهره گیری از پنجره‌های ارسی با شیشه‌های رنگی یکی از روش‌های افزایش کیفیت فضایی توسط نور خورشید بوده است. نور خورشید درگذر از شیشه‌های رنگی سبب تحریک حس بینایی و رغبت جهت کشف محیط می‌شود و در این صورت رنگ نیز به‌عنوان یک عنصر تأثیرگذار در آرامش خود را به نمایش می‌گذارد.

ارامش در خانه های مدرن ایرانی

ارتباط با طبیعت و وجود عنصر آب، درخت و گل و گیاه در حیاط خانه، به‌عنوان یکی از فاکتورهای مهم در ایجاد آرامش در معماری خانه ایرانی بوده است. علم روانشناسی ثابت کرده است که طبیعت اثرات مثبتی بر جسم و روان انسان دارد و باعث کاهش استرس و افزایش شادکامی در انسان می شود به طوری که با نگاه و لمس طبیعت اثر مثبت در مغز انسان ایجاد می‌شود. این عناصر جز لاینفک خانه‌های ایرانی و مسبب ایجاد آرامش بوده است. عواملی که موجب به وجود آمدن آرامش می‌شود سبب ایجاد حس تعلق و دل‌بستگی افراد به محیط می‌شود. انسان وقتی بتواند با محیط خود ارتباط عمیق برقرار کند و به نوعی با محیط خود همزادپنداری کند در آن صورت می توان گفت رابطه عاطفی بین فرد و محیط برقرار شده است. پس می توان چنین استنباط کرد که معماری خانه‌های سنتی وجب به وجب سرشار از آرامش بوده است و این همان رمز ماندگاری و جاودانی این بناها است.

عناوین اصلی و سرفصل‌های پاورپوینت آرامش در معماری:

  • روانشناسی محیطی 
  • نقش تصویر ذهنی در رفتار انسانی 
  • چگونه تصویر محیط به وجود می آید؟
  • نقشه‌های شناختی 
  • فضا
  • انسان و فضای معماری 
  • تعریف معماری آرامش 
  • تاثیر طبیعت 
  • نقش فضای سبز در زندگی انسان 
  • معماری ایران و آرامش 
  • منابع 

پاورپوینت آرامش در معماری برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۵۰ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت آرامش در معماری، یکی از بهترین منابعی جهت یادگیری ایجاد حس آرامش در معماری را در دست خواهید داشت که می‌تواند به عنوان یک پروژه دانشجویی فوق‌العاده نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

در صورت بروز هرگونه مشکلی طی فرآیند خرید و یا دانلود محصول خریداری شده، فقط و فقط از طریق تلگرام با پشتیبانی در تماس باشید.
+