مدرسه غیاثیه خرگرد یکی دیگر از مدارس تاریخی ایران است که به سبب معماری اصیل و چشمنواز خود شهرت بسیاری دارد. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت تحلیل مدرسه غیاثیه خرگرد در قالب ۳۰ اسلاید میپردازیم.
معرفی مدرسه غیاثیه خرگرد:
مدرسه غیاثیه مدرسه ای باستانی است که در حاشیه جنوبی روستای خرگرد، یکی از روستاهای قدیمی واقع در ۵ کیلومتری شهرستان خواف خراسان رضوی، قرار دارد. این روستا که در گذشته به آن خورگرد میگفتند موطن ادبا و شعرایی نظیر جامی و هاتفی خرجردی است. گفته میشود که ساخت این مدرسه به در دوره تیموریان باز میگردد. شاهرخ به عنوان یکی از شاهان تیموری، همانند بسیاری از شاهان آن دوره، علاقه وافری به هنر معماری اصیل ایرانی داشت و همین علاقه وی به معماری سبب تاسیس مدرسه غیاثیه خرگرد شد. لکن در اصل کار ساخت بنا به دست غیاثالدین، وزیر شاهرخ، انجام شد. به همین دلیل نام آن را مدرسه غیاثیه نهادند.
معماری مدرسه غیاثیه خرگرد:
مدرسه غیاثیه دارای چهار ایوان به ارتفاع ۱۱ متر است که دور تا دور آنها حجرههایی ساخته شدهاند. این بنای دو طبقه به گونهای ساخته شده است که امکان استفاده از حجرههای هر دو طبقه برای طلاب وجود داشته باشد. علاوه بر این، یک مدرسه و یک مسجد دیگر نیز در جانب درب ورودی این بنا به چشم میخورند. در مدرسه غیاثیه خرگرد که یکی از شاهکارهای هنر اصیل ایرانی و نمادی از هنر معماری عصر تیموریان به شمار میرود، به کرات از کاشی معرق استفاده شده است و شاید همین کار توانسته این اثر را تا بدین حد متمایز سازد. این کاشیها که بیشتر به رنگ آبی فیروزه ای و یا آبی پر رنگ هستند، برای پوشاندن سطوح وسیعی از این بنا به کار گرفته شدهاند.
مطالب پیشنهادی:
پلان کلی مدرسه غیاثیه خرگرد مستطیلی است و بلندترین ایوان آن در جانب شرقی بنا قرار دارد. این ایوان که ایوان قبله نام دارد، بلندترین ایوان این بناست. فضای اصلی مدرسه دارای دو بازوی اصلی است که بازوی سمت راست به مسجد و بازوی سمت چپ به مدرسه راه دارد. از جمله تزئینات به کار گرفته شده در بنای مدرسه میتوان به کاشیکاری، مقرنسکاری و گچکاریهایی اشاره نمود که بیشتر در قسمت انتهایی ایوانها مشهود هستند. هر چند هنر کاشی کاری را میتوان در جای جای مدرسه مشاهده نمود.
از دیگر مظاهر هنرمندانه مدرسه غیاثیه خرگرد میتوان به استفاده ظریف و هنرمندانه از آجر در کنار کاشی اشاره نمود که نمای جالبی بدان بخشیده است. در درون محوطه مدرسه و در چهار زاویه متفاوت آن چهار اتاق قرار دارد که در سقف خود از گنبدهای خارقالعادهای بهره میبرند. اتاقهایی که در بخشهای شمال غربی و شرقی واقع شدهاند، نسبت به اتاقهای دیگر بزرگتر هستند و تزئینات به کار رفته در آنها نیز هنرمندانهترند. در گذشته برای تزئین طبقه همکف بنا از سنگ مرمر استفاده شده بود که اکنون مقدار کمی از آن در بخشهایی از طبقه اول قابل مشاهده است.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت تحلیل مدرسه غیاثیه خرگرد:
- موقعیت
- سال ساخت
- نوع پلان
- دلیل نام گذاری مدرسه
- معماربنا
- معماری مدرسه
- ایوان مدرسه
- گنبد
- شبستان
- کاشی کاری
- مصالح
- اهمیت بنا
- دلیل تخریب مدرسه
- تصاویر
پاورپوینت تحلیل مدرسه غیاثیه خرگرد برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۳۰ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت تحلیل مدرسه غیاثیه خرگرد یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه این مدرسه تاریخی را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان یک پروژه دانشجویی فوقالعاده نیز کاربردی باشد.
دیدگاهتان را بنویسید