سی و سه پل اصفهان یکی از پلهای تاریخی این شهر است که علاوه بر معماری ویژه و چشمنواز خود به سبب قرارگیری بر روی یکی از بزرگترین رودهای ایران نیز شهرت دارد. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت تحلیل سی و سه پل اصفهان در قالب ۸۰اسلاید میپردازیم.
معرفی سی و سه پل اصفهان:
سی و سه پل یکی از پلهای تاریخی شهر اصفهان است که در سال ۱۰۰۸ هجری قمری، طرح ساخت آن به دستور شاه عباس یکم آماده گردید. لکن اجرایی شدن این طرح تا سال ۱۰۱۱ هجری قمری به طول انجامید. اللهوردیخان اوندیلادزه گرجی، یکی از سرداران شاه عباس، در همان سال ماموریت یافت تا این پل را بسازد. اما بر اساس برخی روایات، این پل در سال ۱۰۰۵ هجری قمری ساخته شده است. بر اساس یافتههای تاریخی و مستندات، این پل در مجاورت حوزه آبریز چهل چشمهای ساخته شده بود که از آنها آب به بیرون سرازیر میگردید. این پل زیبا و استثنایی در گذشته محلی برای برگزاری جشنهای ملی و مذهبی بود و گفته میشود که ارامنه مراسم خاج شویان خود را در کنار آن برگزار میکردند. علاوه بر این، جشن آبریزان یا آب پاشان نیز در نزدیکی سی و سه پل برگزار میگردید. در این جشن باستانی مردم ایران به نشانه شادی و آرزوی سلامتی، به روی هم آب و گلاب میریختند.
معماری سی و سه پل اصفهان:
سی و سه پل اصفهان به عنوان نماد هنر معماری اصیل ایرانی، دارای طولی در حدود ۳۰۰ متر بوده و عرضی در حدود ۱۴ متر دارد و از سی و سه دهانه تشکیل شده است. متریالهای به کار گرفته شده در ساخت سی و سه پل، آجر، سنگ، آهک و گچ هستند. این پل در گذشته دارای ۴۰ دهانه بود لکن در طول سالهای متمادی ۷ دهانه آن بسته شد و لذا به سی و سه پل مشهور گردید. اسکلت اصلی سی و سه پل از سنگ و آهک تشکیل شده است و سپس با آجر و گچ نمای کلی آن به شکل امروزی در آمده است. لذا میتوان آن را نه تنها طولانی ترین پل زاینده رود دانست، بلکه میتوان گفت که این شاهکار مستحکمترین پلی است که بر روی این رودخانه احداث گردیده است.
مطالب پیشنهادی:
سی و سه پل اصفهان که در گذشته با نامهای پل شاه عباسى، پل اللهوردیخان، پل جلفا، پل چهل چشمه و پل سى و سه چشمه شناخته میشد، خیابان چهارباغ کهنه عباسی را به خیابان چهار باغ بالا، باغ هزار جریب و عباس آباد متصل مینمود. گفته میشود که در سال ۱۳۳۰ خورشیدی، فردی به نام مستوفی که به عنوان رئیس شهرداری اصفهان منصوب شده بود، دیواری را در جهت شمالی این پل ساخت. در اطراف این پل که هم اکنون میدان ۲۴ اسفند یا میدان مجسمه نامیده میشوند، یعنی درست در مقابل پل، در زمان پهلوی، مجسمه رضا شاه سوار بر اسب بر روی ستونی ۵ متری قرار گرفته بود که هم اکنون دیگر در آنجا قرار ندارد. معمار سی و سه پل اصفهان فردی به نام حسین بنا اصفهانی بود که پسرش نیز خالق مسجد شیخ لطف الله اصفهان است.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت تحلیل سی و سه پل اصفهان:
- مقدمه
- تاریخچه بنا
- تاریخ بنای پل
- مشخصات کلی بنا پل
- نقاشی قدیمی از پل
- معماری پل
- وجه تسمیه پل
- بنای پل از دید جهانگردان
- اتصال چهار باغ به پل الله وردیخان
- تاریخچه ابنیه تاریخى اصفهان
- ایوانچهها و غرفههاى زیبا
- ثبت تاریخى پل
- میرزا علینقى کمرهاى متخلص به نقى
- موقعیت بنا
- مصالح بهکار رفته در بنا
- وضع کنونی پل از لحاظ سازهای
- پل بر بستر صخرهاى رودخانه
- تاثیر مترو بر سی و سه پل
- مرمت بنای پل
- توضیحات تصویری
- پلان سی و سه پل
- نما و پلان بام سی و سه پل
- مقطع عرضی
- نمای پل
پاورپوینت تحلیل سی و سه پل اصفهان برای نخستین بار و به طور اختصاصی توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۸۰ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت تحلیل سی و سه پل اصفهان یکی از بهترین مراجعی جهت تحلیل این پل تاریخی را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان یک پروژه دانشجویی کمنظیر نیز کاربرد داشته باشد.
چرا ایکون دانلود ندارد؟
درود بر شما. وقت بخیر. به دلیل اعمال تغییرات و بهبود کیفی دورهای، لینک دانلود رو از دسترس خارج کردیم. ولی به زودی پس از اعمال تغییرات و بهبود کیفیت مجددا برای دانلود قرار میگیره.
سلام میشه پاور رو زود تر تو سایت قرار بدین؟؟
درود بر شما. چشم. در اسرع وقت قرار میگیره
سلام. من الان خیلی نیاز به دانلود این پروژه دارم، چیکارکنم؟
درود بر شما. وقت بخیر. تنها کافیه اون رو خریداری و دانلود کنید
از کجا دانلود کنیم؟
از کجا دانلود کنیم؟
سلام خسته نباشید
میشه زودتر قرار بدین لینک دانلود رو من عجله دارم