مقبره شیخ شهاب‌الدین اهری

پاورپوینت تحلیل مقبره شیخ شهاب‌الدین اهری

مقبره شیخ شهاب الدین اهری یکی دیگر از بناهای تاریخی ارزشمند شهر اهر است که به سبب موقعیت و معماری خاص خود، از اهمیت بسیاری برخوردار است. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت تحلیل مقبره شیخ شهاب الدین اهری در قالب ۳۰ اسلاید می‌پردازیم.

موقعیت بنا:

موقعیت بقعه شیخ شهاب الدین اهری

اهر، یکی از شهرهای خوش آب و هوای استان آذربایجان شرقی  است. شواهد باستانی نشان می‌دهد که قدمت این شهر به قبل از اسلام و زمامان ساسانیان بازمی‌گردد. این شهر میراث دار آثار تاریخی و دیدنی بسیاری نظیر؛ بازار اهر، خانه تاریخی قاسم خان، خانه بشیر آمر و همچنین آرامگاه شیخ شهاب‌الدین اهری به عنوان یک مجموعه تاریخی خارق‌العاده است. این مجموعه بی‌نظیر در جنوب شهر اهر و در خیابان شیخ شهاب‌الدین واقع شده است.

تاریخچه مقبره شیخ شهاب الدین اهری:

تاریخچه مقبره شیخ شهاب الدین اهری

بقعه شیخ شهاب‌الدین اهری از آثار بجای مانده هنر و معماری دوره صفوی و محوطه سازی و برخی بازسازی‌ها مربوط به دوره قاجار است و همچنین آثاری از دوره ایلخانی نیز در آن کشف شده است. شیخ شهاب‌الدین، عارف و شاعر نامدار قرن هفتم هجری قمری بوده است که اثر مکتوب و باارزشی تحت عنوان عشق‌نامه را از خود به یادگار گذاشته است. به دلیل ایجاد فضاسازی و درخت‌کاری در اطراف این مجموعه، امروزه به صورت پارک اصلی شهر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مجموعه تاریخی با بناهای فاخر، در سال۱۳۱۱ هجری شمسی در زمره آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و همچنین در سال ۱۳۷۴ به موزه عرفان و ادب تغییر کاربری داده است.

مطالب پیشنهادی:

پاورپوینت مرمت بقعه امامزاده یحیی ورامین

پاورپوینت مرمت مجموعه ساروتقی اصفهان

پاورپوینت مرمت تکیه بیگلربیگی کرمانشاه (خانه حیدری)

پاورپوینت مرمت خانه رجایی مشهد

پاورپوینت مرمت کنیسه کلیمیان ارومیه

معماری مقبره شیخ شهاب الدین اهری:

معماری مقبره شیخ شهاب الدین اهری

مجموعه تاریخی شیخ شهاب‌الدین اهری در محوطه‌ای وسیع  به مساحت ۷۰۰۰ مترمربع ساخته شده است که شامل بناهایی هماهنگ و مکمل همچون؛ ایوان رفیع آجری، مسجد، خانقاه و تعدادی حجره در اطراف صحن با زیربنای ۱۵۰۰ مترمربع می‌باشد که به شیوه آذری و اصفهانی پرداخت شده و یک مجموعه خانقاهی را به وجود آورده است مجموعه شیخ شهاب‌الدین به صورت یک میان سرای بزرگ می‌باشد که با نمای آجری و سنگی به همراه طاق‌نماهای آجری و مقرنس‌کاری‌های گچی به شکلی ممتاز و شگفت درمیان فضای سبز وسیعی خودنمایی می‌کند.

تزئینات بقعه شیخ شهاب الدین اهری

مزار شیخ در داخل صحن به شکل روباز بنا بر اعتقاد برخی اهل تسنن ساخته‌شده است و توسط حصاری سنگی مشبک مزین به نقوش هندسی و اسلیمی حجاری و به شکل مستطیل احاطه‌شده است. در اطراف صحن نیز  سایر فضاها، حجره‌ها، سالن بزرگ و مسجد شیخ قرارگرفته‌اند. مجموعه بقعه شیخ شهاب الدین اهری در ابتدا فقط یک خانقاه بوده است که شیخ در آن حضور داشته و سپس در صحن آن  دفن شده است.  سایر فضاها نیز در دوره‌های بعدی به آن اضافه شده است. فضایی تحت عنوان قوش خانه یا همان گنبد خانه نیز بنایی است که در توسعه‌های بعدی به مجموعه افزوده شده است. این فضا با پلانی مربع به عنوان رفیع‌ترین بخش مجموعه می‌باشد و هدف از ساخت آن ایجاد نماد و نشانه‌ی یادمانی بوده است.

گنبد بقعه شیخ شهاب الدین اهری

فضای گنبد خانه بقعه شیخ شهاب الدین اهری دارای نمای آجری و ایوانی رفیع در سمت شمال به همراه دو منار رفیع  مزین به کاشی‌های فیروزه‌ای رنگ چسبیده به ایوان می‌باشد . قسمت داخلی گنبدخانه توسط درهای ایجاد شده در اضلاع شرقی و غربی به اتاق‌های اطرافش که دارای معماری ساده و دیوارهای گچ کاری شده است راه دارد. از آنجایی که فضای داخلی گنبد خانه فاقد محراب می‌باشد می توان چنین استنباط کرد که از این فضا جهت برگزاری مراسم‌ها و اجتماع دراویش و علما استفاده می‌شده است.

بقعه شیخ شهاب الدین اهری

در ضلع شرقی صحن مقبره شیخ شهاب الدین اهری ، مسجدی با پوشش طاق و تویزه ساخته شده است که دارای تزئیناتی به شکل کاشی‌کاری معرق، پنجره مشبک و گچ‌بری و نقاشی‌هایی به سبک صفویی  و خط نوشته‌هایی دورتادور بنا می‌باشد. این مسجد در دوره قاجار بازسازی شده است. این مجموعه تاریخی که خانقاه و مدفن شیخ شهاب‌الدین اهری است امروزه یکی از جاذبه‌های گردشگری اهر محسوب می‌شود و به عنوان تنها موزه ادب و عرفان در کشور است که گردشگران بسیاری را جهت بازدید این اثر ارزشمند و قابل‌توجه به سمت این بوستان فرهنگی جذب می‌نماید.

عناوین اصلی و سرفصل‌های پاورپوینت تحلیل مقبره بقعه شیخ شهاب الدین اهری:

  • مقدمه 
  • اطلاعات عمومی بنا
  • مراتب تکوین کالبدی مجموعه 
  • هسته اولیه 
  • حصار سنگی آرامگاه 
  • الحاقات 
  • گنبد 
  • محوطه سازی 
  • صحن بنا 
  • آسیب شناسی کالبدی بنا از زلزله 

پاورپوینت تحلیل بقعه شیخ شهاب الدین اهری برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۳۰ اسلاید تهیه تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت تحلیل آرامگاه شیخ شهاب الدین اهری، یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه این بنای تاریخی ارزشمند شهر اهر را در دست خواهید داشت که می‌تواند به عنوان یک پروژه دانشجویی فوق‌العاده نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

۱ یک نظر

  1. Asad پاسخ

    شیخ شهاب الدین اهری از شاگردان شیخ رکن الدین سجاسی بوده که وی نیز از شاگردان شیخ عبداقادر گیلانی موسسه سلسله قادریه از مشایخ اهل تسنن میباشد.شیخ شهاب الدین و شمس تبریزی و سجاسی و گیلانی همگی اهل تسنن بوده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

در صورت بروز هرگونه مشکلی طی فرآیند خرید و یا دانلود محصول خریداری شده، فقط و فقط از طریق تلگرام با پشتیبانی در تماس باشید.
+