بیمارستان من جمله فضاهایی است که به سبب اهمیت بسیار خود، نیازمند طراحی ویژهای است که در آن بسیاری از ملاحضات صورت گرفته باشد. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت تحلیل بیمارستان پارس رشت و بیمارستان ترا پرتغال در قالب ۶۲ اسلاید میپردازیم.
بیمارستان پارس رشت:
بیمارستان پارس رشت به تاریخ بهار سال ۱۳۸۶ خورشیدی، توسط لیدا الماسیان و شاهین حیدری طراحی گردید و در همان سال به وسیله شرکت پیمانکاری لاتوم، در شهر رشت اجرا شد. این بیمارستان که با زیربنایی معادل ۳۰ هزار مترمربع در زمینی به مساحت ۱۷۴۰۰ متر ساخته شده است، توان پذیرش ۱۶۰ بیمار را دارد. لحاظ کردن دو فاکتور اساسی نور و تهویه مناسب در بیمارستان پارش رشت توسط طراحان آن به روشی ساده و منطقی، آن را در جایگاه بالاتری نسبت به بسیاری از بیمارستانهای ایرانی قرار میدهد.
بهترین روش برای ارائه تحلیلی اصولی و کاربردی، تحلیل یک اثر از بیرون به سمت داخل است و تحلیل و بررسی این بیمارستان نیز از همین قاعده پیروی میکند. بنابرین همانطور که پیشتر نیز بدان اشاره کردیم، بیمارستان پارس رشت در زمینی به متراژ ۱۷۴۰۰ متر بنا شده است و همانند بسیاری از موارد دیگر، سایت محوطه به پارکینگ، فضای سبز و ساختمانهای پشتیبان اختصاص دارد. حجم کلی این پروژه متشکل از دو مکعب عمودی و افقی است که در نمای آن نیز به چشم میخورد و جلوهای فوقالعاده به آن میبخشد.
بیمارستان پارس رشت در ۱۰ طبقه بنا شده است و بلندترین نقطه آن به پد هلیکوپتری اختصاص دارد که برای فرود هلیکوپترهای امدادی مورد استفاده قرار میگیرد. ورودیهای بیمارستان نیز به گونهای تعبیه شدهاند که امکان ورود و خروج از هر چهار طرف وجود داشته باشد.طبقه همکف این بنا نیز بر خلاف فضاهای تخصصی طبقات بالاتر، به فضاهایی نظیر اورژانس، کلینیک سرپایی و سالن انتظار اصلی اختصاص دارد که تقریبا در تمامی بیمارستانها مشترک است.
مطالب پیشنهادی:
پاورپوینت نمونه موردی بیمارستان ایرانی (بیمارستان میلاد، لاله و رسول اکرم)
اما یکی از پر اهمیتترین نکات در مورد بیمارستان پارس که آن را از سایر نمونههای موجود متمایز میکند، نورگیری فوقالعاده و حبس آن در داخل است که علاوه بر جنبههای روانی و زیبایی شناختی، از لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه تر است و همین امر به خودی خود، بر استانداردهای بالای طراحی این بیمارستان گواه میدهد.
بیمارستان ترا پرتغال:
پروژه معماری بیمارستان ترا پرتغال در سال ۲۰۱۲ میلادی توسط گروه معماری Pitagoras Group و در شهر میراندلای کشور پرتغال طراحی و اجرا شده است. در بین طراحان این پروژه عظیم، نام معماران سرشناسی همچون فنراندو سیارا ، رائول روگو فگیریدو، الکساندره کولیهو لیم و مانوئل لویز یه چشم میخورد که همگی از اعضای گروه معماری Pitagoras Group هستند. بیمارستان ترا پرتغال به سبب قرارگیری در حومه شهر و برخورداری از ایستگاه مترو و اتوبوس، در نوع خود قابل توجه و منحصر به فرد است.
بیمارستان ترا پرتغال نیز همانند بیمارستان پارس رشت، در ۱۰ طبقه بنا شده است. طبقه همکف این بیمارستان علاوه بر فضاهای رایجی چون ورودی اصلی، فضاهای اصلی، فضاهای پشتیانی، معاینه سرپایی، تشخیص و درمان دارای بخشهایی نظیر فضاهای اداری، رستوران، سالن انتظار و قسمتهای فنی و پشتیبانی نیز هست.
لحاظ کردن دید و ویوی زیبا از داخل به خارج و خارج به داخل، یکی از نکاتی است که بیمارستان ترا پرتغال را در جایگاه بالاتری نسبت به بسیاری از نمونههای موجود قرار میدهد. علاوه بر آن، طراحی نمای این بیمارستان که با استفاده از مصالح کامپوزیتی و به صورت فاق و زبانه صورت گرفته است، با فضای اطراف خود نیز هماهنگی و همخوانی دارد که سبب زیبایی هرچه بیشتر آن میشود.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت بیمارستان پارس رشت و بیمارستان ترا پرتغال:
- اطلاعات عمومی بیمارستان پارس رشت
- عرصه و اعیان
- حجم و کانسپت
- طراحی داخلی
- نما
- طراحیهای داخلی بیمارستان پارس رشت
- میزان نیروهای مرده و زنده
- میزان نورگیریهای فضاها
- راهرو (مسیر) ارتباطی داخلی
- ارتباط بین فضاها
- دسترسیها
- سایت پلان
- آلودگی صوتی
- پلان طبقه اول
- پلان طبقه دوم
- برش
- بیمارستان ترا پرتغال
- اطلاعات عمومی پروژه
- نما
- طرحهای داخلی
- نمای جنوبی
- نمای شرقی
- سایت پلان
- پلالن طبقه همکف
- پلان طبقه اول
- پلان طبقه دوم
- پلان طبقه سوم
- پلان طبقه چهارم
- پلان طبقه پنجم
- پلان طبقه ششم
- برش A-A
- برش B-B
- پلان بام
پاورپوینت تحلیل بیمارستان پارس رشت و بیمارستان ترا پرتغال به عنوان دو نمونه از طراحیهای موفق بیمارستان، برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۶۲ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما قرار دارد. شما با خرید و دانلود فوری این پاورپوینت، به منبعی مطمئن و جامع جهت بررسی و تحقیق پیرامون این دو اثر شاخص، دسترسی خواهید داشت.
دیدگاهتان را بنویسید