دانشگاه جندی‌شاپور

پاورپوینت تحلیل دانشگاه جندی‌شاپور

دانشگاه جندی شاپور که امروزه تنها مخروبه‌ای از آن باقیمانده است، به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز علمی تاریخ جهان شناخته می‌شود و اهمیت دارد. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت تحلیل دانشگاه جندی‌شاپور در قالب ۴۰ اسلاید می‌پردازیم.

مقدمه:

مخروبه دانشگاه جندی شاپور

دانشگاه جندی‌شاپور که در برخی منابع از آن با عنوان فرهنگستان جندی‌شاپور نیز یاد شده است، یکی از سه مرکز علمی حکومت ساسانی بود که در شهر جندی‌شاپور،‌ پایتخت علمی امپراتوری ساسانی، قرار داشت. دانشگاه جندی‌شاپور دانشجویان بسیاری را در رشته‌های مختلف داروسازی، پزشکی، فلسفه و سایر رشته‌های علمی تربیت کرد. بنا به ادعای تاریخ ایران کمبریج، دانشگاه جندی‌شاپور، مهم‌ترین مرکز پزشکی دنیای باستان طی قرون ششم و هفتم میلادی به شمار می‌رفت.

تاریخچه:

قلمرو امپراتوری ساسانی

به دنبال تعطیلی مرکز علمی و دانشگاه الهیات مسیحیان نستوری در شهر رُها توسط امپراتور وقت بیزانس (روم شرقی)، زنون، در سال ۴۸۹ میلادی، این مرکز و اداره‌کنندگانش به آسیای صغیر نقل مکان کرده و مرکز جدید را تحت عنوان مدرسه نیسیبیش پایه‌ریزی نمودند که بعدها با تسخیر بخش اعظمی از آسیای صغیر توسط امپراتوری ایران، به تملک این امپراتوری عظیم در آمد. این مرکز علمی در ادامه به دنبال اخراج فلاسفه هلنیست از آتن در سال ۵۲۹ میلادی که دارای اطلاعات ارزشمند بسیاری در زمینه داروسازی، نجوم و ریاضیات بودند، پربارتر شد.

خسرو انوشیروان

نخستین بار و در زمان حکمرانی خسرو اول یا خسرو انوشیروان بود که این مرکز به عنوان یکی از برترین مراکز درمانی و علمی جهان باستان شهرت پیدا کرد. از طرفی به دنبال پناه دادن بسیاری از فلاسفه یونانی و مسحیان سریانی تبعیدی توسط امپراتوری بیزانس توسط خسرو انوشیروان، روز به روز بر تعداد اساتید و دانشمندان این مرکز افزوده می‌شد و بدین طریق بود که هسته اول دانشگاه جندی‌شاپور شکل گرفت. این امر از آنجایی اهمیت داشت که امپراتوری ساسانی نبردهای بسیاری را به منظور تسلط بر سوریه و عراق امروزی با امپراتوری روم و بیزانس پشت سر گذاشت.

برزویه پزشک

خسرو انوشیروان پس از جذب دانشمندان غربی به دانشگاه جندی‌شاپور، به مشرق زمین روی آورد و دانشمند محبوب خود، برزویه، را به منظور دعوت دانشمندان هندی و چینی به این کشورها گسیل داشت. او علاوه بر جذب دانشمندان چینی و هندی که ترجمه تمامی متون علمی این ممالک به پارسی پهلوی را به دنبال داشت، خود عهده‌دار ترجمه پنجه تنتره از سانسکریت به پارسی پهلوی شد که منجر به پیدایش کتاب کلیله و دمنه شد. لازم به ذکر است که در آن دوره علیرغم ملیت ایرانی قریب به اتفاق دانشمندان و اساتید دانشگاه جندی‌شاپور، همچنان نگارش متون علمی به زبان سریانی رواج داشت.

مطالب پیشنهادی:

پاورپوینت تحلیل دانشکده هنر و تاریخ هنر دانشگاه آیووا

پاورپوینت تحلیل دانشگاه هنر تبریز و مقایسه آن با مدرسه باوهاوس آلمان

پاورپوینت تحلیل دانشگاه آیووا

پاورپوینت تحلیل دانشکده هنر و معماری ییل

پاورپوینت تحلیل دانشکده معماری هاروارد

اهمیت جندی‌شاپور:

تحلیل جندی‌شاپور

دانشگاه جندی‌شاپور علاوه بر قاعده‌مند کردن آموزش و درمان پزشکی، به واسطه اساتید متبحر خود، آموزش پزشکی را دچار انقلاب شگرفی کرد؛ به طوری که برای نخستین بار و در دنیا، دانشجویان پزشکی حین دوره تحصیل ملزم به حضور در بیمارستان و مراقبت پزشکی از بیماران به منظور کسب دانش و تجربه شدند. علاوه بر تمامی نکات آموزشی و درمانی ویژه دانشگاه جندی‌شاپور، این مرکز من جمله نخستین مراکزی به شمار می‌رفت که دارای اساسنامه‌ای داخلی بود.

دانشگاه جندی شاپور در عصر حاضر:

دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز

به لطف خاندان پهلوی و تلاش آنها جهت احیای شکوه و عظمت سابق ایران، میراث دانشگاه جندی‌شاپور از طریق تاسیس دانشگاه جندی‌شاپور در اهواز در سال ۱۳۳۲ خورشیدی که بعدها شعبه دیگر آن تحت عنوان دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور تاسیس شد، گرامی داشته شد. دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور ۴ سال بعد در سال ۱۳۳۶ خورشیدی تاسیس شد که نامش را از نخستین رئیس دانشگاه خود، دکتر محمود کار، پدر کامبیز و کوروش کار وامدار است. دو سال پس از انقلاب پرشکوه و استثنایی ۵۷ در ایران، دانشگاه جندی‌شاپور به منظور گرامی‌داشت مصطفی چمران، به دانشگاه شهید چمران اهواز تغییر نام داد. هرچند که اخیرا با تغییر نامی دوباره، مجددا دانشگاه عاوم پزشکی جندی‌شاپور نام گرفت.

عناوین اصلی و سرفصل‌های پاورپوینت تحلیل دانشگاه جندی‌شاپور:

  • مقدمه
  • تعلیم و تربیت در ایران باستان
  • تاریخچه دانشگاه جندی شاپور
  • تاسیس دانشگاه جندی‌شاپور
  • شهر جندی شاپور در دوران باستان
  • استقرار اسرای رومی در جندی‌شاپور
  • قتل مانی در جندی‌شاپور
  • بنیان‌گذاری دانشگاه و بیمارستان
  • استقرار یعقوب لیث صفاری
  • نتیجه‌گیری
  • منابع

پاورپوینت تحلیل دانشگاه جندی‌شاپور برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۴۰ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت تحلیل دانشگاه جندی‌شاپور، یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه این دانشگاه باستانی را در دست خواهید داشت که می‌تواند به عنوان یک پروژه دانشجویی فوق‌العاده نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

یک شیفته معماری که در تلاش است تمام اندوخته خود را با دیگران به اشتراک بگذارد ...

۲ یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

در صورت بروز هرگونه مشکلی طی فرآیند خرید و یا دانلود محصول خریداری شده، فقط و فقط از طریق تلگرام با پشتیبانی در تماس باشید.
+