سازههای بادی یکی دیگر از انواع سازههای مدرن هستند که به سبب مزایای بسیار خود کاربرد، در ساخت ساختمانهای صنعتی و بزرگ مورد استفاده قرار میگیرند. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت سازههای بادی در قالب ۱۹ اسلاید میپردازیم.
سازههای بادی:
یک سازه بادی (یا پر شده از هوا)، عبارت است از هر سازهای که استحکام خود را مدیون استفاده از هوای فشرده است. این هوای فشرده به منظور ایجاد یک پوشش انعطافپذیر در آن دمیده شده است و به این ترتیب هوایی که از طریق هوابندها وارد سازه میشود، به عنوان سازه پشتیبان اصلی عمل میکنند. کانسپت نخستین سازه بازی برای اولین بار در سال ۱۹۷۰ میلادی توسط دیوید گیگر، یکی از طراحان امریکایی شرکت کننده در اکسپو ۱۹۷۰ اوزاکا، اجرایی شد.
سازههای بادی غالبا گنبدیشکل هستند؛ زیرا باید بزرگترین و وسیعترین حجم ممکن را با حداقل مقدار مواد ارائه نمایند. برای حفظ یکپارچگی ساختاری، سازه باید تحت فشار قرار گیرد تا فشار داخلی برابر یا بیشتر از هر فشار خارجی ممکنی باشد که احتمال اعمال آن به سازه وجود دارد. البته برای حفظ یکپارچگی ساختاری لازم نیست که سازه مورد نظر هوابندی شود؛ یعنی تا زمانی که سیستم تحت فشار، فشار داخلیای را عرضه میکند که جایگزین هر گونه نشت هوا میشود، سازه محکم بر سر جای خود باقی خواهد ماند.
مطالب پیشنهادی:
در سازههای بادی دسترسی به ساختار داخلی باید از طریق هوابندهایی امکان پذیر باشد که معمولا متشکل از دو مجموعه از دربهای موازی یا یک درب گردان و یا هر دو است. اینگونه سازهها توسط یک وزنه سنگین بر روی زمین یا لنگرهایی زمینی که به هم متصل شدهاند و یا ترکیبی از هر دو پشتیبانی میشوند. از کاربردهای سازههای بادی میتوان به استفاده از آنها جهت ساخت اماکن ورزشی و تفریحی، انبارها و پناهگاههای موقت اشاره کرد.
سازههای بادی میتوانند به صورت کامل، جزئی یا تنها به عنوان سقف مورد استفاده قرار بگیرند. این سازهها به طور کامل به وسیله هوا پشتیبانی میشوند و معمولا به صورت سازههای موقت یا نیمه موقت و یا تاسیسات دائمی ساخته میشوند. البته اینگونه سازهها به عنوان سقفهای بادی نیز به کار گرفته میشوند که در این حالت از آنها برای سازههایی دائمی استفاده میشود. در حال حاضر بزرگترین سقف گنبدی بادی ساخته شده در جهان، در سایت IBM، جایی در شرق فیشیکل نیویورک، ساخته شده است. این سازه که امپراطوری ورزش (Sport Kingdom) نام دارد و در تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی افتتاح شد، دارای سقفی بادی به ارتفاع تقریبی ۴۹ متر است و زمینی به مساحت ۳۳۰۰۰ مترمربع را پوشش میدهد.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت سازههای بادی:
- تاریخچه سازههای بادی
- معرفی سازههای بادی
- انواع سازههای بادی
- هندسه سازههای متکی بر هوا
- اشکال گوناگون سازههای متکی بر هوا
- بارهای وارده
- روشهای نگهداری فشار هوای داخلی
- مصالح
- تکیه گاهها
- سیستم نورپردازی
- سیستم تهویه و گرمایش
- سازههای پرشده از هوا
- معرفی نمونهها
پاورپوینت سازههای بادی برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۱۹ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت سازههای بادی یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه سازههای بادی و کاربردهای آن را در دست خواهید داشت که قابلیت استفاده به عنوان یک پروژه معماری کمنظیر را نیز دارا است.
منبع: https://en.wikipedia.org/wiki/Air-supported_structure
دیدگاهتان را بنویسید