سازههای فضایی یا سازههای فضاکار سیستمهای خرپایی سه بعدی جدیدی هستند که به سبب مزایای بسیار خود، کاربردهای بسیاری در صنعت ساختمان دارند. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت سازههای فضایی در قالب ۳۱۰ اسلاید میپردازیم.
سازههای فضایی:
سازههای فضایی سیستمهای خرپای سه بعدی هستند که از دهانههایی گسترده در دو طرف بهره میبرند و اجزای آن فضار و کشش وارده بر سازه را مهار میکنند. سازههای فضایی از الگوهای سه بعدی با لایههایی موازی در بالا و پایین خود بهرهمند که در آن هیچ یک از اجزا بر دیگری غالب نیست و در کنار یکدیگر به عنوان عنصری واحد به ایفای نقش میپردازند. سازههای فضاکار علاوه بر استحکام و مقاومتی که ناشی از ساختار خرپایی آنهاست، از انعطاف بالایی نیز برخوردارند که سبب دوامپذیری هرچه بیشتر آنها در مقابل وارد شدن بارهای مختلف میشود.
ویژگیها و مزایای سازههای فضایی:
سازههای فضایی، سازههایی متشکل از اجزا و قطعات پیشساخته، در فرمهای فضایی متنوعی هستند که با قرارگیری در کنار یکدیگر، جهت ساخت سازههایی در مقیاس بزرگ مورد استفاده قرار میگیرند. ساختار پیشساخته سازههای فضایی سبب میشود که بخشی از روند ساخت در بیرون از محیط کارگاه صورت پذیرد و همین امر عاملی است که منجر به تسریع روند ساخت سازههایی عظیم با بهرهگیری از سازههای فضایی میگردد.
ساختمانهای برخوردار از سازههای فضاکار دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند که آنها را از ساختمانهای عادی متمایز میسازد. من جمله اهم این موارد میتوان از ثبات و استحکام چشمگیر این سازهها در عین تعادل و مقاومت در برابر زلزله، دوام و قابلیت استفاده از آنها برای طولانی مدت، استفاده از فناوریها و تکنولوژیهای ساخت پیشرفته، وزن سبک در مقایسه با ساختمانهای معمولی که دارای وزن زیادی هستند، استفاده از اجزای پیشساخته که کار سر هم شدن بنا را تسهیل کرده و سبب میشوند که کار ساخت و ساز هر چه زودتر تمام شود، استفاده از متریالهای جدید و منحصر به فرد و تنوع فوق العاده در نمای ظاهری و کاربرد آنها نام برد.
مطالب پیشنهادی:
از جمله اشکال سازههای فضایی میتوان به فرمهای پیچ در پیچ، مدور، فرمهای آزاد و مسطح اشاره نمود که هر کدام کاربریهای خاص خود را دارند. به طوری که فرمهای مسطح برای سقفهای بزرگ و سایر فرمها برای سطوح شیبدار، هرمی، شکسته، گنبدی، کروی، آزاد منظم و آزاد نامنظم، سطوح طولی و تکرار شونده و سطوح ترکیبی به کار گرفته میشوند. بنابراین سازههای فضایی به دلیل اشکال مختلف و نمای ظاهری متفاوت، استحکام یکپارچه در تمام اجزا، امکان استفاده بهینه از نیروی آب و برق، امکان ساخت در مقیاسهای عظیم، سرعت نصب بالا، حمل و نقل راحت قطعات مختلف، انعطافپذیری و بسیاری از ویژگیهای دیگر میتوانند برای انواع مختلف سازهها نظیر سالن تولید کارخانجان و کارگاهها، کتابخانههای بزرگ، سالنها و استادیومهای ورزشی، مراکز فرهنگی، مراکز تفریحی اقامتی، هتلهای بزرگ و مراکز توریستی مورد استفاده قرار گیرند.
از دیگر ویژگیهای سازههای فضایی میتوان به امکان بهرهگیری حداکثری از نور طبیعی در داخل سازه، انعطافپذیری در استفاده از اجزا، ظاهری ساده و در عین حال جذاب، صرفهجویی در مصرف انواع انرژیهای طبیعی و استفاده از تاسیسات مقرون به صرفه مکانیکی، الکتریکی، گرمایشی و سرمایشی، ایمنی فوق العاده بالا و مقاومت بیش از حد در برابر زمین لرزه و سایر بلایای طبیعی اشاره نمود.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت سازههای فضایی:
- مقدمه
- چند تعریف از سازههای فضا کار
- تاریخچه سازه فضاکار
- پدر علم نوین سازههای فضاکار
- شهرت ناگهانی سازههای فضاکار
- محدودیتها
- کاربردها
- معماری سازههای فضایی
- طبقهبندی بنیادی سازه فضاکار
- انواع مدلهای هندسی سازههای فضاکار
- انواع سازههای فضا کار
- اجزاء سیستمهای فضایی
- ویژگیها و مزایا
- مصالح
- انواع دیتیلهای اتصالات سازههای فضاکار
- تحلیل و طراحی سازه فضاکار
- آشنایی با نرمافزار Formian
- مودهای ناپایداری
- مراحل عملی اجرای پروژه سازه فضاکار
- نکات اجرایی سازه فضاکار
- نحوه مونتاژ
- بازرسی فنی برای خوردگی
- آییننامه ملی
- محدودیت آییننامه ملی
- بارهای وارده بر سازه
- نیروهای دینامیکی در طراحی
- نمونههای مشابه داخل و خارج از کشور
- سازه کش بستی
- توسعه ی اولیه ی شبکه های فضایی
- مصالح و سیستم ها
- طراحی و ساخت
- مطالعات موردی
- توسعه های آتی
- تحلیل و نتیجهگیری
- منابع
پاورپوینت سازههای فضایی برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۳۱۰ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت سازههای فضاکار یکی از بهترین منابعی جهت بررسی سازههای فضاکار را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان یک پروژه دانشجویی فوقالعاده نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید