سکوی پرش اسکی برگیسل اثر زاها حدید

پاورپوینت تحلیل سکوی پرش اسکی برگیسل اثر زاها حدید

سکوی پرش اسکی برگیسل که در اینسبروک اتریش واقع شده است، یکی دیگر از آثار ارزشمند معمار مطرح عراقی-انگلیسی، زاها حدید، به شمار می‌رود. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت تحلیل سکوی پرش اسکی برگیسل اثر زاها حدید در قالب ۳۰ اسلاید می‌پردازیم.

معرفی سکوی پرش اسکی برگیسل:

معرفی سکوی پرش اسکی برگیسل

در دسامبر سال ۱۹۹۹ میلادی، شرکت معماران زاها حدید، برنده رقابت بین‌المللی ساخت یک باند پرش جدید در تپه پرش اسکی برگیسل شد. این مسیر، بخش مهمی از پروژه نوسازی مسیر المپیک و سکوی پرش قدیمی ریمپلازا بود که از سال ۱۹۲۷ تا کنون از آن استفاده می‌شد و دیگر با استانداردهای بین‌المللی مطابقت نداشت. زاها حدید، الزامات لازم برای ورزش تخصصی مانند اسکی را با نیاز به ایجاد یک جاذبه توریستی در هم آمیخت و توانست به یک طرح منحصر به فرد دست یابد که از توپوگرافی کوهستان به سوی آسمان سر به فلک میکشید. این اثر، که همانند یک منظره تندیس‌وار و به عنوان نمادی از شهر در افق می‌درخشد و از همه جهات قابل مشاهده است، تمثالی از یک سازه سه بعدی را به نمایش می‌گذارد  که حاکی از جنبه‌های طراحی خلاقانه معمار آن می‌باشد.

کانسپت:

کانسپت سکوی پرش اسکی برگیسل

زاها حدید، پروژه سکوی پرش اسکی برگیسل را به عنوان  ترکیب ارگانیک دورگه‌ای از پل و برج و یا همانند ماری تعریف می‌کند که در سراشیبی ۹۰ متری این مسیر به سوی پایین تپه می‌خزد. سر این مار عظیمالجثه، میزبان گردشگران میباشد و خذمات فوق‌العاده متنوعی را به آنها ارائه خواهد داد. بنابراین، مسیر سکوی پرش اسکی برگیسل، مملو از اسکی‌بازانی است که نیاز به امکانات رفاهی لازم برای صعود به اوج تپه دارند و یا بازدید کنندگانی که می‌خواهند برای پیدا کردن کافهای با چشم‌انداز افق به بالاترین نقطه برج بروند. این هدف توسط تلفیق ساختمان و معماری ارگانیک محقق شده است. کافه تریایی که در برج قرار گرفته دارای یک شیشه پانوراما با منظره ۳۶۰ درجه به سوی چشم‌انداز افق است.

فضاها:

فضاها سکوی پرش اسکی برگیسل اثر زاها حدید

این سازه، دارای دو آسانسور، یکی برای بازدیدکنندگان و یکی برای اسکی‌بازان می‌باشد که هر کدام مجموع ظرفیتی برابر با جابجایی ۲۸۰۰۰ نفر را دارند. در طبقه اول، منطقه شروع به همراه پلت فرم‌های پرش واقع شده‌اند. در طبقه دوم نیز، رستوران Café im Turm، با چشم‌انداز پاناروما در” ارتفاع ۴۰ متری در اوج کوه قرار دارد و در طبقه سوم، تراسی با چشم‌انداز پانوراما در دسترس می‌باشد. در طبقات پایین‌تر یعنی طبقات ۱- و ۲-  نیز اتاق‌های تاسیساتی، انبار، دفاتر کارکنان و منطقه آماده سازی پرشگرها قرار گرفته‌اند.

مطالب پیشنهادی:

پاورپوینت بیوگرافی و تحلیل آثار زاها حدید

پاورپوینت تحلیل موزه ماکسی زاها حدید

پاورپوینت تحلیل ایستگاه قطار افراگولا ناپلی زاها حدید

پاورپوینت تحلیل سبک دیکانستراکشن

پاورپوینت تحلیل خانه اپرای گوانگژو چین اثر زاها حدید

سازه سکوی پرش اسکی برگیسل:

این سازه به شکل یک برج عمودی ساخته شده از بتن مسلح است که  با یک ساختار سه بعدی فلزی به همراه سکوی پرش و رستوران تلفیق شده است.

برج:

برج فضاها سکوی پرش اسکی برگیسل اثر زاها حدید

ساختار بتن مسلح برج اسکی برگیسل، یکپارچه است و لذا برای ساخت آن، مواد با استفاده از  دستگاه‌های کوهپیما به محل آورده شده‌اند و بدون هیچ گونه تکنیک مهندسی دقیقی، مورد استفاده قرار گرفته‌اند. مجموع ماتریس حاصل از طریق فولاد تقویت شده‌ای که در داخل سیمان گردش می کند، سبب می‌شود که این بتن در شرایط محیطی نامطلوب دوام آورد. این نشان از هوش بالای معمار دارد: چرا که اگر تمام سازه به جای این ترکیب، از سنگ ساخته می‌شد، به مرور زمان در معرض یخ زدگی قرار می‌گرفت. در واقع، دستیابی به طرحی، که در ان، آب بر روی سطح ساختمان تأثیری نداشته باشد یکی از نگرانی‌های اصلی معماران بود. لذا آب توسط کانال‌های باریکی هدایت شده و به سیستم نشت چکه چکه اضافه می‌شود تا از تخلیه ناگهانی آب در زیر سازه جلوگیری گردد.

رمپ:

رمپ سکوی پرش اسکی برگیسل اثر زاها حدید

مسیر پرش اسکی برگیسل، طولی برابر با ۹۸ متر و شیبی معادل ۳۵ درجه دارد. این سراشیبی که برف‌های موجود در آن به گونه خاصی جارو شده‌اند، در معرض بارهای سبک و وزن اسکی‌بازان قرار دارد و شکل آن، نمایانگر سراشیبی باریک و ممتدی است که بین اجزای ساختاری جامد معلق مانده است تا بدین ترتیب باند پرشی را ایجاد نماید که دارای کنتراست ظریفی با فضای گسترده بالای سرش می‌باشد.

رمپ سکوی پرش اسکی برگیسل اثر

ساخت مسیر تقریبا مستقیمی که اسکی‌باز، آن را دنبال کند، طرح ساختاری ایده‌آلی برای این سازه نبود، بنابراین، این مسیر به چندین روش به فرم‌های مثلثی زنجیرواری در مسیر اصلی، برای دستکاری شکل مسیر و افزایش مقاومت در هر دو جهت عمودی و افقی اضافه شده که تمام آنها با فلز پوشانیده شده‌اند. بعضی از دیواره‌های محافظ نیز در هر دو طرف مسیر، وزن باد را گرفته و آن را به عرشه پایینی در قسمت عقبی سنگین‌تر می‌فرستد. سکوی پرش اسکی برگیسل به صورت نسبتا انعطاف‌پذیری ساخته شده است و لذا محدودیت انحراف و لرزش کمتر از سازه‌های دیگر در این سازه مشاهده می‌شود.

سکوی پرش اسکی برگیسل

به طور خلاصه، برای تشریح استحکام آن می‌توان گفت که هیچ کس توسط یک باد پر قدرت از مسیر خارج نخواهد شد. در حاشیه‌های انتهای سطح شیب‌دار، خاموت‌های پایه‌ای عظیم یا بتن مسلح به چشم می‌خورند و گویا اندکی ناموزونی بین برج اصلی و خاموت کوچک‌تر وجود دارد. زوایایی از بلوک که پایه را تشکیل می‌دهند، لبه مسیر را نیز شکل داده و به طور همزمان برای مقاومت در برابر بارهای جانبی به سراشیبی افزوده شده و یک ساختار کامل و مناسب را ایجاد نموده‌اند. قسمت بالای این بخش کمی گسترش یافته است تا نوعی پوشش را به وجود آورد که با فضای عمومی ادغام شده و در امتداد محور برج پیش می‌رود.

عناوین اصلی و سرفصل‌های پاورپوینت تحلیل سکوی پرش اسکی برگیسل:

  • معرفی سکوی پرش اسکی برگیسل
  • معماری سکوی پرش اسکی برگیسل
  • کانسپت
  • فضاها
  • سازه سکوی پرش اسکی برگیسل
  • برج
  • رمپ

پاورپوینت تحلیل سکوی پرش اسکی برگیسل اثر زاها حدید، برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۳۰ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود فوری پاورپوینت تحلیل سکوی پرش اسکی برگیسل، یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه این اثر زاها حدید را در دست خواهید داشت که می‌تواند به عنوان یک پروژه دانشجویی فوق‌العاده نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

منبع: https://en.wikiarquitectura.com/building/bergisel-ski-jump

سهیلا دوست پژوه هستم. دارای مدرک کارشناسی از گیلان. بندر انزلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

در صورت بروز هرگونه مشکلی طی فرآیند خرید و یا دانلود محصول خریداری شده، فقط و فقط از طریق تلگرام با پشتیبانی در تماس باشید.
+