موزه کیاسما

پاورپوینت تحلیل موزه کیاسما اثر استیون هال

موزه کیاسما به عنوان یکی از مهم‌ترین آثار طراحی شده به دست معمار برجسته امریکایی، استیون هال، از اهمیت بسیاری در حوزه معماری برخوردار است. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت تحلیل موزه کیاسما در قالب ۵۰ اسلاید می‌پردازیم.

معرفی موزه کیاسما:

معرفی موزه کیاسما

در سال ۱۹۹۵ میلادی، معمار آمریکایی الاصل، استیون هال، برای ساخت موزه هنر معاصر جدیدی تحت عنوان”Chiasma”(کیاسما) در هلسینکی دعوت شد. وی طرح فضایی را پیشنهاد نمود که در آن، عناصر مختلف  فیزیکی و ادراکی در هم تنیده شوند. کیاسما در حقیقت، یک اصطلاح علمی است که نشان دهنده تقاطع تارهایی نظیر رشته های عصبی بینایی، در آناتومی و مبادله مواد ژنتیکی بین دو کروموزوم در ژنتیک است.

هنر و مردم:

هنر و مردم موزه کیاسما

اولین دلیلی که بلافاصله برای این نامگذاری به ذهن می‌آید، ارتباط بین هنر و مردم است. موزه هنر معاصر، به جای اینکه تنها محلی برای نمایش آثار باشد، همواره بیشتر و بیشتر در حال تبدیل شدن به مکانی تعاونی و بر مبنای مشارکت است و در آن، افراد و به ویژه کودکان به مشارکت در فعالیت‌های عمومی تشویق می‌شوند، این همان برداشتی است که می‌توان از واه کیاسما داشت.  اغلب لازم است که چنین موزه‌هایی تا جایی که امکان‌پذیر است دارای فضایی باز باشند، چرا که معمولا هنرهای معاصر باید  طریق کنفرانس‌ها، کارگاه‌ها و اجرای زنده، شرح داده شده و تفسیر شوند.

نور و سایه:

نور و سایه موزه کیا سما

هال برای موزه کیاسما، طرح ساختمانی را تصور می‌نمود که در آن نور یک نقش عاطفی و عملیاتی را ایفا کند. در کشورهای شمالی قاره اروپا، تابش نور از هر جای دیگری که در کره زمین تصور کنید متفاوت است و در فصول مختلف، تغییرات قابل ملاحظه‌ای را می‌توان در نحوه تابش و میزان آن مشاهده نمود. در فنلاند، تشعشعات نور اغلب به صورت افقی از جهاتی که در عرض‌های جغرافیایی جنوبی قرار دارند، به درون ساختمان رسوخ می‌کنند. بنابراین هسته مرکزی ساختمان، که فضایی باریک و درونی است و به واسطه راه پله منحنی شکل طویلی، لابی را به گالری‌های نمایشگاهی متصل می‌کند، از طریق سقفی شیشهای روشن می‌شود که در غیر این صورت بسیار تاریک و خالی از نور خواهد بود. از طریق این طراحی، نور عمود‌ی برای فضای درونی فراهم می‌شود و به علت وجود دیوار منحنی شکلی که محوطه‌های موجود در فضا را به هم متصل می‌کند، در طول روز به طور چشم‌گیری محیط داخلی را روشن و دلپذیر می‌سازد.

مطالب پیشنهادی:

پاورپوینت موزه هنرهای معاصر تهران

پاورپوینت تحلیل موزه گوگنهایم بیلبائو

پاورپوینت موزه ماکسی زاها حدید

پاورپوینت تحلیل موزه هنرهای معاصر کالیاری

پاورپوینت تحلیل موزه هنری کیمبل

فضاهای کوچک و بزرگ:

فضاهای کوچک و بزرگ موزه کیاسما

موزه کیاسما دارای فضاهایی با ابعاد بسیار متنوع است. سالنهای نمایشگاه تقریبا مربع شکل جای خود را به  فضایی طویل و بسط یافته، همانند لابی ورودی که قبلا بدان اشاره شد، و گالری‌های بزرگتر داده‌اند. به طور کلی، هنگامی که از بیرون به نمای خارجی ساختمان بنگریم، ساختمان به صورت یک نوار منظم طولانی به نظر میرسد، در حالی که در درون آن، دنبال‌های پیچیده و شفاف از فضاها که دارای ابعاد، ارتفاع و شکل متفاوتی هستند، مشاهده می‌شوند که در ضلع غربی موزه، چشم انداز گسترده پانورامایی را از فضای بیرونی، به وجود می‌آورند.

نمای منحنی و راست:

نمای منحنی و راست موزه کیاسما

اولین چیزی که شاید مردم هنگام دیدن ساختمان کیاسما بدان توجه کنند شیشه منحنی شکل و نمای فلزی بی‌نظیر آن است؛ اما نگاهی دقیق تر سبب می‌شود که حجم عمود در هم بافته شده با آن نیز آشکار گردد. این همان چهره ایست که هال، زمانی که نام کیاسما را برای این موزه انتخاب نمود در نظر داشت. طرح‌های اولیه‌ای برای ساخت این سازه ترسیم شده بود که دو نمای متقاطع که در عین حال عمود بر هم نیز بودند را به تصویر می‌کشید، اما در نهایت، محدودیت‌های فیزیکی و تاریخی سایت به ارائه دو نمای مختلف، یک منحنی و یک خطی شکل منجر گردید.

فضای خارجی و داخلی:

فضای خارجی و داخلی موزه کیاسما

هال در ساخت موزه کیاسما، همواره روابط بین ساختمان و چشم انداز اطراف و همسایگان موجود در نزدیکی جاده ماینر هِیمینتیه را در نظر گرفت. با ورود به ساختمان، این احساس در فرد ایجاد میشود که در یک فضای بسیار “بسته” گرفتار شده است اما اندکی پس از راه رفتن در آن، ناگهان می‌توان به فضایی باز و پرنور رسید. تفاوت‌های موجود در اندازه و شکل اتاق‌ها، که قبلا بدان اشاره شد، همراستا با این ارتباط بصری پیچیده با دنیای خارج سبب می‌شود که “موزه هنر معاصر هلسینکی، تجربه فضاهایی متفاوت را برای بیننده فراهم آورد.

مساحت موزه کیاسما

موزه کیاسما در سال ۱۹۹۸ میلادی در زمینی به مساحت ۱۲۰۰۰ متر مربع و با ۵ طبقه وسیع افتتاح گردید. این موزه شامل فضاهایی برای نمایشگاه‌های موقت و دائمی، تئاتر، فروشگاه، کافی نت و کارگاه‌های آموزشی است. فعالیت موزه به طور عمده به ارائه و ترویج هنر فنلاندی و بین‌المللی معاصر در قالب‌های مختلف، از جمله هنرهای تجسمی، رسانه‌های معاصر، سینما، تئاتر و رقص اختصاص داده شده است.

باز شدن دوباره موزه کیاسما

درست بعد از جشن سالگرد ۱۵ سالگی موزه کیاسما، این موزه به مدت شش ماه برای کارهای نوسازی عظیمی که عمدتا شامل بازسازی سقف شیشه‌ای ساختمان و اتخاذ راه حل‌های جدیدی برای سیستم‌های فنی موزه بود، بسته شد. این موزه در ماه مارس ۲۰۱۵ با برگزاری سه نمایشگاه باز می‌شود؛ یکی از  نمایشگاه‌ها به آثار رابرت مَپِل‌تورپ ، دیگری به آثار الهام گرفته شده از عناصر طبیعت و آخرین نمایشگاه به تصاویر ترسیم شده از چهره اختصاص داده شده‌اند.

عناوین اصلی و سرفصل‌های پاورپوینت تحلیل موزه کیاسما:

  • بیوگرافی استیون هال 
  • نمونه موزه‌های طراحی شده استیون هال
  • موقعیت 
  • سایت پلان 
  • مجاورت‌ها 
  • بررسی حجم پروژه 
  • ورودی 
  • نمای شمالی 
  • تضاد 
  • دسترسی پیاده 
  • پلان طبقه همکف 
  • پلان طبقه اول 
  • پلان طبقه دوم 
  • پلان طبقه سوم 
  • مقاطع 
  • سیرکولاسیون 
  • اسکیس 
  • فضا‌های داخلی 
  • نور مجموعه 
  • مساحت فضا‌های موجود در موزه کیاسما 
  • آثار موجود

پاورپوینت تحلیل موزه کیاسما برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۵۰ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت تحلیل موزه کیاسما، یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه این اثر استیون هال را در دست خواهید داشت که می‌تواند به عنوان یک پروژه دانشجویی فوق‌العاده نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

منبع: https://www.inexhibit.com/case-studies/helsinki-glance-kiasma-museum-steven-holl/

دانلود رایگان دیسامگ

سهیلا دوست پژوه هستم. دارای مدرک کارشناسی از گیلان. بندر انزلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

در صورت بروز هرگونه مشکلی طی فرآیند خرید و یا دانلود محصول خریداری شده، فقط و فقط از طریق تلگرام با پشتیبانی در تماس باشید.
+