برج‌های دوقلوی پتروناس مالزی

پاوروینت تحلیل برج‌های دوقلوی پتروناس مالزی

برج‌های دوقلوی پتروناس واقع در کوالالامپور، پایتخت مالزی، از زمان ساخت به عنوان یکی از بلندترین سازه‌های ساخت دست بشر مطرح بوده‌اند. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت تحلیل برج‌های دوقلوی پتروناس مالزی در قالب ۶۰ اسلاید می‌پردازیم.

معرفی برج‌های دوقلوی پتروناس:

معرفی برج‌های دوقلوی پتروناس

برج‌های دوقلوی پتروناس واقع در کوالالامپور مالزی، نه تنها جزو بلندترین ساختمان‌های دنیا به شمار می‌آیند، بلکه به پیشرفت تکنولوژی معماری نیز کمک شایانی نموده‌اند. هر دو عنصر آشکار و مبهم برج‌های پتروناس، بیانگر نقش این سازه به عنوان جد آسمان خراش‌های آینده می‌باشد. این برج‌ها، نه تنها به واسطه ارتفاع زیادشان بلکه به دلیل کاربردها و قابلیت‌های بی نظیرشان، باعث شگفتی همگان شده‌اند. برج‌های پتروناس دارای فضای اداری بی‌شماری هستند و می‌توانند نمونه‌هایی از محل‌های کاری همیشه در حال تغییر باشند. ترکیب طراحی بی‌نظیر به کار گرفته شده در معماری و ساختار برج‌ها به همراه سیستم‌های ارتباطی و امنیتی، نشان دهنده اهمیت مهندسی در تمام جنبه‌های ساخت آن است.

پس زمینه برج‌ها:

پس زمینه برج‌های دوقلوی پتروناس مالزی

برج‌های پتروناس که در سال ۱۹۹۷ میلادی تکمیل شدند، هر یک دارای ارتفاعی برابر با ۳۷۸ متر و ۸۸ طبقه می‌باشند و زمینی به مساحت بیش از ۴.۶ میلیون فوت مربع را اشغال نموده‌اند. به دلیل وجود  قلههایی در بالای هر برج، ارتفاع کلی برجهای پتروناس به ۴۵۲ متر میرسد که حدود ۱۰ متر از برج سیرز شیکاگو بلندتر هستند و همین امر سبب شده که این برج‌ها در سال ۲۰۰۱ میلادی لقب بلندترین ساختمان‌های جهان را از آن خود کنند.

پل میانی برج دوقلوی پتروناس مالزی

برج ها در طبقه ۴۱ و ۴۲ توسط یک پل دو طبقه به طول ۵۸.۴ متر و ارتفاع ۱۷۰ متر بالاتر از سطح زمین به هم متصل می‌شوند. برج‌های پتروناس، اغلب دارای کاربری اداری هستند و به شرکت دولتی نفت مالزی و سایر شرکت‌های بین‌المللی اجاره داده شده‌اند. علاوه بر این، در این دو برج، سالن کنسرتی برای ارکستر فیلارمونیک مالزی به علاوه دو اتاق نمازخانه برای مسلمان ساخته شده است. ساخت پتروناس، پنج سال به طول انجامید و هزینه‌های ساخت و ساز بالغ بر ۸۰۰ میلیون دلار بود.

مطالب پیشنهادی:

پاورپوینت تحلیل برج خلیفه دبی به همراه پلان

پاورپوینت تحلیل برج ترنینگ تورسو سانتیاگو کالاتراوا

پاورپوینت تحلیل منار فوردهام شیکاگو اثر سانتیاگو کالاتراوا

پاورپوینت تحلیل برج تبر سنت ماری ۳۰ یا خیارشور لندن

پاورپوینت تحلیل برج مارپیچی بارسلونا اثر زاها حدید

طراحی بیرونی:

طراحی بیرونی برج دوقلوی مالزی

برج‌های پتروناس توسط شرکت معماری سزار پلی طراحی شده‌اند. پلی با توجه به فرهنگ غالب اسلامی مالزی، الگوی هندسی مناسبی را برای مسلمان انتخاب نمود. این  الگو از دو مربع چرخان، که دایرهای فضای تقاطع بین آنها را پر می‌کند تشکیل شده است. این شکل هندسی توسط معماران به عنوان نمادی از «وحدت، هماهنگی، ثبات و عقلانیت که چهار اصل مهم اسلام هستند» توصیف شده است. الگوی دایره‌ای به نحوی سازماندهی شده است که همان‌طور که به سوی بالای ساختمان پیش می‌رود، کوچک و کوچک‌تر می‌شود.

ساخت و ساز برج‌ها:

.ساخت و ساز برج‌پتروناس

پس از تصویب طرح اولیه برج‌های دوقلوی پتروناس، مهندسین ساختمانی به منظور بررسی اینکه، طرح چگونه باید عملیاتی شود فراخوانده شدند. فرایند بررسی، شامل تعیین محل ساخت و ساز، مواد مورد استفاده قرار گرفته و روش ساخت و ساز بود.قبل از شروع ساخت، مهندسین ساختمانی، تست‌های اولیه را برای ارزیابی سایت و ایجاد فونداسیونی که بتواند وزنی بیش از ۳۰۰،۰۰۰ تن را تحمل کندانجام دادند. در طول این تست‌ها، آن‌ها دریافتند که سایت اصلی، شامل تخته سنگ‌های زیرزمینی است که آن را به مکان نامناسبی برای ساخت و ساز بدل می‌کند. با کار و هزینه اضافی، ساخت پتروناس در این مکان امکان‌پذیر بود، اما مهندسان پیش بینی کردند که در سال‌های آتی، برجها کج خواهند شد، لذا آنها ۶۰ متر به سمت جنوب شرقی پیش رفتند تا بتوانند سازه‌های بادوام‌تری بسازند. فونداسیون هر ساختمان، ۵۵ تا ۱۳۰ متر در زیرزمین واقع شده و شامل پشتیبان‌های مجزای ساخته شده از ترکیب شن و سیمان است.

پی ریزی برج دو قلوی پتروناس مالزی

پس از پی‌ریزی، ساخت و ساز پتروناس آغاز شد. از آن‌جا که قرار بود بلندترین برج‌های جهان در این مکان ساخته شوند، مهندسین مجبور بودند از ایده‌های جدیدی برای این کار بهره ببرند، لذا آن‌ها از سیستم ماهواره‌ای تعیین موقعیت جهانی که برای اولین بار در مالزی استفاده می‌شد، برای محاسبه دقیق ارتفاع عمودی برج، استفاده نمودند. علاوه بر این، آنها از تکنولوژی‌های کامپیوتری برای یکپارچه و هماهنگ نمودن نقشه‌های معماری مکانیکی، الکتریکی و ساختمانی بهره بردند.

پی ریزی برج دو قلوی پتروناس مالزی

مهندسین برج‌های دوقلوی پتروناس، به جای استفاده از چارچوب فولادی معمولی مورد استفاده در اکثر آسمان خراش‌ها، بتن را انتخاب کردند. طراحان متوجه شدند که سازه‌های فولادی به مرور زمان، اندکی خم می‌شوند، در حالی که بتن، برای این کار مناسب‌تر است. هرچند فولاد به طور کامل از فرآیند ساخت خارج نشد و تیرچه‌های سقف ساختمان، همه از جنس فولاد ساخته شدند تا بتوانند تجهیزات مکانیکی مانند کانال‌های خنک کننده را در خود جای دهند.

پل هوایی:

پل هوایی مابین برج های پتروناس مالزی

پل هوایی به منظور تسهیل رفت و آمد بین دو برج در طبقه ۴۱ و ۴۲ ساختمان ساخته شده است. ساخت پل یکی از بخش‌های چالش برانگیز ساخت و ساز بود چرا که پل باید بر روی زمین ساخته و سپس به محل منتقل میشد. طراحی دقیق پل، امری حیاتی بود، زیرا در صورت بروز یک خطای کوچ، می‌توانست تسلیم بادها و یا حرکات لرزهای شود. همچنین لازم بود تا برج‌ها کاملا قرینه باشند تا پل به درستی ساخته شود. بلند کردن پل و قرار دادن ان در جای مخصوص، یک کار ۳۲ ساعته آهسته و طاقت فرسا بود.

پل هوایی

شرکت ساختمانی مسئول تنظیم پل در مکان مورد نظر، مطالعاتی را در ایالات متحده و کره جنوبی انجام داد تا شرایط باد و آب و هوایی را که ممکن است بر لیفت پل تاثیر بگذارد بسنجد. پس از یک سال تحقیق، این شرکت آماده شد تا پل را بالا ببرد. لذا قطعات پل، پس از ساخت از زمین به وسیله جرثقیل، بلند شد و به وسیله جک‌های بالابر، بالا کشیده شدند. ابتدا مفاصل پل نصب شدند و پس از آن چارچوب به بقیه اجزای پل در محل اضافه شد.

بخش مرکزی پل هوایی

بخش مرکزی پل با وزن ۳۲۵ تن با سرعت ۱۲ متر در ساعت، بالا کشیده شد تا از سقوط نمردن آن، اطمینان حاصل شود. سپس قطعلت پل با هم هماهنگ شده و ساخت و ساز کامل شد. پل توسط یک سیستم قوس دو مفصلی در دو طرف پشتیبانی میشود که توسط مفصل خود از طبقه بیست و نهم برج تا مرکز پل گسترش یافته است. تکیه گاه کروی در انتهای هر مفصل و در مرکز قوس قرار گرفته است که توسط مفصل‌ها، امکان حرکت ساختمان‌ها را میسر می‌سازد و از ایجاد تنش در مفاصل در مواجهه با بادهای سنگین جلوگیری می‌کند. به عنوان مثال، اگر ساختمان‌ها در جهت‌های مختلف حرکت کنند، مفاصل بر روی تکیه گاه‌ها، می‌چرخند که سبب می‌شوند، ساختمان‌ها بتوانند در عین ثبات حرکت کنند.

عناوین اصلی و سرفصل‌های پاورپوینت تحلیل برج‌های پتروناس مالزی:

  • معرفی
  • ویژگی‌ها
  • مشکلات
  • مقایسه
  • نتیجه
  • آینده برج
  • منابع

پاورپوینت تحلیل برج‌های دوقلوی پتروناس مالزی، برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۶۰ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت تحلیل برج‌های دوقلوی پتروناس کوالالامپور، یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه برج‌های پتروناس را در دست خواهید داشت که می‌تواند به عنوان یک پروژه دانشجویی فوق‌العاده نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

منبع: http://illumin.usc.edu/181/the-petronas-towers

 

سهیلا دوست پژوه هستم. دارای مدرک کارشناسی از گیلان. بندر انزلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

در صورت بروز هرگونه مشکلی طی فرآیند خرید و یا دانلود محصول خریداری شده، فقط و فقط از طریق تلگرام با پشتیبانی در تماس باشید.
+