سقف کوبیاکس یا دال دو محوره میان تهی (voided biaxial slab) که ساختاری مشابه سایر دالهای بتنی دو محوره دارد، در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت تحلیل سقف کوبیاکس در قالب ۱۰۰ اسلاید میپردازیم.
معرفی سقف کوبیاکس:
سقف کوبیاکس، دال بتنی تقویت شدهای هستند که در آن، وجود حفرهها مقدار بتن را کاهش داده است. در حالی که هزاران سال است که بتن به عنوان یکی از متریالهای ساختمانی استفاده میشود، بتن مسلح برای اولین بار توسط جوزف لوئیس لامبوت در سال ۱۸۴۸ میلای مورد استفاده قرار گرفت. جوزف مونیر، یک باغبان فرانسوی، در سال ۱۸۶۸ میلادی، طرحی را برای تقویت بخشهایی از باغ ارائه داد و سپس از تیرها و ستونهای بتنی تقویت شده برای راه آهن و گاردریلهای جادهها استفاده نمود. مشکل اصلی سازههای بتنی، در دال افقی نهفته است که با وزن زیاد خود، گسترش آن را محدود میکند. به همین دلیل، بیشتر پیشرفتهای رخ داده در زمینه بتن مسلح بر افزایش طول یا کاهش وزن یا غلبه بر ضعف طبیعی بتن در هنگام اعمال فشار متمرکز بوده است. نمونه اولیه چنین سازههایی، پانتئون است که در سال ۱۲۵ میلادی در رم ساخته شد. اگرچه بتن این بنا تقویت شده نبود، اما از پایههای پل برای کاهش وزن بنا استفاده شده بود.
ترکیب بندی:
هندسه دال بابلدک (BubbleDeck) توسط بیضیهایی در ابعاد خاص که در یک شبکه دقیق مدولار قرار گرفتهاند تعیین میشود. تمام پارامترهای هندسی دال را می توان با یک پارامتر واحد، یعنی مدولی به نام “a” توصیف نمود. مدولها و ارتفاع عرشه مربوطه در مراحل مختلف تعیین میگردد. (مدول در مراحل ۲۵ میلیمتر و ارتفاع موثر در مراحل ۵۰ میلیمتر) . در اصل، این بیضیها را میتوان به روشهای مختلفی تثبیت نمود، اما تنها استفاده از شبکههای تقویت کننده، مصرف مواد اضافی را کاهش میدهد و نسبت هندسی مطلوبی را بین بتن تقویت شده و حفرهها ایجاد می نماید. حفرهها درست در وسط برش مقطعی قرار گرفته اند و در حالیکه در بخشهای ثابت قسمتهای بالا و پایین ،تنشهای زیادی وجود دارد، بتن قرار گرفته در این قسمت، کمترین اثر را تحمل میکند.
مزایای سقف کوبیاکس:
با توجه به اعتبارنامه سبز فناوری BubbleDeck، استفاده از سیستم BubbleDeck برای LEED در آمریکای شمالی مورد تایید قرار گرفته است. ویژگیهایی نظیر وزن سبک، ضخامت کم و دو محوره بودن، باعث کاهش وزن سازه تا ۴۰٪. میشوند و اختمال دفورمه شدن بنا را نیز تقلیل میدهند. بار فونداسیون نیز به مراتب کاهش خواهد یافت. هزینه مصرف شده برای بتنی با ضخامت برابر نیز کمتر میباشد. هزینههای فولاد به کار گرفته شده در سازه نیز کمتر خواهد بود. ارتفاع سازه نیز کاهش خواهد یافت؛ چرا که به تیرچههای کمکی نیازی نیست. همچنین امکان ساخت ساختمانی در همان ابعاد و همان تعداد طبقات نیز وجود خواهد داشت. اجرای آن نیز سریع و آسان است و برای تکنیک بالا به پایین بسیار مناسب میباشد. امکان گستردگی وسیع در بار برابر یا ظرفیت باربری بالا در مساحت مساوی نیز وجود دارد. به لحاظ اقتصادی باعث صرفه جویی شده و حمل و نقل، ذخیره و جابجایی آن نیز آسان است.
سقف کوبیاکس دارای سطح صافی است که آماده و تکمیل شده است و به سقف کاذب برای اهداف زیباشناختی نیازی ندارد. اگر به سقف کاذب، نیاز بود، میتوان آن را به سرعت اجرا نمود. این سقف دارای گستره انعطاف پذیری تا ۲۰ متر است. هیچ تیرچه ای در بین ستونها وجود ندارد که سبب کاهش تعداد ستونها میشود و میتواند در بناهای پیش ساخته مورد استفاده قرار گیرد. نیاز به رسیدگی خاصی ندارد و به تجهیزات بالابر نیز برای آن نیازی نیست.
مطالب پیشنهادی:
امکان ساخت سازههای تک جهته به لطف لوازم جانبی پل نیز امکانپذیر است. در مقابل زلزله مقاوم بوده و دارای حجم لرزه ای پایینتری است. محدودیتهای ابعادی کمتری برای عناصر دارد و دارای دالهای دو لایه در بالا و پایین میباشد. فضاهای باز بیشتری را فراهم میآورد و استقلال معماری زیادی را فراهم میکند. امکان اعمال تغییرات را ساده نموده و در برابر حریق به نحو قابل توجهی مقاوم است. سقف کوبیاکس با پوشش بتنی ۳ سانتی متری، دارای مقاومت بالایی در برابر حریق بوده که توسط REI 180 نیز تایید گردیده است. با توجه به افزایش سختی دالهای پایین و بالای آن ، رفتار آکوستیک سازه بهبود یافته و انتقال آکوستیک کاهش مییابد. حرارت دادن / خنک نمودن آسان دالهای میتواند مصرف انرژی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
مشکلات ساخت و ساز و فروپاشی:
در سال ۲۰۱۷، به کار گیری سیستم Bubbledeck علت اصلی فروریختن گاراژ پارکینگ فرودگاه آیندهوون هلند اعلام شد. طبق گزارش Royal BAM Group، پیمانکار مسئول، مقاومت برشی رابط بین دالهای بتنی پیش ساخته، کافی نبود. طبق گفته پیمانکار، این امر ممکن است به علت بالا بودن دما در طول ساخت و ساز ایجاد شده باشد. پس از حادثه، تحقیق در میان ساختمانهایی که از سیستم کفپوش مشابه استفاده نموده بودند، آغاز شد که منجر به تعطیلی چندین ساختمان گردیدو من جمله اهم این ساختمانها میتوان به ساختمان پولاک دانشگاه روتردام و ساختمان مدرسه در حال ساخت هوون هلند اشاره نمود.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت تحلیل سقف کوبیاکس:
- کوبیاکس
- مزایای فنی
- مزایای معماری
- معرفی
- روشهای اجرایی سیستم دال دو طرفه با فناوری کوبیاکس
- مراحل اجرا به صورت درجا
- آماده سازی قالب
- آماده سازی گویها
- اجرای شبکه آرماتور نهایی
- جای گذاری گویهای کوبیاکس
- اجرای شبکه آرماتور فوقانی
- بتن ریزی اولیه
- ریختن بتن نهایی
- روش اجرا به صورت نیمه پیش ساخته
- آمادهسازی در کارگاه جهت حمل به پروژه
- بارگیری و حمل به محل پروژه
- تصاویر نصب دالهای نیمه پیش ساخته در موقعیت
- بتنریزی نهایی
- تسطیح نهایی
- تصاویر برخی ازپروژههای اجرا شده
- برخی از پروژههای کوبیاکس
پاورپوینت سقف و نحوه اجرای آن، برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۱۰۰ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت سقف کوبیاکس و نحوه اجرای آن، یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه این تکنولوژی نوین در صنعت ساختمان را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان یک پروژه دانشجویی فوقالعاده نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید