امروزه پایانههای مسافربری بخشی جداییناپذیر از شهرها هستند. در همین راستا ترمینالهای مسافربری بیشماری در سراسر شهرهای جهان ساخته شدهاند که برخی به سبب معماری خاص خود شهرت دارند. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت تحلیل نمونه موردی ترمینال ایرانی و خارجی ترمینال صفه اصفهان، ترمینال کاوه اصفهان، ترمینال جنوب تهران، ترمینال بیهقی تهران و ترمینال TWA فرودگاه جان اف کندی نیویورک در قالب ۶۰ اسلاید میپردازیم.
پایانههای مسافربری شهر اصفهان:
شهرداری اصفهان در راستای توسعه شهری اقدام به تاسیس چهار پایانه مسافربری در مبادی ورودی این کلانشهر نمود. ترمینال صفه اصفهان و ترمینال کاوه اصفهان من جمله این ترمینالها هستند که با توجه به بافت سنتی و معماری اسلامی این شهر و تلفیق آن با معماری مدرن طراحی و ساخته شدهاند. این دو ترمینال به عنوان مهمترین پایانههای مسافربری شهر اصفهان، سهم بیشتری از جابجایی روزانه ۳۵۰۰۰ مسافر این شهر با استفاده از ۱۴۶۵ اتوبوس بینشهری را دارا هستند. با اینکه زمان زیادی از تاسیس این دو پایانه مسافربری گذشته است، ساختار آنها همچنان میتواند پاسخگوی نیاز مردمان این شهر باشد.
ترمینال صفه اصفهان:
ترمینال صفه اصفهان به عنوان یکی از چهار ترمینال این کلانشهر واقعا در فلات مرکزی ایران، نقش مهمی در جابجایی مسافرین بین شهرهای مختلف این استان و کشور دارد. ترمینال صفه اصفهان با زیربنایی معادل ۱۲۰۰۰ مترمریع در زمینی به وسعت ۸۰۰۰۰۰ مترمربع طراحی و اجرا شده است. این پایانه مسافربری ایرانی در ضلع جنوبی این شهر و در مجاورت پارک سپاهان واقع شده است. پایانه صفه اصفهان برخلاف بسیاری از پروژههای شهری بزرگ این شهر که تاریخ ساختشان به پیش از انقلاب شکوهمند اسلامی باز میگردد، در سال ۱۳۷۳ خورشیدی به بهرهبرداری رسیده است. ترمینال مسافربری صفه اصفهان یکی از جلوههای معماری اسلامی در دوران حکومت جمهوری اسلامی است که همانند اغلب پروژههای دولتی ساخته شده در طول عمر این حکومت، با کمترین بودجه و به غیراستانداردترین شیوه ممکن طراحی و اجرا شده است.
مطالب پیشنهادی:
ترمینال کاوه اصفهان:
نخستین جرقه ساخت ترمینال کاوه اصفهان نیز همانند ترمینال صفه اصفهان، در سالهای پس از انقلاب خورده است. این ترمینال که تاریخ ساخت آن به سال ۱۳۷۰ خورشیدی باز میگردد، بخشی از پروژه شهری شهرداری کلانشهر اصفهان به منظور ساخت و بهرهبرداری ۴ ترمینال در مبادی ورودی این شهر بود. ترمینال کاوه اصفهان با زیربنایی در حدود ۳۰۰۰۰ مترمربع در زمینی به وسعت ۱۰۰ هزار مترمربع ساخته شده است. پایانه کاوه اصفهان نیز همانند ترمینال صفه اصفهان با بهرهگیری از معماری اسلامی و همچنین توجه به بافت سنتی شهر اصفهان طراحی شده است. در ساخت این پایانه مسافربری، شاهد استفاده از بتن و آجر به عنوان متریالهای اصلی که به نمای آن نیز راه یافتهاند. ترمینال کاوه اصفهان ظرفیت جابجایی روزانه ۱۲۰۰۰ نفر مسافر را دارا است.
ترمینال بیهقی تهران (آرژانتین):
پایانه بیهقی یکی دیگر از ترمینالهای چهارگانه شهر تهران است که از دو بخش پارکسوار و ترمینال مسافربری بهره میبرد. این ترمینال که در زمینی به مساحت ۱۳.۵ هکتار ساخته شده است و حدود ۵۰۰۰ مترمربع آن به ایستگاه اتوبوسهای شرکت واحد تهران اختصاص دارد، از شمال به خیابان آفریقا، از جنوب به بزرگراه شهید مدرس، از شرق به بزرگراه رسالت و از غرب به میدان آرژانتین منتهی میشود. روزانه سرویسهای متعددی از مبدا ترمینال بیهقی تهران به ۴۷ مقصد مختلف در شهرهای مختلف ایران و هچنین کشورهای ترکیه، عراق و سوریه صورت میگیرد. این ترمینال فاقد معماری خاصی است و بناهای مختلف احداث شده در این پایانه مسافربری، تنها نقشی عملکردی دارند و فاقد هرگونه زیبایی بصری هستند.
ترمینال جنوب تهران:
پایانه مسافربری جنوب تهران یا ترمینال خزانه که بیشتر با نام ترمینال جنوب شناخته میشود، اولین پایانه مسافربری ایران به شمار میرود که در جنوب شهر تهران احداث شده است. پیش از احداث ترمینال جنوب، سفرهای بینشهری و بینالمللی زمینی به واسطه گاراژهای شخصی متعدد مستقر در داخل شهر صورت میپذیرفت. در طراحی ترمینال جنوب شاهد استفاده از پلانی دایرهای هستیم که عبور و مرور مسافرین را تسهیل میکند. پایانه مسافربری جنوب تهران در سه طبقه طراحی شده است و از یک طبقه زیرزمین نیز بهره میبرد. ترمینال جنوب تهران به سبک بروتالیسم طراحی شده است.
ترمینال TWA فرودگاه جان اف کندی نیویورک:
ترمینال TWA فرودگاه جان اف کندی نیویورک، سازه اصلی طراحی شده برای ترمینال ۵ فرودگاه ایدل وایلد است که بعدها به فرودگاه جان اف کندی تغییر نام داد. این سازه که کانسپت آن عقابی در حالت نشسته است، توسط ایرو سارینن و تیم طراحی وی صورت پذیرفت و توانست جوایز بینالمللی بسیاری را برای این معمار برجسته به همراه بیاورد. ترمینال TWA فرودگاه جان اف کندی نیویورک برخلاف سایر سازههای طراحی شده به سبک فولدینگ که از سازههای فضایی و یا چادری بهره میبرند، با استفاده از بتن مسلح ساخته شده است که رگههایی از معماری بروتالیسم را به تصویر میکشد.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت تحلیل نمونه موردی ترمینال ایرانی و خارجی:
- ترمینال صفه اصفهان
- معرفی
- مزایا
- معایب
- فضای سبز پایانه صفه اصفهان
- امکانات و خدمات پایانه
- ترمینال کاوه اصفهان
- معرفی
- امکانات و خدمات پایانه
- ویژگیهای ترمینال کاوه اصفهان
- فضای سبز پایانه کاوه اصفهان
- ترمینال TWA فرودگاه جان اف کندی نیویورک
- معرفی
- معمار
- معماری ترمینال TWA فرودگاه جان اف کندی نیویورک
- مشخصات پارکسوار و ترمینال بیهقی تهران
- ویژگیها
- امکانات رفاهی و خدماتی
- ترمینال جنوب تهران
پاورپوینت تحلیل نمونه موردی ترمینال ایرانی و خارجی (ترمینال صفه اصفهان، ترمینال کاوه اصفهان، ترمینال بیهقی تهران، ترمینال جنوب تهران و ترمینال TWA فرودگاه جان اف کندی نیویورک) برای نخستین بار و به صورت اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۶۰ اسلاید تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت تحلیل نمونه موردی ترمینال خارجی و ایرانی پیش رو یکی از بهترین منابعی جهت بررسی نمونه موردی ترمینال را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان بخشی از رساله ترمینال مسافربری مورد استفاده قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید