مسجد جامع شیخ زاید ابوظبی یکی از بزرگترین و مجللترین مساجد جهان اسلام است که حدود یک دهه از افتتاح رسمی آن میگذرد. بنابرین در این مطلب از فروشگاه معماری دیسامگ، به ارائه پاورپوینت تحلیل مسجد شیخ زاید ابوظبی در قالب ۳۲ اسلاید میپردازیم.
مقدمه:
مسجد جامع شیخ زاید در شهر ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی واقع شده است. این مسجد که بزرگترین مسجد ابوظبی به شمار میآید، محل انجام عبادات و نمازهای یومیه، نماز جمعه و نماز عید است. در طول عید ممکن است تا بیش از ۴۱،۰۰۰ نفر نیز از این مسجد بازدید کنند. مسجد شیخ زاید در بین سال های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۷ میلادی ساخته شد و طراحی آن توسط معمار سوری، یوسف عبدالکی انجام شده است. مسجد شیخ زاید ابوظبی به ابعاد ۲۹۰ در ۴۲۰ متر فضایی بالغ بر ۱۲ هکتار را به استثنای محوطه بیرونی و پارکینگ خودرو پوشش میدهد.
این پروژه بنا بر درخواست حاکم و بنیانگذار امارات متحده عربی، شیخ زاید بن سلطان آل نهیان، ساخته شد. شیخ زاید خواهان ساخت سازهای بود که تنوع فرهنگی جهان اسلام را با ارزشهای تاریخی و مدرن معماری و هنر در هم آمیزد. آرامگاه وی که در زمینهای مجاور این مجموعه واقع شده است، بر خلاف آرامگاه و مزار رهبران سابق برخی از ممالک اسلامی که شکوهی تهوعآور و منزجرکننده دارند، فوقالعاده ساده است.
طراحی و ساخت:
طرح مسجد شیخ زاید از طرح مساجد ایرانی، مغولی و مسجد ابوالعباسالمصری در اسکندریه الهام گرفته شده است. علاوه بر این، معماری مساجد هند و اسلامی، به ویژه مسجد پادشاهی در لاهور پاکستان، تاثیر مستقیمی بر طراحی کلی مسجد شیخ زاید داشته است. به طوری که حتی طرح گنبد و پلان مسجد نیز از مسجد پادشاهی الهام گرفته شده است. گذرگاههای طاقدار آن بیشتر به سبک مغربی هستند و منارههای آن از معماری کلاسیک عربی الهام پذیرفتهاند.
طی ساخت مسجد شیخ زاید ابوظبی، بیش از ۳،۰۰۰ کارگر و ۳۸ شرکت تحت نظارت پیمانکار ایتالیایی طرح، ایمپرگیلو (Impregilo)، به کار گرفته شدند. متریالهای طبیعی به دلیل دوام بالای خود به کرات در ساخت این بنا مورد استفاده قرار گرفتند. از جمله متریالهای به کار گرفته شده در ساخت مسجد جاعمع شیخ زاید ابوظبی میتوان به سنگ مرمر، طلا، سنگهای نیمهقیمتی، کریستال و سرامیک اشاره نمود. صنعتگران و بسیاری از متریالهای مورد استفاده در ساخت این مسجد باشکوه از بسیاری از کشورهای دیگر وارد شدند.
مطالب پیشنهادی:
پاورپوینت تحلیل نمونه موردی مسجد (مسجد جامع سامرا، قرطبه و مسجد جامع قیروان)
ویژگیهای کلیدی معماری مسجد شیخ زاید ابوظبی:
مسجد شیخ زاید ابوظبی دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که من جمله اهم آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد: فرش پهن شده در تالار اصلی بزرگترین فرش جهان است که توسط یک شرکت فرش ایرانی و توسط هنرمند ایرانی، علی خالقی، طراحی و بافته شده است. این فرش که دارای وسعتی در حدود ۵،۶۲۷ متر مربع است، ترکیب حدود ۱۲۰۰ الی ۱۳۰۰ فرش دستبافت ایرانی به شمار میرود. وزن این فرش در حدود ۳۵ تن تخمین زده میشود و عمدتا از پشم (نیوزیلند و ایران) بافته شده است . ۲،۲۶۸،۰۰۰،۰۰۰ گره در این فرش وجود دارد و اتمام آن حدود دو سال به طول انجامید.
مسجد جامع شیخ زاید دارای هفت لوستر وارداتی از شرکت فاستیگ مونیخ آلمان است که میلیونها کریستال سواروفسکی در آن به چشم میخورند. بزرگترین لوستر این مسجد و دومین لوستر بزرگ شناخته شده جهان دارای قطر و ارتفاعی معادل ۱۰ و ۱۵ متر است. استخرهای موجود در امتداد رواق مسجد، منعکس کننده ستونهای دیدنی آن هستند. سیستم نورپردازی منحصر به فرد مسجد شیخ زاید ابوظبی توسط معماران Speirs و Major Associates به منظور انعکاس تصویر ماه طراحی شدهاند.
۹۶ ستون در شبستان اصلی با سنگ مرمر پوشیده شده و با مروارید تزئین شدهاند . این مسجد یکی از معدود نقاطی در جهان است که شما میتوانید چنین تزئیناتی را در آن مشاهده کنید. ۹۹ نام (ویژگی یا خصیصه) خدا (الله) به خط کوفی بر روی دیوار این مسجد به چشم میخورد که توسط هنرمند برجسته اماراتی، محمد مندی التمیمی، طراحی شده است. قبله نیز دارای نورپردازی فیبر نوری ظریفی است که نمای منحصر به فردی را برای آن به ارمغان آورده است.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت تحلیل مسجد شیخ زاید ابوظبی:
- موقعیت مسجد
- هزینهٔ ساخت
- مساحت مسجد
- قبهها
- منارههای مسجد
- ظرفیت مسجد
- معماری بنا
- تصویر پلان
- تصاویر
پاورپوینت تحلیل مسجد شیخ زاید ابوظبی برای نخستین بار و به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دیسامگ و در قالب ۳۲ اسلاید تهیه و تدوین شده است و هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد. شما با خرید و دانلود پاورپوینت تحلیل مسجد شیخ زاید ابوظبی یکی از منابعی جهت مطالعه معماری مسجد جامع شیخ زاید را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان یک نمونه موردی مسجد نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
منبع: https://en.wikipedia.org/wiki/Sheikh_Zayed_Mosque
دیدگاهتان را بنویسید